به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، و بنا بر نتایج تحقیق پژوهشگران در «مجله تخصصی JAMA Open » ، پژوهشگران دریافتند ارتباط قوی بین عادات غذایی نامناسب و تمایلات افسردگی وجود دارد بر این اساس مشخص شد غذاهای فوق فرآوری شده معمولاً حاوی پنج ماده از جمله افزودنیها و نگهدارندههایی هستند که معمولاً در آشپزی خانگی از آنها استفاده نمی شود این غذاها همچنین ماندگاری طولانی تری دارند و چربیهای اشباع شده، نم
ک و قند بالایی دارند غذاهای فراوی شده از نان و غلات صبحانه تولید انبوه گرفته تا نوشیدنیهای گازدار و برخی نوشیدنیهای الکلی را شامل میشود.
این تحقیق توسط دکتر «راج مهتا» از دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست رهبری شد. این تیم از دادههای بالینی استفاده کرد که زنان میانسالی را که در ابتدا افسردگی نداشتند از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ ردیابی کرده بود. رژیم غذایی شرکت کنندگان ، هر چهار سال یک بار با استفاده از پرسش نامههای غذا، یک ابزار رایج برای ارزیابی عادات غذایی طولانی مدت افراد مورد مطالعه قرار گرفت.
این تیم دریافت زنانی که نسبت بیشتری از غذاهای فراوری شده مصرف میکردند، شاخص توده بدنی بیشتری داشتند، بیشتر سیگار میکشیدند، بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون بالا داشتند و کمتر به طور منظم ورزش میکردند.
این مطالعه به دو تعریف از افسردگی پرداخت یک تعریف دقیق که نیاز به افسردگی با تشخیص بالینی و استفاده منظم از داروهای ضد افسردگی دارد و یک تعریف گستردهتر که شامل تشخیص بالینی و یا استفاده از داروهای ضد افسردگی است. پس از تعدیل عواملی مانند سن، عادات ورزشی و درآمد، محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را داشتند با خطر ابتلا به افسردگی مواجه هستند.
آنها همچنین دریافتند در افرادی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف این غذاها را در فواصل چهار ساله ثابت نگه داشتند، احتمال ابتلا به افسردگی کاهش یافت.
در حالیکه عملکرد (مکانیسم) دقیق ارتباط غذاهای فراوری شده با افسردگی نامشخص است، این مطالعه نشان میدهد که شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است بر ساختار شیمی مغز تأثیر داشته و احتمالاً منجر به افسردگی شوند.
شرح کامل مطالعه پژوهشگران در آخرین شماره مجله تخصصی « JAMA Open » منتشر شده است.