به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، علی اکبر صالحی بعد از امضای بیانیه مشترک با آژانس افزود: با این اقدام در واقع میخواهیم از دادن بهانه به دست دیگران جلوگیری کنیم که همواره مانع پیشرفت حل و فصل مسائل باقیمانده بین ایران و آژانس می شوند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: درمرحله بعد مسئولان سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و متخصصان آژانس جلساتی برگزار خواهند کرد که در آن درباره مراحل بعدی حل موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفتگو می کنند که محدودیت زمانی سه ماهه برای آن در نظر گرفته شده است.
صالحی گفت: سفر آقای آمانو به تهران با مذاکرات ایران با پنج به علاوه یک مقارن شده است و خوشبختانه هر دوی این مذاکرات به خوبی پیش می رود.
وی افزود: همکاریهای ما با آژانس همواره شفاف و وسیع بوده است اما این بار با تمهیدات لازم و تجارب گذشت و به لحاظ رویکرد جدید آقای روحانی رئیس جمهور و توصیه ایشان توانستیم با آژانس به تفاهم دوجانبه ای برسیم که حاصل آن بیانیه مشترکی است که این بیانیه نقشه راهی است که اقدامات دوجانبه را برای حل و فصل مسائل باقیمانده روشن می کند.
صالحی در ادامه گفت: این بیانیه مشترک در شش بند با یک پیوست تنظیم شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: این اقدام داوطلبانه ایران بیانگر آمادگی و انعطاف جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد حل و فصل برنامه هسته ای است تا جلو بهانه های دیگران را که می خواهند مانع پیشبرد آن شوند بگیرد.
صالحی همچنین گفت: از نظر ما موضوعات زیادی در پرونده هسته ای حل و فصل شده است اما برخی از موضوعات هستند که ماهیت هسته ای ندارند و در چارچوب مطالعات ادعایی قرار دارند که بعداً به آنها پرداخته خواهد شد.
وی افزود: در رویکرد جدید مرحله به مرحله جلو خواهیم رفت که مرحله نخست ایجاد اعتماد متقابل بیشتر بین دو طرف است که در بیانیه مشترک و پیوست آن قدمهای نخست در این باره برداشته شده است .
صالحی همچنین گفت: در مرحله بعدی متخصصان آژانس بین المللی انرژی هسته ای و سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با هم جلسه خواهند داشت تا در باره مراحل بعدی گفتگو کنند که این مدت سه ماه تعیین شده است .
وی در ادامه به سند 711 آژانس اشاره کرد که در آن به روشنی گفته شده که ایران به پرسش های مربوط به فعالیت هسته ای خود در چارچوب مدالیته پاسخ داده و سؤالات باقیمانده مربوط به مطالعات ادعایی است.
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هم در این نشست خبری گفت: من به تهران آمده ام تا درباره این توافق که درچارچوب بیانیه مشترک اعلام شد ، صحبت کنم و کاری که باید از این پس انجام دهیم این است که اقدامات سند همکاری را خوب اجرا کنیم و گزارش های دقیقی به شورای حکام بنویسیم.
در پایان مذاکرات دو و نیم ساعته آقایان یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان دو طرف بیانیه مشترکی را شامل شش بند امضا کردند.
آمانو: دو طرف همکاری بیشتری در چارچوب راستی آزمایی خواهند داشت
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت : ما اینجا هستیم تا ظرف سه ماه آینده گزارش هایی را تهیه کنیم که دقیق باشند و آنها را به شورای حکام آژانس ارائه کنیم .
وی که بامداد امروز برای دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان به تهران سفر کرده است امروز در نشست خبری مشترک در پاسخ به این سوال که امضای این بیانیه مشترک چه تاثیری بر مذاکرات ژنو خواهد گذاشت گفت : ما در دو مسیر جداگانه حرکت می کنیم که مستقل از هم و متفاوت هستند و نمی توانم بگویم که این بیانیه تاثیری بر مذاکرات ژنو می گذارد.
آمانو که بعد از دو و نیم ساعت گفتگو با صالحی و امضای بیانیه مشترک شش ماده ای با خبرنگاران صحبت می کرد افزود : برای همکاری بین ایران و آژانس ، دو طرف همکاری بیشتری در چارچوب راستی آزمایی خواهند داشت .
وی همچنین گفت : اقدامات زیاد و ماهوی وجود دارد که ظرف سه ماه آینده انجام خواهد شد .
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ، امضای بیانیه مشترک را اقدام مهمی توصیف و تصریح کرد : کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد که در پیوست به آنها اشاره شده است اما مواردی هم هست که در پیوست نیست و در گامهای بعدی به آنها خواهیم پرداخت.
آمانو همچنین گفت : سوالاتی که ایران باید به آنها پاسخ دهد در پیوست گزارش نوامبر 2011 من به شورای حکام مشخص شده است و من وظیفه دارم تمام مسائل باقیمانده را حل کنم.
وی در این نشست به پرسش های خبرنگاران ، پاسخ هایی کوتاه می داد و جمعاً به 5 پرسش پاسخ داد.
آمانو بامداد امروز به همراه سه نفر از کارشناسان آژانس وارد تهران شد.