پخش زنده
امروز: -
دانشمندان از طراحی و ساخت یک محصول کاشتنی (ایمپلنت) جدید خبر داده اند که میتواند به زودی جایگزین تزریق انسولین برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دیلی میل، پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست دستگاهی ابداع کردهاند که میتواند منبع بیپایانی از اکسیژن لازم برای تزریق سلولهای تولیدکننده انسولین به بدن افراد دیابتی را تولید میکند.
این دستگاه که بر روی موشها آزمایش شده است، این قابلیت را دارد که نیاز بیماران دیابتی را به نظارت مداوم بر سطح قند خون و تزریق انسولین برطرف کند. این تیم تحقیقاتی که قصد دارد به زودی این دستگاه را روی انسان آزمایش کنند، میگوید میتوان این محصول کاشتنی را برای درمان سایر بیماریهایی نیز که نیاز به تحویل مکرر پروتئین دارند، با تغییراتی مورد استفاده قرار داد.
دکتر دانیل اندرسون، استاد مهندسی شیمی در موسسه فناوری ماساچوست میگوید: شما میتوانید این را به عنوان یک دستگاه پزشکی در نظر بگیرید که از سلولهای انسانی ترشح کننده انسولین به همراه یک سیستم پشتیبانی حیات الکترونیکی ساخته شده است.
با این دستگاه میتوان دیابت نوع ۱ را بدون نیاز به فرآیندهای خسته کننده و دردناک آزمایش قند خون و تزریق انسولین یک بار در روز مدیریت کرد.
دکتر اندرسون گفت: اکثر قریب به اتفاق بیماران دیابتی که وابسته به انسولین هستند به خود انسولین تزریق میکنند و تمام تلاش خود را میکنند، اما سطح قند خون مطلوبی ندارند.
وی گفت:اگر به سطح قند خون آنها نگاه کنید، حتی برای افرادی که بسیار مراقب هستند، آنها نمیتوانند با آنچه یک پانکراس زنده میتواند انجام دهد.
دانشمندان MIT برای رفع مشکل تامین اکسیژن کافی برای پاسخ به افت گلوکز خون، راهی برای تقسیم بخار آب در بدن به اجزای سازنده آن یعنی هیدروژن و اکسیژن پیدا کردند.
به گفته این محققان، اکسیژن تولیدشده وارد محفظه ذخیره سازی در دستگاهی میشود که سلولهای پیوندی تولید کننده انسولین را تغذیه میکند و سپس قادر به واکنش سریع به افزایش سطح گلوکز خون خواهد بود.
سامانهای که محققان توسعه دادهاند نیاز به داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی را از بین میبرد. تا پیش از این، از داروهایی خاص، استفاده میشد تا سیستم ایمنی به سلولهای پیوندی را با این باور که مهاجمان خارجی هستند حمله نکند.
دستگاهی که توسط این گروه تحقیقاتی توسعه داده شد، زیر پوست موشهای دیابتی به اصطلاح کاشته شد و نتایج نشان داد موشهایی که این کاشتنی را دریافت کرده بودند سطح گلوکز خون طبیعی آنها نسبت به حیوانات سالم حفظ شده بود.
این دستگاه کوچک به هیچ سیم یا باتری نیاز ندارد و تنها یک ولتاژ کوچک در حدود دو ولت از طریق پدیدهای به نام "کوپلینگ القایی تشدید" تولید میشود.
در این دستگاه از یک سیم پیچ مغناطیسی تنظیم شده در خارج از بدن استفاده شده که میتواند به عنوان یک وصله روی پوست پوشیده شود و انرژی را به یکآنتن کوچک و انعطاف پذیر درون دستگاه منتقل و امکان انتقال انرژی بی سیم را فراهم کند.
دکتر اندرسون گفت که تیمش از پیشرفتی که این دستگاه به دست آورده است هیجان زده است و افزود: ما واقعاً خوشبین هستیم که این فناوری میتواند در نهایت به بیماران کمک کند.