پخش زنده
امروز: -
به مناسبت ۲۷ شهریور روز شعر وادب فارسی همایش نکو داشت استاد شهریار، شهریار اقلیم شعر معاصر در خوی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در این همایش که به همت پژوهش سرای جابربن حیان شهرستان خوی، در سالن اجتماعات شهرداری این شهرستان برگزار شد. شهریارشناسانی از تهران، ارومیه، خوی و برخی شهرهای دیگر به بررسی آثار استاد شهریار و تاًثیر انها بر شعر و ادب فارسی و ترکی پرداختند.
خانم ذاکری دبیر علمی این همایش هدف از برگزاری این همایش را توسعه فرهنگ پژوهشگری در حوزه شعر و ادب فارسی و ادبیات ناب ایرانی در بین نسل جوان دانست و گفت: این همایش فرصت مناسب برای شناخت بهتر و بستر مفاخر ملی از جمله استاد شهریار برای نسل جوان است.
مسئول واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری آذربایجانغربی و دارنده نشان بین المللی شهریار در حاشیه این همایش در گفتگو با خبرگزاری صدا وسیما گفت: سادگی زبان ویژگی مهم شعری استاد شهریار بزرگترین شاعر کهن سرای معاصر زبان فارسی است که در ادببات فارسی حافظ دوران محسوب میشود، یعنی روح غزل فارسی را زنده کرد.
وی افزود:سبک و سیاق شهریار هم به لحاظ ساختار زبان و هم رقت احساس و هم نزدیک شدن به زبان مردم متفاوت از همه شاعران گذشته و معاصر است.
این پژوهشگر حوزه ادب فارسی تصریح کرد:سادگی زبان شعری شهریار هنری منحصر به فرد است، البته در حد زبان کوچه و بازار تنزل پیدا نمیکند، اما ساده و دلنشین است و برای همین پرمخاطبترین و جهانیترین شاعر معاصر ایران محسوب میشود.
وی با با اشاره به جایگاه والای آثار استاد شهریار اضافه کرد: در زبان مادری منظومه «حیدربابایه سلام» شاهکار جهانی است همچنین شعرهایی مثل «سهندیه» نیز در جایگاه شاهکارهای شعر ترکی قرار میگیرد و شعرهای «بهجتآباد خاطره سی»؛ «خان ننه»؛ «ناز ائله میسن» و ... هر کدام شعری بینظیر و دلانگیز است.
در ادامه این همایش تعدادی ازادیبان و پژوهشگران حوزه ادببات دیدگاههای خود را در مورد ویژگیهای شعر و شهرت شهریار بیان کردند.
حضور جمعی از جوانان و نوجوانان علاقهمند به شعر وادب فارسی این همایش را به جلوه گاهی از پیوند نسلهای مختلف در این حوزه تبدیل کرده بود.