پخش زنده
امروز: -
عرب نیوز نوشت: سالانه هزاران فلسطینی برای درمان پزشکی که در سرزمینهای فقیر فلسطینی در دسترس نیست از کرانه باختری و نوار غزه به اسرائیل میروند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ عرب نیوز نوشت: سالانه هزاران فلسطینی برای درمان پزشکی که در سرزمینهای فقیر فلسطینی در دسترس نیست از کرانه باختری و نوار غزه به اسرائیل میروند.
عرب نیوز در پایگاه اینترنتی خود نوشت: بانک جهانی دوشنبه اعلام کرد محدودیتهای اسرائیل و افزایش محدودیتهای مالی در سرزمینهای فلسطینی به شدت بر شرایط اقتصادی فلسطینیها تأثیر میگذارد و مانع دسترسی آنها به مراقبتهای درمانی حیاتی و به موقع میشود. بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد به طور کلی عملکرد اقتصاد فلسطین کمتر از پتانسیل آن است و انتظار میرود درآمد سرانه آن راکد شود.
این وام دهنده جهانی مستقر در واشنگتن گفت فقر در سرزمینهای فلسطینی رو به افزایش است و از هر چهار فلسطینی یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند. در این گزارش آمده است محدودیتهای اسرائیل در زمینه تردد و تجارت در کرانه باختری اشغالی، محاصره نوار غزه و شکاف بین دو سرزمین فلسطینی از جمله عواملی هستند که اقتصاد فلسطین را در معرض خطر قرار داده است.
استفان امبلاد، رئیس بانک جهانی در کرانه باختری و غزه، در بیانیهای که در این گزارش منتشر شد، گفت: "محدودیتهای مالی بر سیستم سلامت و بهداشت فلسطین به ویژه بر توانایی آن برای مقابله با بار فزاینده بیماریهای غیرواگیر سنگینی میکند.
او گفت این محدودیتها، از جمله "رژیم طولانی و بوروکراتیک صدور مجوز" اغلب ارائه خدمات درمانی حیاتی و به موقع به فلسطینیها را دشوار میکند. در این بیانیه آمده است، دسترسی به پزشک در خارج از این منطقه برای درمان سرطان ها، بیماریهای قلبی و شرایط زایمان برای مادر و کودک به طور قابل توجهی به دلیل محدودیتهای فیزیکی و اداری تحت تاثیر قرار گرفته است. "اوضاع به ویژه در غزه که از ظرفیت سیستم بهداشتی و درمانی محدودتری رنج میبرد و بیماران باید برای دریافت به موقع مجوز خروج برای درمان مورد نیاز به سختی تلاش میکنند، بحرانی است. ""آمار حاصل از تحقیقات نشان میدهد محاصره غزه بر مرگ و میر ساکنان این منطقه تأثیر داشته است، حتی برخی از بیماران در طول زمان کسب مجوز جان خود را از دست میدهند. "
سالانه هزاران فلسطینی از کرانه باختری و نوار غزه برای درمان پزشکی که در سرزمینهای فقیر فلسطینی در دسترس نیستند، وارد اسرائیل میشوند. به گفته نهاد وزارت دفاع اسرائیل که بر امور غیرنظامیان در سرزمینهای فلسطینی نظارت دارد، اسرائیل سال گذشته مجوز ورود بیش از ۱۱۰ هزار ویزیت پزشکی را برای ساکنان کرانه باختری صادر کرده است. بیش از ۱۷ هزار مجوز نیز در همین مدت زمان برای فلسطینیهای ساکن غزه با ۲.۳ میلیون جمعیت صادر شد. این محاصره که از زمان به قدرت رسیدن جنبش اسلامگرای حماس در سال ۲۰۰۷ توسط اسرائیل تحمیل شد، مانع از ارسال تجهیزات پزشکی به این منطقه نیز شده است.
بانک جهانی از اسرائیل و مقامات فلسطینی خواست تا این گونه موارد پزشکی را بهتر مدیریت و روند صدور مجوز را تسهیل کنند تا به بیماران کمکهای پزشکی به موقع ارائه شود. امبلاد گفت به طور کلی اقتصاد فلسطین در پنج سال گذشته راکد بوده است، و افزود انتظار نمیرود این شرایط تا زمانی که سیاستها تغییر کنند، بهبود یابد.