پخش زنده
امروز: -
در حالی که ممنوعیت خودروهای حرارتی در فرانسه از سال ۲۰۳۵ شروع میشود یک شیمیدان دانشگاه کلود برنار لیون فرانسه در اقدامی کاملا نوآورانه سامانه بازیافت باتریهای برقی از طریق جذب دی اکسید کربن ساخت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه فرانس ت و انفو، باتریهای ضایعاتی یا باتریهایی که عمرشان به سر رسیده است، در نهایت برای تولید باتریهای دیگر مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این کار بدون تولید پساب، بدون اسید و با ماشینهای فشرده انجام میشود.
ژولین لوکلر شیمیدان اهل شهر لیون گفت این اختراع ۱۰ سال پیش در آزمایشگاهش در دانشگاه کلود برنارد، در جریان تحقیقاتی به شکلی کاملا تصادفی کشف شد.
وی در توضیح چگونگی دستیابی به این اختراع گفت: «با کالبد شکافی مواد، متوجه شدیم که فناوری ما امکان جذب فلزاتی را که در باتریها مییابیم، فراهم میکند و بنابراین به دی اکسید کربن جذب شده ارزش و معنا میدهد.»
این فلزات طی فرآیندی با ردپای ضعیف کربن حل میشوند. این اختراع برای پروفسور لیونی جایزه انجمنهای شیمی فرانسه و آمریکا را به ارمغان آورد.
ژولین لوکلر به فرانس انفو گفت: «دی اکسید کربن جذب میشود، این کار در واقع نه یک محصول، بلکه محصولات مختلف زیادی تولید میکند و وقتی که همزمان ضایعات باتری را به آن اضافه میکنیم، هر کدام با یک فلز مجزا ترکیب میشوند: لیتیوم، آلومینیوم، نیکل، مس، کبالت، یا منگنز.
این شیمیدان توضیح میدهد که هر یک از این فلزات به لطف ورود "کم و بیش دود به محیط " به پودر تبدیل میشود. با برداشت این پودرها، اجزای دیگر این ترکیب ابتدا الکترود و بعد باتری کامل تولید میکنند. شرکت دانش بنیانی که به موازات آن، ژولین لوکلر با همکاران خود ایجاد کرده است، امکان جمع آوری سرمایه و توسعه این کار را در سطح صنعتی فراهم میکند. بدین ترتیب، برنامه ۲۰۳۰ دولت فرانسه مبلغ ۲۳ میلیون یورو را در اختیار آنها قرار میدهد. از سال ۲۰۲۶، واحدی مبتنی بر این فرآیند در پارک فناوری موسوم به «وله د باتری (دره باتری ها)» Vallée des Batteries در شمال فرانسه افتتاح خواهد شد. ژولین لوکلر توضیح می دهد: «هدف این است که دو کارخانه اول را تا سالهای ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ راهاندازی کنیم و قصد داریم تا سال ۲۰۳۰ دست کم پنج کارخانه در سراسر خاک اروپا داشته باشیم.»