پخش زنده
امروز: -
کشت شلتوک به روش خشکه کاری در شوشتر باهدف مصرف بهینه آب انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، شلتوک یکی از محصولات پرآب بر است، ولی در شوشتر این محصول به روش خشکه کاری و باهدف مصرف بهینه آب انجام میشود.
ناصر حسین پور، مدیر جهاد کشاورزی شوشتر با بیان اینکه امسال حدود ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت محصول شلتوک اختصاص یافته است، گفت: باتوجه به تجربه کشاورزان شهرستان از روش خشکه کاری، حدود ۸۰ درصد سطح زیر کشت اراضی شلتوک به این روش انجام شده است.
وی افزود: در این روش، آب به صورت بهینه مصرف میشود و میزان مصرف کاهش چشمگیری دارد.
حسین پور میگوید: علاوه بر خشکه کاری، روش جدید نواری تیپ در سال آینده اجرایی خواهد شد که مزایایی از جمله مصرف بهینه آب و کاهش علفهای هرز در مزارع کشاورزی دارد.
حسن سجادی، مسئول ترویج اداره جهاد کشاورزی شوشتر با بیان اینکه کشت شلتوک از تیر تا مرداد هر سال انجام میشود، گفت: ارقامی که در شهرستان کشت میشوند بیشتر از نوع نجفی و عنبر است.
وی افزود: میزان عملکرد در هکتار را حدود ۴ تا ۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم است.
به گفته سجادی؛ پیش بینی میشود امسال حدود ۱۵۰ هزار تن محصول برداشت شود.
یکی از کشاورزان شوشتری که ۳ سال است شلتوک را به روش خشکه کاری کشت میکند، گفت: این روش مزایای زیادی از جمله؛ کاهش مصرف بذر، کاهش مصرف آب، سهولت کشت و آماده سازی زمین دارد.
وی میگوید: در روش غرقابی، زمین گل آلود میشود، ولی در روش خشکه کاری، زمین نیمه خشک میماند و کشت گندم به سهولت انجام خواهد شد.