پخش زنده
امروز: -
بیشترین کانونهای بحرانی فرسایش بادی خراسان جنوبی در شهرستان طبس، نهبندان و زیرکوه متمرکز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: بیش از یک سوم وسعت ۱۵ میلیون هکتاری خراسان جنوبی یعنی ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار آن را عرصههای بیابانی تشکیل داده است و حدود ۵ میلیون هکتار از بیابانهای استان، مناطق تحت فرسایش بادی است که بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هکتار این عرصه ها، کانونهای بحرانی فرسایس بادی ست.
نصرآبادی افزود: به شکل ویژه از نظر میزان گستردگی به ترتیب اولویت شهرستان طبس، نهبندان و زیرکوه ۳ شهرستانی است که بیشتر کانونهای بحرانی فرسایش بادی استان را دارد.
وی هشدار دارد عرصههای بیابانی روز به روز به محیط زندگی مردم در نقاطی، چون بشرویه، سه قلعه، حاجی آباد زیرکوه، آفریز و چاهک موسویه قاینات، شهر طبس، نهبندان، چاهداشی و سهل آباد و... نزدیک میشود و زندگی مردم را در این نقاط تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان گفت: در صدر عواملی که سبب بیابازایی در خراسان جنوبی شده میتوان به پیامدهای ۲۲ ساله خشکسالی اشاره کرد و از طرفی با توجه به تغییر اقلیم، روند خشکسالیها نیز رو به توسعه و پیشرفت است به طوری که بیشتر مراتع استان که در گذشته مورد استفاده برای دامها بود هم اکنون به بیابان تبدیل شده و هیچ استفادهای از آن نمیشود بلکه منشاء ریزگردها در دیگر شهرستان هاست.
خراسان جنوبی با ۶ میلیون هکتار غبارخیزی در صدر جدول مناطق گرد و غباری کشور قرار دارد و بالاترین میزان غبارخیزی در این استان در مرز ایران و افغانستان در «یزدانآباد» است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: کانونهای بحرانی فرسایش بادی بسیار حساس است و هیچ گونه فعالیتی نمیتوان از نظر زیرساختی و عمرانی روی آن انجام داد و فقط برای احیاء و مراقبت آن باید اقدام کرد که طرح ملی کاشت ۴ میلیون درخت در استان، یکی از راهکارهای احیاء عرصههای بیابانی است.