پخش زنده
امروز: -
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در دیدار با وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا گفت: ظرفیتهای علمی گستردهای در ایران وجود دارد که میتواند با کوبا به اشتراک گذاشته شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دهقانی فیروزآبادی گفت: همکاریهای میان ایران و کوبا نباید صرفا محدود به فناوریهای زیستی و نانو شود و حوزه هایی، چون بهداشت و سلامت، دارو، آب، انرژی، تغییر اقلیم و مدیریت پسماند هم بسیار حائز اهمیت هستند.
معاون علمی رئیس جمهور افزود: ما اعتقاد داریم بزرگترین داشته هر کشور سرمایه انسانی متخصص آن است و بنابراین، دو کشور ایران و کوبا کشورهای ثروتمندی هستند. در کوبا، فرصتهایی مشاهده شد که تا پیش از این، کمتر متر مورد توجه قرار گرفته بود و امیدواریم بتونیم از این فرصتها استفاده کنیم و اقدامات مشترک خوبی را در حوزههای مختلف تعریف کنیم.
دکتر دهقانی گفت: با توجه به اینکه موضوع نشست امسال گروه ۷۷ و چین، موضوع علم و فناوری خواهد بود، افزود: ما آمادگی داریم که در حوزه علم و فناوری همکاریهای موثرتری را با کوبا تریف کنیم.
دهقانی درباره حضور شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاههای کوبا گفت: تلاش میکنیم شرکتهایی با حوزههای کاری متنوع از جمله بهداشت و سلامت، دارو، آب، انرژی، تغییر اقلیم و مدیریت پسماند که جزو حوزههای اولویت دار هستند، در این رویداد شرکت کنند.
دهقانی گفت: باید این همکاری را در ابعاد وسیعتری تعریف و آن را با قدمهای اولیه کوچکتر شروع کنیم تا بتونیم به تدریج، آن را سرعت دهیم. سعی بر این است در افق یک تا دو ساله، شاهد به ثمر نشستن این اقدامها باشیم.
وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا هم در این دیدار، ضمن دعوت از شرکتهای دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه فناوریهای پیشرفته کوبا، افزود: دسترسی به فناوری مهمترین نیازی هست که اکنون در کوبا وجدو دارد و تشکیل کمیته مشترک فناوری بین دو کشور میتواند پیشرفت دو کشور را تسریع کند.
خانم البا رزا پرز مونتایا (Elba Rosa Pérez Montoya)، گفت: مطمئنیم که محصولات ایرانی علاوه بر بازار کوبا، در بازار آمریکای لاتین هم مورد استقبال قرار میگیرد و کوبا آماده است تا زمینه لازم برای ورد محصولات ایرانی به کشورهای این منطقه را فراهم کند.
وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا گفت: دسترسی به فناوری مهمترین نیازی هست که در حال حاضر در کوبا وجود دارد و باید پیشرفت کشور را مبتنی بر فناوری و پیشرفت کشور را تسریع کنیم. برای همین تشکیل کمیته مشترک فناوری بین دو کشور را یک ابتکار مثبت و مهم است.
مونتایا همچنین خواستار تاسیس مرکز فناوری و نوآوری مشترک ایران وکوبا شد و آن را به عنوان یکی از پیشنهادات مهم از سوی دولت کوبا مطرح کرد.
وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا گفت: این مرکز به عنوان یک نقطه تماس مجموعههای علم و فناوری کوبا با مجموعههای ایرانی به ویژه شرکتهای دانش بنیان در حوزه فناوریهای پیشرفته محسوب میشود.
مونتایا گفت: با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۴ نمایشگاه بزرگ فناوریهای پیشرفته در کوبا برگزار میشود، از شرکتهای داشن بنیان ایرانی میخواهیم حضور پررنگی در این رویداد داشته باشند و و توانمندیهای ایران در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شود.
وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا گفت: اینکه در ایران، فناوریها و اقتصاد دانش بنیان را هدف قرار دادید، نکته بسیار مهمی است و ما باید از تجربیات شما در این حوزه استفاده کنیم.
مونتایا افزود: اگرچه در شرایط کنونی زیست فناوری و دارو، حائز اهمیت است، اما موضوع امنیت غذایی نیز جزو حوزههای مورد تاکید ماست و باید در کنار موضوعاتی، چون انرژی به آن توجه ویژهای داشت. بنابراین، موضوعات زیست فناوری، انرژی و امنیت غذایی باید محور کمیته مشترک فناوری میان دو کشور باشد.
این وزیر کوبایی تصریح کرد: مردم کوبا باید با دستاوردهای ایران آشنا شوند و مطمئنیم که محصولات ایرانی علاوه بر بازار کوبا، در بازار کشورهای آمریکای لاتین نیز مورد استقبال قرار خواهند گرفت. کوبا آماده است تا مینه لازم برای ورد محصولات ایرانی به بازار این کشورها را فراهم کند.