تقویم و روزشمار // حماسه نهم دی(2)
بصيرت و دشمن شناسي مردم، عامل تمايز 9 دي
دشمن به همراه فتنه گران داخلي اميدوار بود با اين بلواها وجهه و جايگاه مردمي نظام اسلامي را تضعيف کند تا ضربات بعدي را وارد کند
پژوهش خبري: با هدایت ها و تلاش هاي ويژه ي مقام معظم رهبري و اطاعت جوانان انقلابي، فتنههايي که در ابتدا کام شيرين ملت از انتخابات را تلخ نمود، در پايان بار ديگر شيريني مضاعفي براي ملت و دلسوزان نظام اسلامي به ارمغان آورد که پشتوانه مردمي نظام اسلامي را مستحکمتر کرد.
دشمن به همراه فتنه گران داخلي اميدوار بود با اين بلواها وجهه و جايگاه مردمي نظام اسلامي را تضعيف کند تا ضربات بعدي را وارد کند؛ اما با هدايت ها، رهنمودها و مديريت مقام معظم رهبري که تداعي کننده ويژگي هاي ناب مديريت اسلامي است.
اين فتنه ها به حمايت گسترده تر و البته هوشيارانه تر مردم از نظام اسلامي انجاميد. در بيانات مقام معظم رهبري که در مناسبت ها و ديدارهاي مختلف به موضوع نهم دي سال 1388 و حوادث آن اشاره گرديده است، مباني، ويژگيها، اثرات و کارکردهاي مختلف و نيز اهميت اين حماسه مردمي ترسيم و تبيين گرديده؛ که در قالب محورهاي مورد تأکيد معظمله در چند شماره ارائه مي گردد:
بصيرت و دشمن شناسي مردم، عامل تمايز 9 دي
--------------------------------------
روزهاى سال، به طور طبيعى و به خودى خود همه مثل همند؛ اين انسانها هستند، اين ارادهها و مجاهدت هاست كه يك روزى را از ميان روزهاى ديگر برمي كشد و آن را مشخص ميكند، متمايز مي کند، متفاوت ميكند و مثل يك پرچمى نگه ميدارد تا راهنماى ديگران باشد. روز عاشورا - دهم محرم - في نفسه با روزهاى ديگر فرقى ندارد؛ اين حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز جان ميدهد، معنا ميدهد، او را تا عرش بالا ميبرد؛ اين مجاهدتهاى ياران حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز، اين خطورت و اهميت را ميبخشد. روز نوزدهم دى هم همينجور است، روز نهم دىِ امسال هم از همين قبيل است.
نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ اين مردمند كه ناگهان با يك حركت - كه آن حركت برخاسته از همان عواملى است كه نوزدهم دىِ قم را تشكيل داد؛ يعنى برخاسته ى از بصيرت است، از دشمن شناسى است، از وقتشناسى است، از حضور در عرصهى مجاهدانه است - روز نهم دى را هم متمايز ميكنند. "بيانات در ديدار مردم قم در سالگرد قيام نوزدهم دى ماه 19/ 10/ 1388"
ماندگاري 9 دي در تاريخ
-----------------
مطمئن باشيد كه روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛ اين هم يك روز متمايزى شد. شايد به يك معنا بشود گفت كه در شرائط كنونى - كه شرائط غبارآلودگىِ فضاست - اين حركت مردم اهميت مضاعفى داشت؛ كار بزرگى بود. "بيانات در ديدار مردم قم در سالگرد قيام نوزدهم دى ماه 19/ 10/ 1388"
حماسه 9 دي نتيجه مجاهدت براي دريافتن حجت الهي
-------------------------------------
در شرائط فتنه، كار دشوارتر است؛ تشخيص دشوارتر است. البته خداى متعال حجت را هميشه تمام ميكند؛ هيچوقت نمي-گذارد مردم از خداى متعال طلبکار باشند و بگويند تو حجت را براى ما تمام نكردى، راهنما نفرستادى، ما از اين جهت گمراه شديم. در قرآن مكرر اين معنا ذكر شده است. دست اشاره ى الهى همه جا قابل ديدن است؛ منتها چشم باز مي خواهد. اگر چشم را باز نكرديم، هلال شب اول ماه را هم نخواهيم ديد؛ اما هلال هست. بايد چشم باز كنيم، بايد نگاه كنيم، دقت كنيم، از همه ى امكاناتمان استفاده كنيم تا اين حقيقت را كه خدا در مقابل ما قرار داده است، ببينيم.
مهم اين است كه انسان اين مجاهدت را بكند. اين مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خداى متعال هم در اين مجاهدت به او كمك ميكند. نوزده دىِ مردم قم در سال 56 از اين قبيل بود، نهم دىِ امسالِ آحاد مردم كشور كه حقيقتاً اين حركت ميليونى فوقالعاده ى مردم حركت عظيمى بود از همين قبيل است، و قضاياى گوناگونى كه ما در طول انقلاب از اين چيزها كم نداشتيم. اين مجاهدت، راه را به ما نشان ميدهد."بيانات در ديدار مردم قم در سالگرد قيام نوزدهم دى ماه 19/ 10/ 1388"
خداوند، هدايتگر دلها
----------------
البته همه مي دانيم که دلها دست خداست. آورنده مردم به عرصه ي خيابانها و عامل اين حضور عظيم مردمي، در مراسم-هاي گوناگون مثل 22 بهمن، روز قدس و در اين دو سال 9 دي، خداي متعال است. دست قدرت اوست و دلها دست اوست. "بيانات رهبر انقلاب در ديدار با ستاد بزرگداشت 9 دي 21 /9/ 1390"
هرچه انسان در اطراف اين قضايا فكر ميكند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن على(عليه السّلام) را مىبيند. اين كارها كارهائى نيست كه با ارادهى امثال ما انجام بگيرد؛ اين كار خداست، اين دست قدرت الهى است؛ همانطور كه امام در يك موقعيت حساسى - كه من بارها اين را نقل كردهام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهى را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذِ بابصيرت، آن مرد خدا."بيانات در ديدار مردم قم در سالگرد قيام نوزدهم دى ماه 19/ 10/ 1388"
روح ديانت حاکم، بر دلهاي مردم عامل حضور بي نظير و دشمن شکن در 9 دي
------------------------------------------------------
در قضيه 9 دي سال 88 يک نکته اساسي وجود دارد و آن نکته بر ميگردد به هويت و ماهيت انقلاب يعني همان روحي که حاکم بود بر اصل انقلاب ما و حضور عظيم بي نظير تاريخي در سال 57 - در 9 دي اين روح به شکل بارزي نشان داده شد - به طوري که جاي انکار و ترديد و تأمل را براي هيچکس از بدخواهان، دوستان، دشمنان و ديگران باقي نگذاشت. آن روح چه بود؟ روح ديانت حاکم بر دلهاي مردم. پس اينجا ما دو عنصر در کنار هم داريم: يک عنصر، عنصر مردم است که مردم در هر کشور و جامعه اي، اگرچنانچه همت کنند، بصيرت به خرج بدهند، عمل کنند و وارد ميدان بشوند؛ همه مشکلات را مي توانند حل کنند. يعني بزرگترين کوهها در مقابل حضور مردم از بين ميرود. ميتوانند کوههاي بزرگ را جابه جا کنند؛ اين يک حقيقت آشکاري است که بسياري از تحليلگران اجتماعي اين حقيقت را درست لمس و درک نکرده اند اما ما اين را لمس کرده ايم."بيانات رهبر انقلاب در ديدار با ستاد بزرگداشت9 دي در 21/ 9/ 1390"
بيداري مردم عامل صيانت از انقلاب
-----------------------
اين ملت عظيم از قشرهاي مختلف در سراسر كشور نگاه ميكنند به صحنه، مي شناسند صحنه را؛ خيلي چيز بزرگ و مهمي است. ايني که من عرض ميكنم روز نه دي در تاريخ ماندگار است، به خاطر اين است. مردم بيدارند؛ همين است كه كشور شما را نگه داشته است عزيزان من! همين است كه انقلابتان را حفظ كرده است؛ همين است كه جرأت سران استكبار را از آنها گرفته است كه بخواهند به ملت ايران حمله كنند؛ مي ترسند. حالا در تبليغات، زيد و عمرو و بكر را مي کشند جلو، بمباران تبليغاتي ميكنند؛ اما حقيقت قضيه چيز ديگري است."بيانات رهبر انقلاب در ديدار با مردم قم در19/ 10/ 1388 "
ضرورت تبعيت از قانون
----------------
يك نكته را هم به جوانان عزيز انقلابى، به فرزندان عزيز انقلابى خودم، به فرزندان بسيجى - از زن و مرد - عرض بكنم: جوانان از اطراف و اكناف كشور، از آنچه كه تهتّك بيگانگان از ايمان دينى به گوششان ميخورد يا با چشمشان مىبينند، عصبانى هستند؛ وقتى مى بينند روز عاشورا چگونه يك عدهاى حرمت عاشورا را هتك ميكنند، حرمت امام حسين را هتك ميكنند، حرمت عزاداران حسينى را هتك ميكنند، دلهاشان به درد مىآيد، سينههاشان پر ميشود از خشم؛ البته خوب، طبيعى هم هست، حق هم دارند؛ ولى ميخواهم عرض بكنم جوان هاى عزيز مراقب باشند، مواظب باشند كه هرگونه كار بى رويهاى، كمك به دشمن است. اينجا جوانها تلفن ميكنند - مي فهمم من، ميخوانم، غالباً تلفن ها و نامه ها را خلاصه ميكنند، هر روز مي آورند، من نگاه ميكنم - مي بينم همينطور جوانها گلهمند، ناراحت و عصبانى؛ گاهى هم از بنده گله ميكنند كه چرا فلانى صبر ميكند؟ چرا فلانى ملاحظه ميكند؟ من عرض ميكنم؛ در شرايطى كه دشمن با همهى وجود، با همهى امكاناتِ خود درصدد طراحى يك فتنه است و ميخواهد يك بازى خطرناكى را شروع كند، بايد مراقبت كرد او را در آن بازى كمك نكرد. خيلى بايد با احتياط و تدبير و در وقت خودش با قاطعيت وارد شد.
دستگاههاى مسئولى وجود دارند، قانون وجود دارد؛ بر طبق قانون، بدون هيچگونه تخطى از قانون، بايستى مُرّ قانون به صورت قاطع انجام بگيرد؛ اما ورود افرادى كه شأن قانونى و سمت قانونى و وظيفه ى قانونى و مسئوليت قانونى ندارند، قضايا را خراب ميكند. خداى متعال به ما دستور داده است: «و لايجرمنّكم شنئان قوم على ان لاتعدلوا اعدلوا هو اقرب للتّقوى». بله، يك عدهاى دشمنى ميكنند، يك عدهاى خباثت به خرج ميدهند، يك عده اى از خباثتكنندگان پشتيبانى ميكنند - اينها هست - اما بايد مراقب بود. اگر بدون دقت، بدون حزم، انسان وارد برخى از قضايا بشود، بىگناهانى كه از آنها بيزار هم هستند، لگدمال ميشوند؛ اين نبايد اتفاق بيفتد. من برحذر مي دارم جوانهاى عزيز را، فرزندان عزيز انقلابىِ خودم را از اينكه يك حركتى را خودسرانه انجام بدهند؛ نه، همه چيز بر روال قانون."بيانات در ديدار مردم قم در سالگرد قيام نوزدهم دى ماه 19/ 10/ 1388"