پخش زنده
امروز: -
بنا بر تجربه جهانی ، یکی از راهکارهای مقابله با تخریب جنگل ها در شرایط اقلیمی حاکم، کاشت درخت است که در ایران طرح کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت مردم برای حفاظت و احیای جنگل ها، تحقق می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پوشش سبز عامل کاهش گازهای گلخانهای، بیابان زایی و فرسایش خاک است در حالی که به گفته رئیس دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی دانشگاه علوم تحقیقات، مساحت جنگلهای کشور که در اوایل دهه ۸۰ بیش از ۱۳ میلیون هکتار بوده، در پایان دهه ۹۰ به کمتر از ۱۲ میلیون هکتار رسیده است.
این کاهش ۱۲ درصدی مساحت جنگلها طی ۱۶ سال، معادل سه چهارم جنگلهای هیرکانی در شمال کشور است. اما تجربه کشورهای جهان نشان میدهد که یکی از راهکارهای مقابله با تخریب جنگلها در شرایط اقلیمی حاکم کاشت درخت است.
شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی میگوید: کاشت یک تریلیون درخت در دستور کار در کشورهای دنیا قرار گرفته و خیلی از کشورها در این زمینه فعالیت میکنند، مثل کشورهای پاکستان که حدود ۱۰ میلیارد درخت خواهد کاشت.
کشور ما هم برای حفاظت و احیای جنگلها به کاشت درخت اقدام کرده است و طرح کاشت یک میلیارد درخت را کلید زد.
شعبانیان: این طرح در ایران تحت عنوان کاشت یک میلیارد درخت است که از اول سال ۱۴۰۲ شروع شده و در ۴ سال به طور میانگین سالانه ۲۵۰ میلیون درخت کاشته خواهد شد.
به گفته قنبری، مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی، سرانه پوشش گیاهی در کشور ما در مقایسه با نقاط دیگر دنیا پایین است و وقوع این سیلابها نیز همه به دلیل کمبود پوشش گیاهی در سطح کشور است.
نوری، پژوهشگر حقوق محیط زیست و منابع طبیعی هم میگوید: در قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و قانون افزایش بهره وری، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مکلف به توسعه و ارتقای پوشش گیاهی است.
امسال با همکاری بخش خصوصی ۲۵۰ میلیون نهال در نهالستانهای کشور تولید شده و نهالستانهای متروکه تبدیل به مرکزی برای تولید نهال شده است.
نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی با تاکید بر وجود ظرفیتهای فراوان در کشور برای تولید و کاشت نهال گفت: هر مقدار نهال را که مردم بخواهند ما در اختیارشان قرار میدهیم.