پخش زنده
امروز: -
سیاستهای ضد مهاجرتی انگلیس در سالهای اخیر تشدید شده و به نگرانیهای جدی درباره نقض حقوق مهاجران و پناهجویان منجر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از میزان ؛ طرح روآندا مبنی بر اخراج پناهجویان و مهاجران به کشور آفریقایی روآندا به عنوان کشور امن ثالث با ادعای انجام فرآیند رسیدگی به درخواست پناهجویان که تاکنون به دلیل آرای دادگاه اروپایی حقوق بشر ناکام مانده، از جمله طرحهای ضد مهاجرتی انگلیس است.
این کشور همچنین با اعلام طرح اسکان مهاجران و پناهجویان در کشتیهای از کارافتاده و پهلو گرفته در بنادر انگلیس، شاهد موجی از انتقادهای حقوق بشری بود.
اسکان پناهجویان مرد در کشتی «بیبی استکهلم» به دلیل شناسایی باکتری کُشنده «لژیونلا» دردسر بزرگی را برای این کشور رقم زد.
امضای توافقهای دوجانبه، ایجاد محدودیت در اجرای عملیات نجات، بیتوجهی به شرایط غیرانسانی بازداشتگاههای مهاجرتی و اخراج پناهجویان از اقامتگاههای موقت از دیگر سیاستهای ضد مهاجرتی انگلیس هستند.
پیامدهای سیاستهای ضد مهاجرتی انگلیس
به گفته کارشناسان یکی از عمدهترین پیامدهای سیاستهای ضد مهاجرتی انگلیس، تشدید بحران بردهداری مدرن در این کشور است، زیرا با سختگیرانهتر شدن سیاستهای ضد مهاجرتی انگلیس، مهاجران ناچار به قدم گذاشتن در مسیرهای مخاطره آمیزی میشوند که محل جولان قاچاقچیان انسان است.
ضمن این که مهاجران و پناهجویان پس از ورود به خاک انگلیس به دلیل سیاستهای سختگیرانه ضد مهاجرتی که وضعیت اقامت آنها را مبهمتر از پیش میکند، با نرخ بالایی گرفتار دام قاچاقچیان انسان خواهند شد.
در عین حال بررسیها نشان میدهند که بیانیهها و اعلامیههای دولت انگلیس در زمینه سیاستهای ضد مهاجرتی سبب ایجاد فضای بیشتر و بهتر برای فعالیت گروههای راستگرای افراطی میشود.
فعالیت گروههای مذکور به معنای ناامنی بیشتر برای مهاجران و اقلیتهای قومی و نژادی در انگلیس به عنوان اقشار تحت فشار تبعیض و نژادپرستی سیستمی است.