پخش زنده
امروز: -
با توجه به مصرف آب فراوان چمن های طبیعی یک شرکت دانش بنیان اقدام به تولید چمن کم آب کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ بحران کمبود آب در سال جاری نگهداری و توسعه فضای سبز را با مشکلاتی مواجه کرده و بحث در رابطه با پرآب بودن چمنها و استفاده از آنها در فضای سبز شهری از گذشته وجود داشته و حالا با توجه به بحران کمبود آب و سیاست حذف چمن این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
باتوجه به محدودیت منابع آبی از توسعه چمنکاریها به شدت جلوگیری شده و چمنهای موجود به مرور با گیاهان پوششی مقاوم به کمآبی جایگزین میشوند که یک شرکت دانشبنیان در اراک اقدام به تولید چمن کمآب کرده و اکنون پس از گذراندن مرحله تحقیقاتی وارد مرحله توسعه شده است.
عظیمی معاون پژوهشی پژوهشکده گل و گیاهان محلات گفت: یکی از دغدغههای اصلی کشور کمبود آب است و در فضای سبز کشور آب زیادی مصرف میشود که بیشتر به چمن اختصاص دارد اما چمنی که با همت این شرکت دانشبنیان تولید شده کمآببر است و احتیاجات کارگری آن هم بسیار پایین است.
مسئول منابع آب سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اراک هم گفت: مساحت فضای سبز در اراک حدود هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این مقدار حدود ۹۸ هکتار سطح چمنکاری در سطوح مختلف پارکها، میادین، بلوارها و سایر سطوح فضای سبز شهر اراک کاشته شده است.
ابراهیمی افزود: باتوجه به بحران کمآبی و نیاز به استفاده از گونههای کمآببر در راستای برنامه سازگار با کمآبی مصوبه هیئت وزیران کاشت چمن در شهرداریها ممنوع شده و حدود ۶ سال چمنی کاشته نشده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان زرین دشت دیبا هم گفت:چمن معمولی هرروز و یا یک روز درمیان احتیاج به آبیاری دارد اما در شرایط کوهستانی استان مرکزی این چمن پس از اینکه در خاک مستقر شد هفتهای یک بار آبیاری کفایت میکند.
بساکی افزود: چمن زوشیا گونهای از علفهای بومی جنوب شرقی آسیا است که در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و کوهستانی میتواند دوام بیاورد و این چمن نسبت به شوری، خشکی و کمآبی بسیار مقاوم است و پاخوری بسیار خوبی دارد.