پخش زنده
امروز: -
برداشت خرما از ۳۴ هزار هکتار از نخلستانهای استان بوشهر از ۱۵ شهریور آغاز شده و تا ۲۱ شهریور نخلداران، ۱۰ هزار تن خرما برداشت کردهاند که این فرآیند تا پایان مهر ادامه دارد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در یکی از نخلستانهای روستای برمک شهرستان دشتستان به خبرنگار صداوسیما گفت: سطح زیر کشت نخلستانهای استان بوشهر ۳۴ هزار هکتار با ۶ میلیون اصله نخل است که پیشبینی میشود امسال از این میزان ۱۷۰ هزار تن خرما برداشت شود. از این میزان، در هفته اول برداشت، ۱۰ هزار تن خرما بردشت شده است.
ابراهیم دانا افزود: از ۱۷۰ هزار تن محصول نخل، ۱۵ هزار تن هنگام خارَک برداشت شده و ۴۵ هزار تن نیز هنگام رطب برداشت شده که همچنان ادامه دارد و ۱۱۰ هزار تن نیز در هنگام خرما برداشت میشود.
او با اشاره به اینکه برداشت خرما از نخلستانهای استان بوشهر از ۱۵ شهریور آغاز شده، افزود: شهرستانهای دشتستان، تنگستان، دشتی و جم مراکز کاشت نخل در استان بوشهر هستند که برداشت خرما تا پایان مهر در این چهار شهرستان ادامه دارد.
بهگفته دانا، کبکاب و زاهدی مهمترین و بیشترین ارقام خرما در استان بوشهر هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: از ۱۱۰ هزار تن خرمای برداشتی از نخلستانهای استان بوشهر، ۸۵ هزار تن در بازار استان و کشور مصرف و ۲۵ هزار تن به بازارهای فراسوی مرز صادر میشود.
دانا ادامه داد: کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس، روسیه، ترکیه، پاکستان، هند و بخشی از اروپا مقاصد صادرات خرمای استان بوشهر هستند.
او همچنین آمار داد که ۱۰۵ واحد بستهبندی صنعتی در استان بوشهر با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن فعال هستند و ۷۹ واحد سردخانه در استان نیز با گنجایش ۷۶ هزار تن در فرآیند انبارش و نگهداری خرما فعالیت دارند.
کارشناسمسئول بخش زراعت اداره جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان هم به خبرنگار صداوسیما گفت: شهرستان دشتستان با ۲۷ هزار هکتار نخلستان بیشترین میزان کشت نخل در استان بوشهر را دارد.
موسوی افزود: پارسال بهدلیل سامانه بارشی مونسون در تابستان، کیفیت خرما پایین بود، اما امسال بهدلیل بارندگیهای مناسب در فصل بارش، کیفیت خرمای استان بوشهر بسیار خوب است.
بهگفته موسوی پیشبینی شده که امسال ۱۱۰ هزار تن خرما از نخلستانهای شهرستان دشتستان برداشت شود.
او همچنین گفت که بیشتر خرمای برداشتی از نخلستانهای بخشهای ارم و بوشکان شهرستان دشتستان به دلیل کیفیت بالا به خارج از کشور صادر میشود.