پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان ثبت از راه اندازی مرکز داوری مالکیت معنوی در اینده نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نشست بررسی پروژه بینالمللی برندسازی زعفران و پسته ایرانی با حضور حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، هیات وایپو با ریاست آندرو مایکل آنگ مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) و دو نفر از متخصصان بینالمللی و معاونان و مدیران حوزههای مختلف سازمان ثبت اسناد برگزار شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این نشست اظهار کرد: در چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه مالکیت معنوی انجام شده است به طوری که در یک سال اخیر جلسات بسیار مختلفی را با شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری و دستگاههای ذیربط در حوزه مالکیت فکری داشته ایم و اخیراً نیز دوره ویژهای برای قضات دادگستری و مدرسه تابستانی مالکیت معنوی را در سازمان ثبت اسناد برگزار کرده ایم.
وی افزود: اشاعه مالکیت معنوی در لایههای مختلف اقتصادی و ایجاد یک ادبیات مشترک بین مسئولان کشوری اهتمامی است که به همراه مسئولان و کارشناسان شاغل در مالکیت معنوی آن را دنبال میکنیم.
بابایی اظهار کرد: دادستان کل کشور امروز در دیدار با آندرو مایکل آنگ مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) حمایت قضایی خود از مالکیت معنوی را اعلام کردند؛ بنابراین یک روند رو به رشد و خوبی را در بحث مالکیت معنوی در کشور داریم.
وی ادامه داد: به ۹ ماه بینالمللی ملحق شده ایم و سایر معاهدات را نیز در دستور کار قرار دادهایم تا هرچه سریعتر به معاهدات دیگر نیز ملحق شویم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: بحث حمایت از مباحث مالکیت معنوی، استفاده از دیپلماسی و ظرفیت سازمانهای بین المللی مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که ابلاغی مقام معظم رهبری بوده در بند ۱۲ استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی و استفاده از ظرفیت سازمانهای بین المللی و منطقهای مورد تاکید واقع شده است.
بابایی اظهار کرد: با هماهنگی که با قوه قضاییه داشته ایم در کنار اقدامات قضایی برای حل و فصل اختلاف، ظرف دو ماه آینده برای اولین بار در کشور مرکز داوری مالکیت معنوی با ۴ شعبه با حضور اساتید دانشگاه و صاحب نظران در حوزه مالکیت معنوی در مرکز مالکیت معنوی راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: مرکز مالکیت معنوی بیش از ۲۰۰ نیرو در مرکز و قریب به ۱۰۰ نیرو در استانهای مختلف دارد. بحث توانمندسازی نیروها و حمایت وایپو از این نیروها در حضور کارشناسان ما در دورههای آموزشی مختلف که در کشورهای مختلف یا وایپو برگزار میشود.
بابایی تاکید کرد: لازم است در این جلسات از کارشناسان ما نیز دعوت شود تا در دورههای آموزش شرکت کنند و با توجه به ظرفیت موجود در ایران نشستهای آموزشی منطقهای برای کشورهای همسایه با حضور کارشناسان مختلف در تهران برگزار شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با توجه به اعلام توانایی مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) برای حضور در تهران امیدواریم به زودی سفر جناب دارن تانگ به تهران انجام شود، زیرا از چند منظر برای کشور میتواند مفید باشد اولا ملاقاتهایی که در سطوح بسیار بالا با رئیس قوه قضاییه، رئیس جمهور و رئیس مجلس خواهند داشت باعث تسهیل در قانون گذاریهای مربوط به مالکیت معنوی، حمایتهای قضایی و بحثهای اجرایی خواهدشد و این حضور قطعاً موجبات جهش در حوزههای مختلف را فراهم میکند.
بابایی بیان کرد: امیدواریم که این سفر و حضور مسئولان عالی وایپو همچنان در تهران تداوم داشته باشد و با توجه به غنایی که در حوزههای مختلف در ایران وجود دارد و پسته و زعفران شروع کار بوده این است در سایر موارد از جمله خرمای پیارم و زیلو میبد و سایر محصولاتی که قابلیت رقابت و حضور در بازارهای جهانی را دارند بیش از گذشته فراهم شود.
آندرو مایکل آنگ مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در این نشست گفت: مالکیت معنوی یک افق بسیار مهم و ابراز کلیدی برای تمام افراد در هر حوزهای که مشغول به فعالیت هستند. فارغ از اینکه در کدام بخش فعالیت دارید و حرفه شما به کدام حوزه تعلق دارد مالکیت معنوی میتواند بخشی از کار شما باشد.
وی افزود: در جلسه امروز با دادستان کل کشور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بحث پروژه ثبت فرش را مطرح کردند و دو علامت جمعی احسان و Cop توضیح داده شد و در حقیقت این موضوع به کمیته امداد به عنوان مجری پروژه بسیار کمک کرده تا سهم صادرات خود را تا حد بسیار چشمگیری از طریق این ثبت انجام دهد.
آنگ بیان کرد: فرش به تنهایی یکی از مثالهای همکاری میان ایران و سازمان جهانی مالکیت معنوی است و چند روزی است که بر روی پروژه و محصول زعفران متمرکز شده ایم زعفران از پروژه فرش نیز بزرگتر است، زیرا در بحث فرش علامت جمعی را با درجه بندی متفاوت برای محصول تولید شده داشتیم و همین مسئله میتواند برای زعفران و پسته نیز پیاده سازی شود.
وی ادامه داد: حدود ۳۰۰ متخصص در مرکز مالکیت معنوی فعال هستند که از حمایت و کمک به این کارشناسان خرسند میشویم. نزدیک به ۱۰ هزار موارد تخصصی حوزه مالکیت معنوی به صورت رایگان بر روی وب سایت ما قرار دارد و در اختیار عموم قرار گرفته است و پیشنهاد میکنم مطالب به فارسی ترجمه و در دسترس عموم قرار گیرد.
آنگ بیان کرد: راه اندازی مرکز داوری یکی از دغدغههای مدنظرم بود چرا که حل و فصل اختلافات به جو آرام کسب و کار و جامعه کمک میکند و مشکلات بسیاری رفع میشود.