تیکتاک برای جلب اطمینان اروپا، بیش از 1 میلیارد یورو هزینه میکند
تیکتاک برای جلب اطمینان دولتهای اروپایی و جلوگیری از ممنوعیت بیشتر در این منطقه، ۱/۲ میلیارد یورو صرف ساخت سه مرکز داده جدید میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از
وایرد، کشورهای زیادی استفاده از نرمافزار تیکتاک در دستگاههایی که توسط کارکنان دولت و مقامات منتخب استفاده میشوند، ممنوع کردهاند.
کمیسیون، اتحادیه و پارلمان اروپا با استناد به خطرات امنیت ملی نامشخص، در ماه مارس ممنوعیتی را برای دستگاههای مقامات اعمال کردند. پارلمان اروپا هم بعداً از کشورهای عضو خواست که همین کار را انجام دهند.
دلیل چنین اقداماتی در اروپا، ادعاهایی مبنی بر ارتباط شرکت «بایت دنس» مالک تیکتاک با چین است. این در حالی است که تیکتاک بارها این ادعا را که دادههایش را در اختیار دولت چین میگذارد، رد کرده است.
حالا تیکتاک برای جلب اطمینان دولتهای اروپایی، ۱/۲ میلیارد یورو (۱.۳ میلیارد دلار) برای ساخت سه مرکز داده جدید (دو مرکز در ایرلند و یکی در دانمارک) هزینه میکند. این اقدام به این معنی است که تا پایان سال ۲۰۲۴ دادههای کاربران تیکتاک در اتحادیه اروپا ذخیره خواهد شد.
مراکز داده، بخشی از یک ابتکار گستردهتر است که شامل افتتاح یک «مرکز شفافیت» اروپایی میشود که تنظیمکنندهها میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه عملکرد برنامه از آن بازدید کنند.
تیکتاک همچنین یک مشاور خارجی به نام NCC Group مستقر در انگلیس را برای ارائه ارزیابی مستقل از امنیت سایبری خود منصوب کرده است.
این طرح که تیکتاک آن را Project Clover مینامد، تلاشی بسیار پرهزینه و واضح است تا ثابت کند که این پلتفرم نه قوانین اتحادیه اروپا در مورد انتقال داده را زیر پا میگذارد و نه دادههای حساس کاربران را به چین ارسال میکند.
«تئو برترام» معاون سیاست عمومی تیک تاک در اروپا میگوید: این اقدام حقیقتا اقدام نوآورانهای است چرا که هیچ شرکت دیگری تاکنون چنین کاری نکرده است.
تیکتاک حدود ۱۵۰ میلیون کاربر در اروپا دارد که بر اساس آمار شرکت، روزانه حدود ۹۰ دقیقه یا بیشتر را در این برنامه وقت صرف میکنند.
در حالی که برخی کشورها رویکرد نرمتری نسبت به تیکتاک اتخاذ کردهاند، کمیسیون، پارلمان و شورای اتحادیه اروپا استفاده از این برنامه را در دستگاههای رسمی نمایندگان مجلس و کارکنان آن ممنوع کردهاند.
چندین کشور داخل بلوک از جمله بلژیک و دانمارک نیز استفاده از آن را ممنوع کردهاند.
در نروژ هم که در اتحادیه اروپا نیست، اما عضو منطقه اقتصادی اروپا است، مقامات دولتی و نمایندگان پارلمان از داشتن تیکتاک در دستگاههای خود منع شدهاند.