وظیفه والدین در آموزش واجبات به فرزندان
طبق روایات آشنا کردن فرزندان با واجبات دینی بر عهده والدین است به نحوی که آنها در کودکی با مسایل دینی آشنا و مانوس شوند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، تعلیم فرائض و واجبات دینی از وظایف مهم پدر و مادر است. والدین نباید در یاد دادن قرآن کریم و علوم مربوط به آن، ایجاد محبّت با اهل بیت، با بیان فرمایشات آنان، تعلیم مسائل فقهی لازم و مبتلی به فرزند، کوتاهی کنند.
نماز
تعلیم واجبات و فرائض دینی از وظایف مهم پدر و مادر است والدین نباید در یاد دادن قرآن کریم و علوم مربوط به آن، ایجاد محبّت با اهل بیت، با بیان فرمایشات آنان، تعلیم مسائل فقهی لازم و پرکاربرد فرزند، کوتاهی کنند.
قال رسول الله صلی اللَّه علیه و آله: مُرُوا صِبْیانَکمْ بِالصَّلاةِ اذا بَلَغُوا سَبْعَ سِنینَ و اضْرِبُوهُمْ عَلی تَرْکها اذا بَلَغُوا تِسْعاً وَ فَرَّقُوا بَینَهُمْ فِی الْمَضاجِعِ اذا بَلَغُوا عَشْراً.
بچهها را در هفت سالگی دستور به اقامه نماز دهید و آنها را در نه سالگی اگر ترک نماز کردند تنبیه کنید و در ده سالگی رختخواب آنها را جدا کنید.
قال رسول الله صلی اللَّه علیه و آله: مَنْ قَبَّلَ وَلَدَهُ کتَبَ اللَّهُ لَهُ حَسَنَةً، وَ مَنْ فَرَّحَهُ فَرَّحَهُ اللَّهُ یوْمَ الْقِیمَةِ، وَ مَنْ عَلَّمَهُ الْقُرْآنَ دَعی بِالْابَوَینِ فَیکسِیانِ حَلِیتَینِ یضیی ءُ مِنْ نُورِهِما وُجُوهُ اهْلِ الْجَنَّةِ.
کسی که فرزندش را ببوسد، خداوند حسنهای در نامه عمل وی بنویسد و کسی که او را خوشحال کند، خداوند در قیامت او را خوشحال خواهد ساخت و کسی که او را تعلیم قرآن دهد، والدین خود را در بهشت میخواند و دو حلیه بر آنها میپوشاند که از نور آنها صورتهای اهل بهشت روشن میشود؛ و عنه صلی اللَّه علیه و آله ایضاً: ادِّبُوا اوْلادَکمْ عَلی ثَلاثِ خِصالٍ، حُبُّ نَبِیکمْ وَ حُبُّ اهْلِ بَیتِهِ وَ قِرائَةُ الْقُرْآن.
بر سه خصلت اولاد خود را تربیت کنید:
۱- محبت پیامبرتان،
۲- محبت اهل بیت،
۳- قرائت قرآن.
روی عن النبی صلی اللَّه علیه و آله: انه نظر الی بعض الاطفال فقال: وَیلٌ لِاطْفالِ آخِرِ الزَّمانِ مِنْ آبائِهِمْ. فقیل یا رسول الله مِنْ آبائِهِمُ الْمُشْرِکینَ؟ فقال: لا مِنْ آبائِهِمُ الْمُؤْمِنینَ، لا یعَلِّمُونَهُمْ شَیئاً مِنَ الْفَرائِضِ وَ اذا تَعَلَّمُوا اوْلادُهُمْ مَنَعُوهُمْ وَ رَضَوُا عَنْهُمْ بِعِرْضٍ یسیرٍ مِنَ الدُّنْیا، فَانَّا مِنْهُمْ بَری ءٌ وَ هُمْ مِنّی بُراءٌ. [۴]روایت شده است که حضرت رسالت صلی الله علیه و آله به برخی از اطفال نگاهی کرد و فرمود: وای بر اطفال آخر الزمان از شر پدرانشان. اصحاب عرض کردند: از شر پدران مشرک آنها؟ فرمود: خیر از شر پدران مؤمن آنان! از واجبات چیزی به آنها نمیآموزند و وقتی فرزندان چیزی یاد میگیرند، آنها را مانع شده و به قلیلی از دنیا راضی میشوند. من از آنها و آنها از من بیزارند (بر دین من نیستند)
منبع: پایگاه حوزه