بانصب پنلهای خورشیدی
۱۲۰ نیروگاه در کشور به مرحله بهره برداری رسیده است
، مدیر کل امور قراردادهای وزارت نیرو گفت: بالغ بر هزار و ۸۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شده و به بهره برداری رسیده که وارد مدار برق سراسری کشور میشود
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مجری برنامه سلام خبرنگار: قرار است امروز تفاهم نامه احداث دو هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور امضا شود توضیحات بیشتر رو بفرمایید.
احمدرضا توکلی، مدیر کل امور قراردادهای وزارت نیرو: سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره برداری انرژی برق ساتبا مجموعه وزارت نیرو وظیفه اش حمایت از نیروهای تجدیدپذیر در کشور است. از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ که مصوبه شورای اقتصاد به ساتبا ابلاغ شده، ساتبا را مکلف کرده که چهار هزار مگاوات نیروی خورشیدی را با همکاری سرمایه گذاران داخلی از طریق مناقصه احداث کند.
مجری: در چه بازه زمانی؟
توکلی: چهار مرحله مناقصه در چهار سال برگزار کردیم حدود سه هزار و ۵۰ مگاوات سرمایه گذار مشخص شده که آخرین مناقصه ماههای قبل بوده که هزار و ۱۷۲ برنده مناقصه داشتیم و الان حدودا ۹۵۰ مگاوات مانده که مناقصه انجام میشود
مجری: این قراردادها کی منتج به نتیجه میشود بازه زمانیش را چطور برنامه ریزی کردید؟
آقای توکلی: تا الان حدود ۲۰۰ مگاوات قرارداد با سرمایه گذاران مبادله شده و امروز هم برنامهای در محل ساتبا داریم با حضور ده سرمایه گذار بزرگ کشور که هزار و ۱۲۸ مگاوات قرارداد دیگر مبادله میشود، با حضور دکتر کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا، معاونین و مدیران ساتبا که امیدواریم این قراردادها مبادله شود. متاسفانه به دلیل این که سرمایه گذار در مرحله اول یک سری درخواستهایی داشتند انجام نشده امسال از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تامین اعتبار شده گفتنی است از محل سوخت صرفه جویی شده برای نیروهای تجدیدپذیر، سوختی مصرف نمیکنیم، نیروگاه خورشیدی و کلا نیروهای تجدیدپذیر مزیتهایی که دارند که سوخت مصرف نمیکنند و از خورشید, باد و آب میگیرند آلایندههای زیست محیطی ندارند و آب هم مصرف نمیکنند.
مجری: یک سالی هست که از برنامه عقب هستید در چند وقت جبرانش میکنید باتوجه به این که هنوز ۹۵۰ تا مانده که قراردادتان بسته و شروع شود و گام ابتدایی برداده شود.
مدیر کل امور قراردادهای وزارت نیرو: تا دو ماه آینده این ۹۵۰ تا قراردادش منعقد میشود نیروگاهی که از محل ماده ۱۲ رفع موانع تولید به بهره برداری میرسد نیمه اول مهرماه اولین نیروگاه را در استان یزد افتتاح خواهیم کرد. یکسری قراردادها هم از قبل بسته شده است. یزد، کرمان، خراسان و اصفهان ظرفیت بالایی را به خودش اختصاص داده که از مناقصه چهار هزارتا، هزار و ۴۰۰ مگاوات مربوط به استان اصفهان است سیستان و بلوچستان هم به همین شکل، حدود ۱۴ استان از این ۴ هزار مگاوات برنده مناقصه داشته ایم
مجری: چند شرکت تاکنون اقدام به نصب پنلهای خورشیدی کردند؟
توکلی: حدود ۱۲۰ نیروگاه در کشور به مرحله بهره برداری رسیده.
مجری: وقتی این کار را انجام میدهند چه مشوقهایی را در اختیارشان قرار میدهید؟
مدیر کل امور قراردادهای وزارت نیرو: بالغ بر هزار و ۸۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شده و به بهره برداری رسیده که وارد مدار برق سراسری کشور میشود و به شبکه برق کمک میکند و بالغ بر ۱۲۰ نیروگاه مشوق این است که دولت به صورت تضمینی ۲۰ ساله، برق شان را با قیمت مناسب خریداری کند که بازگشت سرمایه اش به طور متوسط چهار تا پنج سال است.
مجری: آماری از ظرفیت نامی نیروگاههای خورشیدی چه میزان است؟
توکلی: از ۱۰۸۰ مگاوات حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ مگاوات خورشیدی، بقیه بادی و زیست توده و برق آبی است.
مجری: تسهیلاتی که به شرکتهایی که پنلها را نصب میکنند خواهید داد علاوه بر این که بالاخره دارد انرژی شان خریداری میشود دولت دارد خریداری میکند به نفع شان است آیا تسهیلاتی هم به آنها ارایه میکنید یا خیر؟
مدیر کل امور قراردادهای وزارت نیرو: آنهایی که تجدیدپذیرند معافیت گمرکی دارند برای واردات تجهیزات سعی میکنیم از صندوق توسعه برای سرمایه گذاران بزرگ به صندوق توسعه معرفی کنیم تا وام ارزی بگیرند و صندوق محیط زیست هم معرفی میکنیم که از آن طریق وام ریالی بگیرند از طرفی اگر سرمایه گذاری نیاز داشته باشند برای دریافت وام از بانکهای داخلی معرفی نامه صادر میکنیم و برای بانک فاینانس خارجی هم به همین شکل است.