اجرای طرح نظام دوری در برخی مدارس استان یزد
مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد: درسالجاری طرح نظام دوری با هدف مانوس شدن و برقراری بهتر ارتباط دانش آموز با معلم طی مدت سه سال تحصیلی، در برخی مدارس استان یزد اجرایی خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، رحیمی نژاد در برنامه گفتمان شبکه یزد گفت: باتوجه به تغییرات صورت گرفته و نقل و انتقالات و اینکه هنوز نتایج امتحانات تجدیدی مشخص نشده، ولی بطور کلی در سال تحصیلی جدید میزبان ۲۸۳ تا ۲۸۵ هزار دانش آموز در قالب ۸ هزار ۹۵۰ کلاس درس در استان یزد خواهیم بود.
وی، یکی از برنامههای محوری در سالجاری را تقویت مدارس دولتی با محوریت مدارس دولتی موجود در محدوده مناطق کمتر برخوردار دانست و افزود: در شهر یزد ۵۶ محله کم برخوردار با ۳۷۸ مدرسه شناسایی شده است و توجه ویژه به مدارس دولتی با هدف عدالت بخشی، توسعه متوازن و نصیب برابر آموزشی را در برنامه داریم.
اجرای طرحهایی در راستای نصیب آموزشی
مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: قرارگاه عدالت و نصیب برابر آموزشی از سال گذشته با هدف توجه به مدارس دولتی بویژه مدارس کمتر برخوردار را در استان یزد ایجاد کرده ایم که در قالب آن طرح شهید عجمیان در راستای بهسازی و شاداب سازی این مدارس اجرایی شد و طرح شهید پور جعفری برای شناسایی و ارائه خدمات به دانش آموزان نیازمند را نیز دراین طرح اجرایی کردیم که در قالب آن نیز ده هزار ۵۰۰ دانش آموز نیازمند شناسایی شدند. طرح شهید همت نیز در مدارس دولتی با هدف توانمندسازی معلمان مدارس عادی دولتی برگزار شد تا اطلاعات معلمان به روز شود که میتوان همه این اقدامات را در راستای نصیب آموزشی دانست.
رحیمی نژاد گفت: در ارتباط با بحث کنکور هم تصییح اوراق امتحان نهایی سیستمی شد و سهم نتایج آزمون پایانی پایه دوازدهم ۴۰ درصد از کنکور و سال آینده ۵۰ درصد و سال بعد ۵۰ درصد شد تا با اجرای این طرح نیز به خودی خود، دانش آموزان مدارس عادی شانس قبولیشان در کنکور سراسری بیشتر شود. با این اقدام وبا سهم ۴۰ تا ۶۰ درصدی آزمونهای سه ساله دوره دبیرستان شانس قبولی دانش آموزان مدارس دولتی بیشتر خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد در زمینه مدارس دو شیفتی نیز گفت: مدارس دو شیفتی تابع جریان جمعیتی و مهاجرتی است بطوریکه در برخی مناطق استان یزد فضای آموزشی داریم، ولی دانش آموز به حد کافی نداریم و در مناطقی هم فضای آموزشی جدید و زیاد داریم، ولی بازهم کمبود فضای آموزشی را داریم مانند شهرستان اردکان که جریان مهاجر پذیری شهرستان قابل توجه بوده است در کمتر از ۱۲ سال جمعیت دانش آموزی دو برابر شده که در شهرها این موضوع بندرت اتفاق میافتدپس در صورت کمبود فضای آموزشی مجبوریم کلاسهای مدارس را شیفتی برگزار کنیم.
اضافه شدن ۲۴ فضای جدید آموزشی به مدارس استان
رحیمی نژاد افزود: در هفته دولت ۱۴ فضای آموزشی و ورزشی جدید به مجموع فضاها اضافه شد و به بهره برداری رسید والبته تا اول مهر ۱۰ فضای دیگر نیز به فضاهای آموزشی اضافه میشود که در مجموع ۲۴ فضای جدید به سرانه آموزشی اضافه میشود که البته اگر افزایش تراکم دانش آموز ان را در کلاس درس شاهد باشیم باید به سمت مدارس دو شیفت برویم که در استان فقط ۲۳ مدرسه دوشیفت را داریم.
وی ادامه داد: از دوماه پیش درقالب طرح شهید عجمیان بهسازی مدارس آغاز شده که دراین راستا با کمک گروههای جهادی واختصاص رنگ به همت سازمان نوسازی و توسعه وتجهیز مدارس استان یزد و پرداخت مبلغ ۲۰ میلیون تومان توسط آموزش و پرورش به هریک از مدارس این طرح، کار بهسازی و شاداب سازی مدارس استان یزد بصورت شبانه روزی در حال اجرا است و تا اول مهر مدارس زیبا و شاداب آماده میشود.
برنامه ریزی استان یزد برای برطرف شدن کسری معلم
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت: سال گذشته کمبود معلم از طریق معلمان خرید خدمات را برطرف کردیم و امسال هم برای تعیین تکلیف نیروهای نیمه رسمی و تامین نیروهای جدید پیگیر هستیم و هم اکنون ۲۷۹ نفر در مقطع ابتدایی و استثنایی از طریق آزمون ماده ۲۸ و ۵۵۰ نفر در رشته دبیری در حال دعوت به همکاری هستند وهمزمان با سازماندهی این افراد، در دانشگاه فرهنگیان نیز ۱۲۰۰ پذیرش دانشجویان معلمان را یعنی در حد سه برابر ظرفیت داشته ایم که برای تامین کسری نیروی انسانی برنامه ریزی شده است. پذیرش مربی پرورشی در طول سال تحصیلی صورت میگیردو با اقداماتی مانند افزایش ساعت حق التدریس معلمان شاغل و با ادامه همکاری با نیروهای بازنشسته نیز مشکلی در زمینه کمبود معلم در سالجاری نخواهیم داشت البته فرایند جذب معلم جدید در اولویت است.
آمادگی استان برای اجرای طرح نظام دوری
رحیمی نژاد در زمینه طرح نظام دوری گفت: بحث نظام دوری، در آموزش و پرورش استان یزد از ده سال پیش نیزبطور آزمایشی اجرایی شده است و معلم از سال اول ابتدایی تا سال سوم ابتدایی با دانش آموز پایه به پایه بالا میآید که البته اظهار نظرهایی وجود دارد و موافق و مخالفانی وجود دارند که اکنون نیز براساس سهمیه آمادگی داریم تا بخشی از کلاسها دراین شیوه آموزشی ادامه یابد و امسال در چند مدرسه این طرح را اجرا میکنیم.
برنامه ریزی برای رفع دغدغه سرویس مدارس
وی ادامه داد: امسال در زمینه سرویس مدارس در کارگروه تبصره ۱۸ نشستهایی انجام شده و شهرداری و سازمان حمل ونقل شهری نیز ورود داشته اند و برای نرخنامه و نامنویسی سرویسهای سواری و عمومی و خریدهای مینی بوس و ونهای جدید برنامه ریزی شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به اینکه دستورالعمل رعایت شعاع مدارس ابلاغ شده تا نیاز به سرویس به حداقل برسد گفت: در سال گذشته در قالب یک بسترمجازی گسترده حدود ۸ هزار ۵۰۰ نفر از دانش آموزان در قالب برنامه سرویس مجازی وارد کردیم ودر این برنامه ورود، خروج و مسیر دانش آموز تحت کنترل قرار داشت و امیدواریم در سالهای آینده این برنامه ادامه یابد.
کارت بلیط رایگان برای دانش آموزان
محی الدینی شهردار یزد نیز در ارتباط تلفنی با برنامه گفتمان، گفت: درخصوص حمل ونقل عمومی تا یک ماه گذشته کمتر از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس را داشته ایم که ازابتدای مهر ۱۲۰ دستگاه اتوبوس در مسیرهای جدید و ۱۲ مینی بوس در شش خط شهری را خواهیم داشت که از ۱۵ مهر نیز تعداد اتوبوسها به ۱۲۶ دستگاه اتوبوس میرسد و طرح کارت بلیط رایگان نیز از دیگر خدمات برای دانش آموزان است که از طریق مدارس ساز وکار آن صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته تا نیمه شهریورماه ۲۵۰ سرویس تاکسی مدارس داشته ایم افزود: برای سرویس مدارس باهمکاری آموزش و پرورش، شهرداری و شرکتهای حمل ونقل تا این لحظه ۱۷۰۰ سرویس تاکسی اعلام آمادگی کرده اند و البته ۲۳۰۰ سرویس تاکسی نیاز مدارس است که تا شروع سال تحصیلی به این تعداد خواهیم رسید.
شهردار یزد ادامه داد: سال گذشته یک هزارو ۳۳۴ سرویس مینی بوس داشته ایم که تا اول مهر باید این تعداد به ۱۴۰۰ برسد و هیچ دغدغهای برای تامین سرویس مدارس نداریم. پیشنهاد تغییر ساعت مدارس هم طبق نظر شورای ترافیک در استان عنوان خواهد شد تا برای ترافیک نیز فکری شود.
شناورسازی ساعت شروع مدارس در راستای کاهش بار ترافیک
رحیمی نژاد گفت: در نشستهای تخصصی مربوط هم در نشست شورای آموزش و پرورش استان یزد موضوع ترافیک مطرح شد و برنامه ریزی شده تا برای مسیرهای پر تردد مانند چهار راه ریاضی، میدان اطلسی، میدان معلم، میدان امام علی (ع) شناورسازی ساعت مدارس این مناطق صورت گیرد تا بار ترافیکی کاهش یابد و فاصله زمانی شروع مدارس از ساعت ۶:۴۵ تا ۸:۱۵ تغییر میدهیم تا دانش آموز بتوانندراحتر به مدرسه برسند و در مدت ده روز اول نیز پیشنهاد ساعت شروع کار ادارات به ساعت نه را مطرح کرده ایم که البته در این زمینه بحث در حال کارشناسی است.
وی ادامه داد: والدین انجمن اولیا ومربیان را حلقه پیوندی بین خانواده و مدارس بدانند و حتما والدین در جلسات اولیا و مربیان شرکت کنندوخانوادهها نظراتشان را دراختیار آموزش و پرورش قرار دهند.
راه اندازی بازارچههایی برای خرید اقلام مهرماه دانش آموزان و خانوادهها
پاکدل مدیرکل دفتر امور هماهنگی استانداری یزد نیز در ارتباط تلفنی با برنامه گفتمان گفت : در ارتباط با بحث شروع مهرماه و خریدهای مرتبط با این زمان، برنامه ریزی شده تا در حوزه لوازم التحریر شرایط مطلوبتری رقم بخورد که برپایی ۴ نمایشگاه یکی از این برنامهها است که از ۱۸ تا اخر شهریورماه در محل تعاون روستایی یک نمایشگاه و یک نمایشگاه دیگر از ۱۸ تا ۲۶ شهریورماه در شاهدیه و نمایشگاه دیگری که جامعتر نیز است از ۲۷ تا ۳ مهر در باغ دولت آباد و در نیمه مهرماه نمایشگاه دیگری در اکرمیه را شاهد برپایی آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: برای تسریع در خرید کارکنان مجموعههای تولیدی استان یزد، نیز دو مدل لوازم التحریر برای دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه تهیه شده که میتوانند از تعاون روستایی بحث خرید حجیم لوازم التحریر را انجام دهند.