پخش زنده
امروز: -
گیر پدرسن فرستاده دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد، عبور از بحران اقتصادی در سوریه، بدون دستیابی به راه حلی سیاسی برای برون رفت از این بحران ۱۲ ساله این کشور امکانپذیر نخواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فرستاده دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد، عبور از بحران اقتصادی در سوریه، بدون دستیابی به راه حلی سیاسی برای برون رفت از این بحران ۱۲ ساله این کشور امکانپذیر نخواهد بود.
"گیر پدرسن" این مطلب را پس از دیدار با فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه و در جمع خبرنگاران بیان کرد و افزود، شرایط در سوریه حساس و نیازمند اقداماتی فوری است.
وی با اشاره به روند تحولات در سطح منطقه از جمله بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و تلاشهای صورت گرفته برای همگرایی میان دمشق و آنکارا تصریح کرد، همه این دادهها فضای خوشبینانهای ایجاد کرده است.
پدرسن در ادامه گفت، همه امیدوارند که روند بهبود تدریجی اوضاع در سوریه کلید بخورد، اما متاسفانه در عرصه عمل تحولی دیده نمیشود، بر عکس اوضاع اقتصادی روز به روز بحرانیتر میشود.
نماینده سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه بررسی راهکارهای برون رفت از بحران در سوریه محور دیدارش با فیصل مقداد بود، یادآور شد که اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان محور ماموریتش به سوریه است.
این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ صادر شد، خواهان آغاز روند انتقال سیاسی برای پایان دادن به درگیریها در سوریه است.
براساس این قطعنامه شورای امنیت مراتب حمایت خود را از برگزاری انتخاباتی آزاد و شفاف در سوریه، پس از تدوین قانون اساسی جدید در این کشور اعلام کرده است.
بدین منظور نماینده سازمان ملل متحد، میکوشد تا در گفتگو با مقامات رسمی سوریه و مخالفان دولت راهکاری برای جامه عمل پوشاندن به مفاد این قطعنامه پیدا کند.
تشکیل کمیتهای سه جانبه شامل نمایندگان دولت، گروه مخالفان و نمایندگان جامعه مدنی سوریه به منظور بررسی و تدوین مجدد قانون اساسی سوریه از ابتکارعملهای نماینده سازمان ملل متحد است. اما با وجود برگزاری هشت دور، هنوز نشستهای این کمیته به نتیجه مشخصی نرسیده است.
گروههای مخالف نظام سیاسی در سوریه بر تدوین قانون اساسی جدیدی اصرار دارند که بر مبنای آن اختیارات رئیس جمهور سوریه کاسته شود؛ مسئلهای که با مخالفت شدید دولت سوریه مواجه شده است.
برپایه این گزارش پدرسن در دیدار با وزیر امور خارجه سوریه، از دمشق خواست تا هرچه زودتر مسیر گام به گام را در دستور کارش قرار دهد، تا پیشرفتی در کار کمیته قانون اساسی سوریه صورت بگیرد.
وی همچنین اعلام کرد، گفتگو با نمایندگان کشورهای اثرگذار در بحران سوریه در دستور کار است و به زودی با وزیران امور خارجه کشورهای عربی در نیویورک دیدار خواهد کرد.
همچنین برنامه دیدار با وزیران امور خارجه کشورهای ضامن توافقات روند آستانه از جمله جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه را دارد.