دیپلماسی علمی برای دستیابی به مرجعیت علمی و تعاملات بینالمللی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از دیپلماسی علمی به عنوان عاملی برای دستیابی به مرجعیت علمی و راهکاری برای افزایش تولید علم از مسیر تعاملات بینالمللی یاد کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر یونس پناهی با بیان این مطلب، تقویت دیپلماسی علمی را یکی از تفاوتهای این دوره نسبت به ادوار گذشته جشنواره رازی دانست و گفت: تاکنون تمام ظرفیت جشنواره رازی بر تقدیر از محققان پرتوان و کوشا که در داخل کشور باعث رشد تولیدات علمی شدهاند به کار گرفته شده است، ولی در راستای اهداف توسعه و تقویت دیپلماسی علمی، محققان ایرانی خارج از کشور که به مشکلات داخلی توجه داشته و در زمینه اولویتهای پژوهشی کشور فعالیت کنند نیز توجه خواهد شد و در صورت تایید اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره این بخش اضافه خواهد شد.
وی دیپلماسی علمی را عاملی برای دستیابی به مرجعیت دانست و افزود: تولید علم کشور از محل ارتباطات علمی بینالمللی در حدود ۳۰ درصد است بدیهی است که این عدد باید افزایش یابد. با توجه به اینکه دیپلماسی یعنی گفتگوی علمی گروهها با یکدیگر برای اینکه دیپلماسی بینالمللی محقق شود که باید اقدامات از گروههای آموزشی درون دانشگاهها شروع شود. مرحله بعد این گفتگو و تعاملات باید در عرصه دانشکدهها و دانشگاهها تسری یابد و سپس وارد عرصه بین المللی شود.
دکتر پناهی با بیان اینکه وظایف دیپلمات سیاسی مشخص بوده و دیپلمات در همه شرایط حافظ منافع کشور است، تأکید کرد: دیپلمات علمی باید در همه مراودات علمی نفع کشور را در نظر بگیرد. صِرف تبادل دیتا و اطلاعات دیپلماسی محسوب نمیشود باید این تبادلات علمی برای کشور منافعی در پی داشته باشد. تعاملات علمی در عرصه بینالمللی یکی از اهداف و برنامههای معاونت است، زیرا در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعتقاد راسخ به گردش نخبگان وجود دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی دوم بهمن برگزار میشود و متقاضیان تا ۶ مهر مهلت دارند آثار خود را از طریق نشانی behdasht.gov.ir/XDj۹ به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.