پخش زنده
امروز: -
شلیل از جمله میوههای تابستانه است که طرفداران آن کم نیستند و نباید از خواص شگفت انگیر آن غافل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، اولین خاصیت شلیل کمک به پیشگیری از سرطان است، بطوریکه به یکی از مبارزان حرفهای معروف بود و باید این میوه را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
رادیکالهای آزاد، مولکولهایی هستند که وجود آنها در بدن میتواند منجر به سرطان شود، اما آنتی اکسیدانهای موجود در فواید شلیل، موادی هستند که میتوانند از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد جلوگیری کنند.
تحقیقات نشان داده که کوئرستین و اسید کلروژنیک موجود در این میوه طعم میتواند از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
یکی از بهترین فواید شلیل، افزایش قدرت دفاعی بدن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی است تا در برابر بیماریها مقاوم باشیم.
وجود مقادیر زیادی ویتامین C و بتاکاروتن در این میوه میتواند چنین امکانی را برای ما فراهم کند.
عملکرد دیگر ویتامین C کمک به تولید مجدد ویتامین E در بدن است، همچنین ویتامین E نیز یکی دیگر از راههای مبارزه با رادیکالهای آزاد است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
علاوه بر این خواص، ویتامین A وجود در شلیل میتواند با عفونتها مقابله کند، این ویتامین دیواره سلولها را تقویت کرده و از غشای مخاط در برابر باکتریهای مهاجم محافظت خواهد کرد.
درصورتیکه امکان ابتلا به دیابت بر اثر چاقی یا دلایل دیگر در فرد وجود داشته باشد، خواص شلیل به کمک خواهدآمد، زیرا وجود موادی مانند گلیسمیک به این معناست که این میوه میتواند گزینه مناسبی برای پیشگیری از دیابت محسوب شود.
آنمی یا فقر آهن به شرایطی اطلاق میشود که میزان گلبولهای قرمز خون کاهش پیدا کند، در این شرایط با مصرف آهن، میتوان آن کمبود را جبران کرد. اگرچه شلیل حاوی آهن زیادی نیست، اما وجود مقدار زیادی ویتامین C در آن میتواند به جذب بیشتر آهن کمک کند.
به همین دلیل مصرف آن در وعدههای غذایی، درکنار خوراکیهای حاوی آهن مانند؛ سبزیجات سبز، گوشت قرمز، شکلات، ماهی، بادام هندی، کشمش، اسفناج و به همراه مکملهای غذایی میتواند جذب آهن در بدن را افزایش دهد.
دانستن این نکته ضروری است که شلیل تازه یا یخ زده، ویتامین C بیشتری نسبت به کمپوت یا کنسرو شده دارد، زیرا ویتامین C با حرارت از بین میرود.