پخش زنده
امروز: -
خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه های نماز جمعه گفت: حذف ارز ترجیحی زمینه مدیریت مناسب منابع ارزی محدود کشور را فراهم کرد که میتواند زمینهساز رشد پایدار اقتصادی باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابیفرد خطیب جمعه تهران در ابتدای سخنان خود با اشاره به فرازهایی از نامه امام علی (ع) به مالک اشتر، اظهار کرد: مدیران در دولت مردمی باید نماد محبت و لطف و احسان به عموم شهروندان باشند.
وی اضافه کرد: قلب انسان باید شعارش محبت و رحمت باشد. در جمهوری اسلامی ایران شعارهای بلندی داریم. از شعارهای بلندی که در حرکت عظیم ملت تدریجاً شکل گرفت، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود. اما امام علی به شعار دیگری نیز اشاره میکنند و این است که باید قلب لبریز از محبت باشد. قلب باید از محبت برای عموم انسانها موج بزند.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: لذا ثمرهی قلب مهربان، آراستگی انسان به محبت و مهربانی نسبت به دیگران است و این محبت و مهربانی زمینهساز لطف به انسانها است. این دستورالعمل اسلام به جامعه و به ویژه حاکمان است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد افزود: آنگاه که مسئولان در سطوح مدیریتی به مردم، چنین قلبی و محبتی داشتند، این علامت شکل گیری دولت اسلامی است.
وی گفت: نام دولت مردمی که ریاست جمهوری برای دولت سیزدهم برگزیدند از همین پیام الهام میگیرد؛ لذا مدیران در دولت مردمی باید نماد محبت و لطف و احسان به عموم شهروندان باشند.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه ضمن گرامیداشت یاد شهدای ۱۷ شهریور ۱۳۵۷، آیتالله طالقانی و شهید مدنی، افزود: کنگره عظیم و بینظیر اربعین با مختصات ویژه آن با حضور حدود بیست میلیون نفر از مسلمانان و آزادیخواهان جهان شکوهِ انقلاب تاریخساز عاشورا را به نمایش گذاشت.
* قدردانی از مردم و دولت عراق
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد افزود: حضور بیش از ۴ میلیون ایرانی در این حرکت عظیم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و دینی، آفریننده حماسهای بزرگ بود؛ نقش دولت و ملت عراق در خلق این رویداد استثنائی برکسی پوشیده نیست. از مردان و زنانی که شوق تکریم زائران را داشتند و به احترام آنان به خدمت ایستادند و از هیأتها و موکبهای ایران اسلامی، بهویژه از مردم شریف کردستان ایران و عراق تشکر میکنیم.
وی با تشکر از برنامه ریزیهای دولتمردان ایران و عراق به ویژه فراجا در موسوم اربعین امسال، تصریح کرد: حضور گسترده مردم تهران در راهپیمایی اربعین و در جوار حرم مطهر حضرت عبدالعضیم الحسنی (ع) حکایت از ایمان راسخ و باور مستحکم مردم شریف استان تهران به ارزشهای اسلامی و معارف اهل بیت دارد.
خطیب جمعه تهران گفت: با توجه به اینکه در آستانه سال سوم فعالیت دولت سیزدهم هستیم و عنایت به اینکه برنامه هفتم توسعه، بعضی از اقدامات دولت را طی دو سال گذشته که به اصلاح شاخصهای کلان اقتصادی کمک کرده است یا میتواند زمینهساز تحول در تغییر شاخصهای کلان اقتصادی باشد، مطرح و توصیههایی را عنوان میکنم.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد با اشاره به اینکه دو سال گذشته دولت و مجلس سیاستهای کلی را با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت در دستور کار قرار داده اند، اظهار کرد: بسیاری از سیاستهای اقتصادی که ظاهر جذاب دارند، در میانمدت و بلندمدت پیامدهای نامطلوب اقتصادی برای مردم و کشور به دنبال دارند که باید مراقب آنها بود؛ در مقابل، سیاستهای اقتصادی که ظاهری خوشایند ندارند، عموماً در میانمدت و بلندمدت دستاوردهای مطلوبی در پی دارند و موجب افزایش سطح رفاه عمومی میشود.
وی افزود: تصمیم دولت در حذف ارز ترجیحی از این قبیل تصمیمات مهم و سازنده بود، هرچند این اقدامِ شجاعانه، عقلانی و علمی ظاهری خوشایند نداشت و در کوتاهمدت موجب تغییر قیمت کالاها و خدمات شد، اما در میان و بلندمدت دستاوردهای مطلوب و دلپذیری برای اقتصاد کشور داشته و خواهد داشت.
خطیب جمعه تهران تصریح کرد: با حذف رانت ناشی از تخصیص ارز ترجیحی، اولاً یکی از عوامل کلیدی گسترش فساد حذف شد، ثانیاً ضربهای مهلک بر پیکر قاچاق کالاهای یارانهای و پرداخت یارانه به مصرفکنندگان خارجی کشورهای همسایه وارد کرد، ثالثاً زمینه مدیریت مناسب منابع ارزی محدود کشور را فراهم کرد که میتواند زمینهساز رشد پایدار اقتصادی باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: البته در این حوزه لازم است بخشی از منابع حاصل از ارز ترجیحی به دهکهای پایین انتقال پیدا کند که دولت برنامه مناسبی دارد و بخش دیگر باید صرف تامین مالی تولید و رفع آثار این اقدام اصلاحی اقتصادی شود و تولید رونق پیدا کند.
اصلاح ساختارهای اقتصادی موجب رشد ۶.۷ نرخ تشکیل سرمایه در کشور شده است
وی افزود: دولت سیزدهم فعالیت خود را در شرایطی آغاز کرد که میزان نرخ تشکیل سرمایه در پایان ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۶ معادل ۱۸ درصد کاهش یافته بود، یعنی اقتصاد ایران در مدت ۴ سال به مدت قابل توجهی کوچک شده بود که با اصلاح ساختارها شاهد جهش تشکیل سرمایه در کشور هستیم. رشد ۶.۷ نرخ تشکیل سرمایه دستاورد بزرگی است. رشد اقتصادی ۴.۴ درصد در سال ۱۴۰۰ و رشد اقتصادی ۴ درصدی در سال ۱۴۰۱ که میتواند پیامآور خروج اقتصاد کشور از رکود باشد نیز از دستاوردهای ارزشمند دولت سیزدهم به شمار میرود.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم هدفگذاری شده است، گفت: فراهم کردن افزایش حضور و نقش آفرینی اقتصادی در منطقه و عرصه بین المللی در تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در جریان اجرای برنامه هفتم توسعه نقش بسزایی خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد با اشاره به فروپاشی اعتبار سیاسی و اقتصادی شوروی تصریح کرد: ما باید بستر مناسبات و فعالیت اقتصادی منطقهای و فرامنطقهای را فراهم کنیم که البته در این حوزه دولت در دو سال گذشته قدمهای امیدآفرینی برداشته است. از جمله اینکه سطح روابط با کشورهای همسایه از شمال و جنوب کشور گرفته تا همسایگان شرقی و غربی به طور ملموس افزایش یافته است و زمینه عضویت ایران در پیمان شانگهای فراهم شده است و ایران با پیوستن به این نهاد میتواند نقش بهتری در تحولات جهانی و منطقهای ایفاکند.
*عضویت در بریکس امکان گسترش تعاملات دو یا چندجانبه را با کشورهای عضو بهوجود آورده است
وی اضافه کرد: عضویت ایران در گروه بریکس دیگر اقدام در این حوزه است که شاهد دو طیف رقیب در اقتصاد سیاسی بینالملل هستیم، طیف نخست به رهبری آمریکا با سازوکارهایی مانند G ۷ و طیف دوم شامل اقتصادهای نوظهور در غالب سازوکارهایی مانند بریکس و شانگهای.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: گروه بریکس تبدیل به مهمترین نماد قدرتهای نوظهور برای اثرگذاری بر فرآیند اقتصاد سیاسی نظام بینالملل شده و دارای جذابیت بالایی است تا جاییکه دهها کشور متقاضی عضویت در آن هستند، سیاسی گروه بریکس که ۴۶ درصد جمعیت جهان را دربر دارد و رشد تولید ناخالص داخلی بریکس، موجب جذابیت آن شده است؛ این قدرت اقتصادی مهمترین فرصتی است که اعضا باید از آن استفاده کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: با توجه به نقش مهم تجارت بینالملل و سرمایهگذاری خارجی در بهبود اقتصاد جهانی باید از این فرصت برای افزایش سرمایهگذاری کشورهای عضو در ایران، بالاترین بهره را ببریم.
وی افزود: کار بزرگی که ریاستجمهوری و دیپلماسی فراهم کرده اند باید توسط مدیران ارشد و میانی بهرهبرداری شود، با توجه به ظرفیت بالای مهندسی کشور و بازار بزرگ ایران، عضویت در بریکس امکان گسترش تعاملات دو یا چندجانبه را با کشورهای عضو بهوجود آورده است که باید به شایستگی از آن استفاده کرد.
ابوترابی فرد یادآور شد: از فرصت عضویت در گروه بریکس باید نهایت استفاده را برای همکاری دوجانبه و چندجانبه با کشورهای عضو آن داشت. دولت و مجلس هم باید با تمرکز جدی بر سیاستهای برنامه هفتم از هرگونه اقدام هزینهآفرین که در راستای رشد اقتصادی بالا و مهار تورم و رشد تولید نیست، جلوگیری کنند.