پخش زنده
امروز: -
هیئت مقررات زدایی، سازمان غذا و دارو را مکلف کرد تا یک ماه آینده آئین نامه گروهبندی محصولات غذایی وآشامیدنی را برای تمام محصولات در حداکثر ۱۸ دسته اصلی تصویب و بر اساس آن، مجوز محصولات را کاملا الکترونیک از طریق درگاه ملی مجوزها صادر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار در هفتاد وهفتمین نشست خود علاوه بر تعیین تکالیفی برای سازمان غذا و دارو درباره صدور مجوزهای کسب و کار و همچنین حل مشکل این سازمان با پلتفرمهای عرضه دارو، طراحی سامانه نظارت پسینی و در عین حال شفاف سازی فرآیند صدور مجوز از درگاههای تخصصی را برای دستگاهها الزامی کرد.
بر اساس این گزارش ، هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار در این نشست به استناد قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در خصوص موارد متعددی تصمیمگیری کرد.
تکلیف سازمان غذا و دارو به تمدید پروانه ساخت و گروهبندی محصولات غذایی و آشامیدنی
هیئت مقررات زدایی، سازمان غذا و دارو را مکلف کرد طی یک ماه پس از ابلاغ این مصوبه دستورالعمل گروهبندی محصولات غذایی وآشامیدنی را برای تمام محصولات غذایی و آشامیدنی در حداکثر ۱۸ دسته اصلی تصویب و بر اساس آن مجوز محصولات غذایی و آشامیدنی را به صورت کاملا الکترونیک از طریق درگاه ملی مجوزها صادر کند.
در خصوص تعرفه پروانههای ساخت سازمان غذا و دارو مکلف است تعرفه را برای گروه محصولات غذایی و آشامیدنی تعریف کند. (نه به ازای هر عنوان محصول ذیل گروه) و نتیجه را طی یک ماه برای گروه طعمدهندهها و ۶ ماه برای سایر محصولات برای تصویب به هیات وزیران ارسال کند. سازمان غذا و دارو نیز مکلف است تا زمان ابلاغ دستورالعمل جدید، اعتبار پروانههای ساخت در حال انقضا را به صورت ۶ ماهه تمدید کند.
پلتفرمهای مجوزدار عرضه دارو نیاز به مجوز جدید ندارند
دیگر مصوبه هیئت در خصوص فعالیت سکوها در حوزه عرضه دارو بود که بر این اساس تمام سکوهای (پلتفرمهای) دارای مجوز از اتحادیه کسب و کارهای مجازی و یا سایر مراجع صدور مجوز کسب و کارهای اینترنتی میتوانند در حوزه عرضه دارو از «داروخانههای دارای مجوز و تحت نظارت سازمان دارو» و به «مصرف کننده نهایی» فعالیت کنند و نیازی به اخذ مجوز جدید ندارند. سازمان غذا و دارو مکلف است دستورالعمل نظارت بر فرایند فعالیت و همکاری داروخانهها با پلتفرمها (برای رسیدن دارو از داروخانه به مصرفکننده نهایی) را طی ۴ ماه تدوین و ابلاغ کند. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز مکلف است مجوز فروش برخط دارو توسط شرکتهای توزیعکننده به داروخانهها و نیز دستورالعمل بهکارگیری خدمات سکوها توسط شرکتهای توزیعکننده را طی ۴ ماه ابلاغ کند.
الزام دستگاهها به آموزش شفاف فرایند صدور مجوز در درگاه تخصصی
در همین حال با تصویب هیئت مقررات زدایی، به منظور شفافشدن فرایند و نیز راهنمایی موثر متقاضیان مجوز، همه مراجع صدور مجوز مکلف هستند راهنمای تصویری (ویدیویی) همه مراحل از ثبت درخواست تا دریافت مجوز را بر اساس شیوهنامه ابلاغی دبیرخانه هیات تهیه و پس از تایید دبیرخانه هیات در درگاه تخصصی خود بارگذاری کنند.
طراحی و اجرای سامانه نظارت پسینی الزامی شد
بر اساس یکی دیگر از مصوبات هیئت مقررات زدایی تمام مراجع صدور مجوز مکلف هستند طی ۲ ماه از ابلاغ این مصوبه دستورالعمل و سند فنی سامانه هوشمند نظارت پسینی خود را بر اساس شیوه نامه ابلاغی دبیرخانه هیات تهیه و پس از تایید دبیرخانه هیات سامانه نظارت پسینی خود را طی حداکثر ۴ ماه از ابلاغ این مصوبه راهاندازی و بهرهبرداری کنند به نحوی که همه صاحبان مجوز صادره توسط آنها مورد نظارت موثر قرار گیرند و هر نوع تخلف در فعالیت اقتصادی مربوطه تا حد امکان مورد رصد و برخورد قانونی قرار گیرد.
در تبصره این مصوبه آمده است: مراجع صدور مجوز مکلف هستند هر ۳ ماه یک بار گزارش و تحلیل نظارت پسینی عملکرد صاحبان مجوز را بر اساس شیوهنامه ابلاغی دبیرخانه هیات به این حیات ارائه کنند. هزینههای راهاندازی سامانه با بودجه داخلی دستگاهها و در صورت لزوم با کمک دبیرخانه هیأت تأمین میشود.
تصویب و اصلاح ۴ مجوز جامانده پروانه کسب
هیئت مقررات زدایی در این جلسه همچنین تعداد ۴ عنوان پروانه کسب (صنفی) به همراه راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه و زمان صدور آن را به تصویب رساند و دبیرخانه هیأت مکلف است راهنمای دریافت مجوز را در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری و در دسترس عموم قرار دهد. علاوه بر این دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور مکلف است درگاه تخصصی برای صدور این مجوز را به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل و مجوزهای مذکور را برای متقاضیان به صورت کاملاً الکترونیک از طریق درگاه ملی مجوزها صادر کند.
۴ کاربرگ جامانده راهنمای دریافت پروانه کسب (صنفی) عبارتند از: بستهبندی مواد غذایی (شامل ۴۴ عنوان)، ماساژ آرامبخش عمومی (غیردرمانی) (شامل ۳ عنوان)، فراوری و فروش قهوه در محل تولید و شعبات و تهیه و توزیع ساندویچ سرد و گرم در شعب اختصاصی (شامل دو عنوان)
تصویب ۱۰ مجوز صید و صیادی مربوط به سازمان شیلات
تعداد ۱۰ عنوان مجوز صید و صیادی مربوط به سازمان شیلات به شرح زیر به همراه راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط مدارک هزینهها و زمان صدور آنها نیز در این جلسه به تصویب رسید که شامل موارد زیر است:
۱-گواهی پیشنیاز فنی شناور قایق صیادی
۲-گواهی پیشنیاز فنی شناور قایق صید ماهیان زینتی به روش غواصی
۳-گواهی پیشنیاز فنی کشتی پشتیبان
۴-گواهی پیشنیاز فنی شناور لنج صیادی آبهای دور
۵-پروانه صید شناور قایق صیادی
۶-پروانه صید شناور قایق صید ماهیان زینتی به روش غواصی
۷-پروانه فعالیت کشتی پشتیبان
۸-پروانه صید شناور لنج صیادی آبهای دور
۹-تمدید پروانه صید شناور لنج صیادی ساحلی
۱۰-تمدید پروانه صید کشتی صیادی
همچنین دبیرخانه هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار مکلف است راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری و در دسترس عموم قرار دهد. وزارت جهاد کشاورزی مکلف است درگاه تخصصی برای صدور این مجوزها را به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل و مجوزهای مذکور را به صورت کاملا الکترونیک از طریق درگاه ملی مجوزها صادر کند.
با تفکیک مجوز پروانه صید به ۱۰ مجوز فوق، مجوز «پروانه صید» مصوب پنجاه و هشتمین نشست هیأت مقرراتزدایی از فهرست مجوزهای سازمان شیلات حذف میشود.
شفافسازی شرایط مجوزهای حوزه دام طیور و شیلات وزارت جهاد کشاورزی
به دلیل وجود ابهام در شرایط «تعهد به رعایت قوانین مقررات و ضوابط فنی مطابق پیوسته» و «تعهد به رعایت قوانین، مقررات و ضوابط بهداشتی مطابق پیوست» در کاربرگ مجوزهای «موافقت اصولی شیلات صنعتی و نیمهصنعتی»، «موافقت اصولی تأسیس دامپروری صنعتی و نیمهصنعتی (طیور)» و «موافقت اصولی تاسیس دامپروری صنعتی و نیمه صنعتی (دام)» و عدم ارسال پیوستهای مورد اشاره شرایط کاربرگهای فوق توسط وزارت جهاد کشاورزی به دبیرخانه هیات مقرراتزدایی، دبیرخانه هیئت موظف شد موارد نقص در شرایط صدور مجوزهای فوقالذکر را بر اساس ضوابط در دسترس تهیه کرده و پس از حذف شرایط زائد بدون پشتوانه قانونی با مصوبه هیأت وزیران کاربرگهای تکمیل و اصلاحشده را پس از طرح و تصویب در هیات در درگاه ملی مجوزها بارگذاری کند.
تصویب مجوز جمعآوری و فروش ضایعات
در این جلسه همچنین مصوب شد که تعداد ۴ عنوان مجوز شامل «جمعآوری و فروش ضایعات عمومی»، «جمعآوری و فروش ضایعات (مواد نفتی)»، «فعالیت سکوها (پلتفرمها) در حوزه جمعآوری و فروش ضایعات» و «جمعآوری و فروش ضایعات (توسط وانتبار)» در حوزه خرید، تفکیک از مبدا، بازرسی و جمعآوری مواد و کالای قابل ارزیابی که به اختصار «جمعآوری و فروش ضایعات» خوانده میشود، به همراه راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینهها و زمان صدور آنها به فهرست مجوزهای اتاق اصناف ایران اضافه شود.
حذف ۲۱ عنوان مجوز سازمان بهزیستی و اصلاح مدت زمان صدور مجوزهای آن
با پیشنهاد و گزارش توجیهی سازمان بهزیستی کشور مبنی بر خروج برخی عناوین از فهرست مجوزهای آن سازمان موافقت و بند (د) مصوبه پنجاه و نهمین نشست هیات اصلاح میشود.
همچنین با پیشنهاد و گزارش توجیهی سازمان بهزیستی کشور مبنی بر اصلاح مدت زمان صدور مجوزهای آن سازمان در اجرای ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی سقف زمانی صدور مجوزهای سازمان مذکور موضوع بند (د) مصوبه پنجاه و نهمین نشست هیئت اصلاح و ۶۰ روز کاری تعیین میشود.