بازدید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از قرارگاه اربعین فراجا
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور برای خدمت رسانی هرچه بهتر و سریعتر به زائران کربلای معلی از قرارگاه اربعین فراجا دیدن کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، امروز در آستانه اربعین حسینی از قرارگاه اربعین که به منظور خدمت رسانی هرچه بهتر و سریعتر به زائران کربلای معلی و شرکت کنندگان در راهپیمایی عظیم اربعین راه اندازی شده بازدید کرد.
در این بازدید، سردار احمد دولتخواه، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا توضیحات مبسوطی را در خصوص خدمات ارائه شده از سوی قرارگاه به زوار و فناوریهای استفاده شده در قرارگاه اربعین به روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ارائه کرد.
به گفته وی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با تشکیل قرارگاه اربعین با بهره گیری از زیرساختهای فناورانه خدمات متنوعی از قبیل صدور حضوری و آنلاین گذرنامه، کنترل لحظهای تردد زایران از مرزهای مختلف زمینی، هوایی و دریایی، کنترل جادهها و ترافیک جادههای منتهی به مرزها، کنترل تردد اتباع خارجی و اقدامات پیشگیرانه برای حفظ امنیت و جلوگیری از سرقت از زائرین و خودروهای ایشان را به زوار ارائه میدهد. هماهنگی و تبادل اطلاعات با طرف عراقی از دیگر اقدامات صورت گرفته از طریق قرارگاه اربعین است.
از اقدامات فناورانهای که در قالب این قرارگاه صورت گرفته و به تسهیل و تسریع خدمت رسانی به زائران اربعین منجر شده طراحی، پیاده سازی و مدیریت شبکه بسیار گسترده، پیچیده و یکپارچه مخابراتی، اتصال به انواع پایگاههای دادهای ملی نظیر ثبت احوال، ثبت اسناد، وزارت کشور، وزارت ارتباطات و ...، توسعه فناوریهای پردازش و ارسال صوت و تصویر در قالب اپراتور مخابراتی اختصاصی پلیس، پایش برخط اطلاعات و دادهها در تمامی مرزها به صورت بلادرنگ همراه با انواع داشبوردهای تحلیلی و کمک به تصمیم سازی و مدیریت مقیاس بزرگ تبادل و ذخیره داده در پایگاههای اطلاعاتی است به نحوی که در کمتر از سه، چهار ثانیه کلیه کنترلها در مبادی مرزی انجام و دادههای لازم ثبت و ذخیره شود.
روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور هم با تقدیر از اقدامات موثر فراجا، این عملیات را یک اقدام بزرگ ملی خواند و تاکید کرد: به لطف خدا امسال زائرین عزیز ما شاهد این بودند که فرآیند ورود و خروج از مرزها خصوصا مرزهای زمینی تقریبا بی درنگ انجام میشد. این اتفاق در سالهای گذشته گاهی چندین ساعت زمان میبرد و زائرین را آزرده خاطر میکرد، ولی امسال به همت قرارگاه اربعین و معاونت فناوری و اطلاعات فراجا، این اقدام شکل گرفته است.
وی با قدردانی از دست اندرکاران طراحی و اجرای این عملیات بیان کرد: در بازدیدی که از برنامه و قابلیتهای این طرح صورت گرفت، شاهد بودیم که این عملیات، میتواند الگو بسیار خوبی برای تمام دستگاههای کشور باشد و امروز به معنای واقعی شاهد یک اقدام بزرگ در مسیر دسترسی به پلیس هوشمند هستیم.
دهقانی ادامه داد: تمامی مرزها، مسیرها و جادهها پایش هوشمند میشوند. حتی پایش پهپادی از مسیرها، پارکینگ ها، تردد مسافرین و پایشهای دوربینی بر روی لباسهای مامورین صورت میگیرد و در کل یک شبکه کامل IOT با تسلط و دسترسی کامل از تمام نقاط کشور شکل گرفته است.
معاون علمی رئیس جمهور در پایان مطرح کرد: خبر خوب این است که با برنامه ریزی انجام شده شاهد هستیم که به زودی این دادهها در پروتکلهای استاندارد در اختیار کسب و کارهای IT محور، قرار میگیرد و بر مبنای همین داده ها، امکان ایجاد سرویسهای جذاب دیگری نیز توسط استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان شکل میگیرد.