پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اعلام اینکه الگوی مصرف آب ۱۸ تا۲۰ مترمکعب است، گفت: کسانیکه بیش از آن مصرفکنند، باید با تغییر تعرفه آب مجبور شوند پول بیشتری هم پرداخت کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، حمیدرضا جانباز در نمایشگاه بینالمللی آب و برق گفت : به طور میانگین حدود 72 درصد از مشترکان آب از بخش خانگی هستند که ماهانه حدود 3800 تومان در ازای آب مصرفی پول پرداخت میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه قیمت تمام شده هر مترمکعب آب حدود 700 تومان است ، گفت : این هزینه با در نظر گرفتن هزینه تامین آب به طور میانگین 900 تومان می شود.
وی افزود: میانگین هزینهای که از مشترکان خانگی در بخش آب و فاضلاب شهری دریافت می شود ، 275 تومان به ازای هر مترمکعب است.
جانباز با تاکید بر اینکه شرکت آب و فاضلاب مشکلات نقدینگی بسیار زیادی دارد، اظهار داشت : اعتبار مورد نیاز برای بهرهبرداری و تعمیرات نیز رقم بزرگی است اما با این وجود در هر شرایطی کیفیت بهداشت آب را در نظر داریم و به هیچ وجه آب باکیفیت پایین توزیع نخواهد شد.
وی تاکید کرد : تعرفهها باید به گونهای تغییر کند که مفهوم افزایش قیمت را نداشته باشد.
جانباز اظهار داشت : باید ابتدا سراغ مشترکان پر مصرف برویم و کسی که الگوی مصرف را رعایت نمیکند هزینه آن را هم پرداخت کند.
جانباز با تاکید بر لزوم صرفه جویی و مدیریت مصرف به ویژه در بخش آب شرب گفت: همه تلاش ها در حوزه مدیریت فشار در کشور انجام شده است و از مصرفکنندگان می خواهیم که همراهی کنند.
وی درباره برنامههای آب و فاضلاب در مقابل مشترکان پرمصرف گفت: برای افزایش پلهای قیمت آب مشترکان پر مصرف در حال حاضر مستندات لازم را تهیه میکنیم اما بعید است در سال جاری اتفاق بیفتد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت : مجوز افزایش قیمت آب به استناد قانون هدفمندی یارانهها به میزان 38 درصد در سال 92 در دست است اما با توجه به این که قرار است به صورت منسجم تصمیم گرفته شود، تصمیمی برای افزایش 38 درصدی قیمت آب در سال جاری نداریم.
وی درباره طرحهای فاضلاب کشور گفت : تا پایان برنامه پنجم 53 درصد جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب باشند که در حال حاضر 38.8 درصد پوشش داده شده است.
جانباز با اشاره به اینکه در استانهایی چون خراسان، اصفهان، یزد، کرمان و ... که کمبود آب داریم، پساب به عنوان جایگزین مناسبی برای تامین آب صنعت است، گفت: بازچرخانی آب و استفاده از روشهای مدرن تصفیه فاضلاب می تواند جایگزین آب مورد نیاز صنعت و کشاورزی باشد.
شهرهای بزرگ، مدیریت تقاضای آب را جدی بگیرند
معاون نظارت و بهره برداری آبفای کشور اعلام کرد : شهرهای تهران ، همدان ، مشهد ، اصفهان ، شیراز ، اراک ، یزد ، قم ،زاهدان و ایلام با تنش آبی روبرو هستند و باید مدیریت تقاضای آب را جدی بگیرند.
حمیدرضا تشیعی امروز در نمایشگاههای بین المللی آب و برق افزود: امسال واردسیزدهمین سال خشکسالی در کشور شدیم و در 516 شهر ایران 54 هزار لیتر بر ثانیه کمبود تولید آب داریم.
تشیعی گفت : در تابستان در شهرهای بزرگ برغم کاهش رواناب ها ، قطع آب و جیره بندی نداشتیم اما ستاد بحران خشکسالی در آب و فاضلاب کشور تشکیل شده است.
وی تاکید کرد : شرکت های آب و فاضلاب باید برنامه کوتاه مدت برای گذار از وضع کم آبی تهیه کنند و در چهار شهر -روستا(شهرهای کوچک ) در استانهای سیستان و بلوچستان - کرمان و گیلان نوبت بندی آب اجرا می شود.
تشیعی افزود: اما در شهرهای بزرگ هنوز برنامه جیره بندی آب نداریم.