پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: ۱۵۰ کشور جهان - عمدتاً در قارههای آفریقا و آسیا - تحت تأثیر توفانهای گرد و غبار هستند و مقابله با این پدیده، اتخاذ راهکارهای بینالمللی، منطقهای و زیرمنطقهای را می طلبد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست با سفرا و رؤسای نمایندگی ها و سازمان های خارجی دعوت شده به کنفرانس بین المللی مقابله با توفان های گرد و غبار گفت: از جمله سیاستهای دولت مردمی، توسعه دیپلماسی محیط زیستی در راستای به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات با همه کشورهای جهان برای حل مسائل محیط زیستی بهویژه گرد و غبار است.
دکتر علی سلاجقه افزود: ۱۵۰ کشور جهان تحت تأثیر توفانهای گرد و غبار هستند که اکثراً در قارههای آفریقا و آسیا قرار دارند.
وی ادامه داد: از هفت منشاء اصلی تولید گرد و غبار در جهان، صحرای بزرگ آفریقا مهمترین آنها است و دو منبع بعدی در قاره آسیا قرار دارند.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: با توجه به آثار و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و محیط زیستی این پدیده، لزوم اتخاذ راهکارهای بینالمللی، منطقهای و زیرمنطقهای با مشارکت همه کشورهای مؤثر و متأثر از گرد و غبار امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران با حمایت سازمان ملل متحد، اجلاس بین المللی مقابله با توفانهای گرد و غبار را در تاریخ ۹ و ۱۰ سپتامبر (۱۸ و ۱۹ شهریور) در تهران برگزار میکند.
دکتر سلاجقه خاطرنشان کرد: روز ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) نیز با حضور کشورهای هند، چین، پاکستان، عمان، امارت متحده عربی، قطر، کویت، عربستان سعودی، عراق و بحرین، اجلاس یک روزه منطقهای محیط زیست در مکران در منطقه چابهار برگزار خواهد شد.
وی در پایان خواستار آن شد تا سفرای مقیم تهران با اطلاعرسانی سریع و تبیین اهمیت موضوع، نسبت به تشویق دولتهای متبوع خود برای حضور هر چه بهتر در اجلاس مهم مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار، اقدام نمایند.