برگزاری همایش تدوین برنامه مدیریت جامع دریاچه برم الوان بهمئی
به منظور حفاظت از محیط زیست و ظرفیت دریاچه برم الوان بهمئی، همایش تدوین برنامه مدیریت جامع و حفاظت محیط زیست در شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار بهمئی هدف از برگزاری این همایش را حفاظت از محیط زیست این دریاچه برشمرد و گفت: اواخر سال ۸۹ و اوایل سال ۹۰ کار ساماندهی این منطقه زیبا و گردشگری آغاز شد.
علی محمدی با بیان اینکه تکمیل اقدامات توسعه گردشگری این منطقه در دستور کار است، گفت: مدیریت و ساماندهی این تالاب میتواند نقش موثری در رونق گردشگری و اقتصادی شهرستان بهمئی داشته باشد.
وی افزود: مدیریت و جلوگیری از این تهدیدها لازمه ثبت ملی شدن این تالاب در کنوانسیون رامسر است و مسئولان دستگاههای متولی باید به این مهم توجه کنند.
وی گفت: وجود اراضی کشاورزی، استفاده از سموم و کودهای شیمیایی، تخریب مراتع اطراف آن، ورود رسوب زیاد به تالاب و همچنین وجود زبالهها و پسماندهای گردشگران از مهمترین تهدیدهای پیش روی این تالاب است .
فرماندار بهمئی در این همایش گفت: وجودجاذبه گردشگری، حجم زیاد آب، وجود گونههای جانوری نظیر ماهی کپور و پرندگان مهاجر از جمله شاخصههای مهم این تلاب برای ثبت ملی شدن آن است.
علی محمدی مساحت این تالاب را ۱۵ هکتار اعلام کرد و با بیان اینکه بیشترین عمق آن ۳۲ متر و کمترین آن ۶ متر است گفت: امسال به علت بارشهای مناسب سطح آب بالا آمده و بخشی از اراضی کشاورزی اطراف آن به زیر آب رفته است.
وی گفت: ادارات متولی از جمله جهاد کشاورزی، امور آب منطقه ای، منابع طبیعی و آبخیزداری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مربوطه و نمایندگان مردم محلی با هدف شناساندن ارزشها و تهدیدهای این دریاچه باید تلاش مضائفی داشته باشند.
دریاچه برم الوان در ۴۰ کیلومتری شهر لیکک، مرکز شهرستان بهمئی، دهستان سرآسیاب یوسفی واقع شد.
آب آن دائمی و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۱۰۰ متر است. مساحت این دریاچه ۱۵ هکتار و حداقل عمق آب آن ۱۲ متر و حداکثر ۳۰ متر است. در داخل و پیرامون این تالاب گونههایی از آبزیان و پرندگان آبی از جمله مرغ ماهیخوار، غاز و اردک زندگی میکنند.
این دریاچه در موقعیت جغرافیای ۳۱ درجه و یک دقیقه شمالی و ۵۰ درجه و ۱۸ دقیقه شرقی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
دریاچه الوان دارای پوشش گیاهی انواع پلانکتونهای گیاهی، نی، گز، زالزالک، خارشتر، پسته وحشی، بادام کوهی و سایر گونههای نادر گیاهی است.
دریاچه برم الوان از نقاط گردشگری این استان بوده که در فصلهای زمستان و اوایل بهار پذیرای گردشگران است.
در پایان این همایش ۲ روزه مقرر شد مشکلات این دریاچه جمع بندی و رسیدگی شود.