پخش زنده
امروز: -
تورم در پاکستان در ماه اوت همچنان بالا بود و سقوط روپیه و افزایش قیمتها به دلیل طرح کمک مالی صندوق بین المللی پول موجب شد هزاران تاجر در این کشور اعتصاب و شنبه مغازهها را تعطیل کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ تورم در پاکستان در ماه اوت همچنان بالا بود و سقوط روپیه و افزایش قیمتها به دلیل طرح کمک مالی صندوق بین المللی پول موجب شد هزاران تاجر در این کشور اعتصاب و شنبه مغازهها را تعطیل کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد، تابستان امسال پیش از اینکه صندوق بینالمللی پول با قراردادی موافقت کند مشروط بر اینکه دولت یارانههایی را که به کاهش هزینههای زندگی کمک کرده بود، کاهش دهد، پاکستان در آستانه نکول قرار گرفت. بر اساس اطلاعات رسمی که جمعه منتشر شد، تورم در پاکستان در ماه اوت در سطح بسیار بالای ۲۷,۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل باقی ماند. بدین معنا که آمار ارائه شده در یک ماه نشان دهنده افزایش شدید قیمت سوخت، قبض آب و یا حتی گوجه فرنگی است. قیمت سوخت در مقایسه با ماه ژوئیه افزایش هشت درصدی داشت، قیمت قبوض در مناطق شهری بیش از ۱۱ درصد افزایش یافت و قیمت گوجه فرنگی نیز افزایش ۸۲ درصدی داشت.
این افزایش شدید هزینهها که در آستانه انتخابات سراسری در پاکستان خشم مردم را برانگیخته است، موجب شد چندین بازار در لاهور، کراچی و پیشاور شنبه به نشانه اعتراض درب مغازهها را ببندند و تعطیل کنند. اجمل هاشمی، رئیس اتحادیه بازرگانان پاکستان در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: "همه در این اعتصاب شرکت میکنند، چرا که وضعیت غیرقابل تحمل شده است. ما به کمک نیاز خواهیم داشت تا مردم بتوانند دوباره سر سفره هایشان چیزی برای خوردن داشته باشند".
در پاکستان تجار قدرت زیادی دارند و با توجه به برگزاری انتخابات سراسری در چند ماه آینده، دولت برای حفظ حمایت خود و در عین حال برآوردن شروط صندوق بین المللی پول با اوضاع پیچیدهای رو به رو شده است. از زمان امضای قرارداد با صندوق بین المللی پول، روپیه از آستانه تاریخی ۳۰۰ روپیه در برابر یک دلار آمریکا عبور کرد. این در حالی است که اسلام آباد قیمت بنزین و برق را افزایش داده و همین امر نارضایتی گستردهای را به دنبال داشته است. انوارالحق کاکار، نخست وزیر موقت پاکستان جمعه اعلام کرد مردم باید افزایش قیمتها را تحمل کنند، زیرا "گزینه دیگری وجود ندارد".
وی افزود: "با استفاده از یارانهها برای کاهش هزینههای زندگی، فقط تحمل بار بودجه را به بعد موکول میکنیم".
پارلمان پاکستان ماه گذشته منحل شد و از آن زمان تا کنون یک دولت موقت بر این کشور حکومت میکند. تاریخ برگزاری انتخابات بعدی نیز هنوز مشخص نشده است.