دیناروند: مشکلی برای تولید داروهای بدون گلوتن نداریم
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بسیاری از داروهای داخلی و وارداتی بدون گلوتن است و با توجه به این که در کشور نشاسته بدون گلوتن تولید می کنیم مشکلی برای تولید داروهای بدون گلوتن نداریم.
دیناروند در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر در حاشیه همایش انجمن حمایت از بیماران سلیاکی با بیان اینکه سیستم ایمنی بدن بیماران سلیاکی به گلوتن موجود در غلات واکنش نشان میدهد افزود: نشاسته بدون گلوتن در کشور داریم و جایگزین کردن آن با نشاسته گندمی که در صنعت داروسازی استفاده میشود کار آسانی است.
وی گفت: تا پایان سال فهرست داروهای بدون گلوتن موجود را هم اعلام میکنیم تا پزشکان هنگام تجویزهای مختلف برای بیماران سلیاکی مشکلی نداشته باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: کمک به تولید مواد غذایی بدون گلوتن را نیز در برنامه داریم و امیدواریم بتوانیم با حمایت از واحدهایی که مشغول تولید آردهای بدون گلوتن شدهاند، تولید این محصول و محصولاتی را که از این آردها تولید میشود افزایش دهیم.
دیناروند گفت: با توجه به اینکه بیماران سلیاکی نمیتوانند از گندم و در نتیجه یارانه دولت به گندم بهرهمند شوند، میتوانیم سهم آنها را از این یارانه به تولید آردهای بدون گلوتن اختصاص دهیم و دولت و مجلس باید در این زمینه کمک کنند.
وی به ابتلای 70 هزار نفر از مردم در کشور به بیماری سلیاک اشاره کرد و افزود: بیماری 10 هزار نفر از این افراد شناخته شده است و پیشبینی میشود 700 هزار نفر در کشور از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به سلیاک باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بجز بیماران سلیاکی عده ای از افراد نیز به گلوتن حساسیت دارند و در مجموع میتوان گفت در کشور 3 میلیون نفر به گلوتن حساسیت دارند که بخشی از آنها بیماران سلیاکی هستند، بنابراین باید اقدامی جدی برای تأمین نیازهای این گروه انجام کرد.
وی با اشاره به این که مجلس در بودجه امسال کشور بودجهای برای حمایت از بیماران سلیاکی اختصاص داده است افزود: این بودجه در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست و به احتمال زیاد در اختیار یکی از بنیادهایی چون بنیاد بیماران خاص و صعب العلاج قرار میگیرد.
رئیس سازمان غذا و دارو در همایش انجمن حمایت از بیماران سلیاکی نیز گفت: تا جایی که اطلاع دارم همه اعتبارات بنیاد بیماران خاص و صعب العلاج در خود این بنیاد صرف شده است و هیچ انحرافی در این بخشها نداریم و میشود برای کمک به بیماران سلیاکی اعتباری در قالب اعتبارات این بنیاد اختصاص داد.
دیناروند در پاسخ به مسئله مطرح شده درباره شیرخشکهای گلوتندار افزود: تا جایی که اطلاع دارم هیچ شیرخشکی که از سازمان غذا و دارو مجوز داشته باشند گلوتن ندارد و اگر موردی هست به ما گزارش دهید چرا که نیازی به استفاده از گلوتن در شیرخشک نیست.
وی گفت: برخی از مواد غذایی کودکان نیز حاوی گلوتن نیست و از برنج یا ذرت تولید میشود، ولی اطلاعرسانی کافی درباره آنها نمیشود و قصد داریم طرحی نیز برای برچسب گذاری چنین محصولاتی اجرا کنیم تا مردم آسانتر بتوانند موادغذایی بدون گلوتن را تهیه کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: سه مجموعه در کشور آرد، بیسکوییت و ماکارونی بدون گلوتن تولید میکنند ولی برای اینکه احساس میکنند این محصولات بازاری ندارد تا کنون برای بازاریابی و عرضه این محصولات در کشور کار خاصی انجام ندادهاند.
دیناروند گفت: پیش از این تصور میشد بیماری سلیاک در کشور وجود ندارد و اگر وجود داشته باشد بسیار اندک است ولی هم اکنون مشخص شده است که جمع زیادی از مردم به این بیماری مبتلا هستند.
نخستین همایش انجمن حمایت از بیماران سلیاکی در تالار همایشهای پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد.