پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان توصیههای بهداشتی و پزشکی برای افراد مبتلا به دیابت ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر سیما اورنگ گفت: دیابت بیماری است که در آن تولید یا اثربخشی انسولین با مشکل مواجه شده و باعث اختلال در سوخت و ساز قند، چربی و پروتئین در بدن میشود.
وی افزود: بیماران مبتلا به دیابت معمولا با رژیم غذایی، مصرف قرص یا تزریق انسولین درمان میشوند، اما عواملی مانند؛ رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب، عفونت، تزریق اشتباهی انسولین و یا فعالیت شدید میتواند به کاهش قند خون و عوارض شدید منجر شود.
دکتر اورنگ ادامه داد: افزایش قند خون هم به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی یا ناکافی بودن داروها اتفاق میافتد، اما شروع آن به صورت تدریجی بوده و اندازه کاهش قند خون خطرناک نیست.
علائم کاهش قند خون
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان تعریق (پوست سرد و مرطوب)، سردرد، تحریک پذیری، لرز، سرگیجه، خستگی بیش از حد، گیجی و نداشتن تعادل، از دست دادن هوشیاری و همچنین درد شکم را جمله علائم کاهش قند خون عنوان کرد.
وی میگوید: درصورت مواجهه با فردی دارای علائم یادشده، اگر بیمار هنوز هوشیار است، وی را بنشانید و مایعات شیرین (آب قند) بدهید، پس از اینکه کاملا هوشیار شد، یک وعده غذایی به وی بدهید و سپس به مرکز پزشکی منتقل کنید.
دکتر اورنگ تاکید کرد: اگر بیمار بیهوش شد، وی را به پهلو قرار دهید و بلافاصله از اورژانس کمک بخواهید.
راهکارهای پیشگیری از افت قند خون
وی در تشریح راهکارهای افت قند خون گفت: برنامه غذایی منظمی داشته باشید و هرگز نباید یکی از وعدههای اصلی غذای خود را حذف کنید، همچنین دستکم ۳ وعده غذایی هماندازه و میانوعده داشته باشید و میان وعدههای غذایی بیش از ۴ تا ۵ ساعت فاصله نگذارید.
دکتر اورنگ افزود: قند خون را پیش و پس از صرف وعده غذایی اندازه بگیرید و درباره تغییراتی که میتوانید ایجاد کرده با پزشکتان صحبت کنید، همچنین پیش از مصرف انسولین و داروهای قند خون، دوز مصرفیتان را دوباره چک کنید.
وی ادامه داد: زمان مصرف بیشترین مقدار دارو را بدانید و پیوسته و هماهنگ با دستور پزشک قند خونتان را اندازه بگیرید، همچنین باید دستبند، گردنبند یا کارت ویژهای همراه داشته باشید که نشان بدهد شما مبتلا به دیابت هستید.
راهکارهای پیشگیری از زخم پای دیابتی
دکتر سیما اورنگ در تشریح راههای پیشگیرانه از ایجاد زخم دیابتی میگوید: هر روز پاهای خود را با آب ولرم و صابون بشویید و میان انگشتان خود را با حوله نرم خشک کنید.
وی اضافه کرد: ناخنهای پا را کوتاه نگه دارید، نـاخن را مستقیم گرفته گوشههای آن را نگیرید و در ضمن ناخن نباید از ته گرفته شود، درصورتیکه دید بیمار مشکل داشته باشد، شخص دیگری ناخنهای او را بگیرد.
دکتر اورنگ گفت: جوراب خود را روزانه عوضکرده و از جوراب نخی و ضخیم، کفش راحت، پاشنه کوتاه و پنجه پهن استفاده کنید.
این مقام مسئول افزود: در اقامتگاه از کفش راحتی و دمپـایی استفاده کنید و برای جلوگیـری از جـراحت احتمالی، پابرهنه راه نروید و پاهای خود را روزانه از نظر وجود قرمزی، تورم، تغییر رنگ، زخم، ترکخوردگی و ترشح اطراف ناخن بررسی کرده و برای این منظور و مشاهده کف پا میتوانید از آینه استفاده کنید.