آیا معافیت مالیاتی هیئت علمی دانشگاهها عادلانه است؟
چندی پیش یکی از اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، از معافیت مالیات پلکانی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معافیتی که در قوانین بودجه به صورت تصاعدی قید شده است. به طور مثال طبق مصوب در بودجه ۱۴۰۲ کارمندان دولت تا سقف ۱۰ میلیون تومان حقوق معاف از مالیات هستند.
اگر حقوق آنها بین ۱۰ تا ۱۴ میلیون تومان باشد، ۱۰ درصد اگر بین ۱۴ تا ۲۳ میلیون تومان باشد ۱۵ درصد، اگر بین ۲۳ تا ۳۴ میلیون تومان باشد ۲۰ درصد و اگر حقوقشان بیش از ۳۴ میلیون تومان باشد ۳۰ درصد مشمول مالیات خواهند شد.
حالا مجلسیها طبق این مصوبه میخواهند اعضای هیئت علمی دانشگاهها را معاف از مالیات پلکانی کنند. این موضوع که در اشکال مختلف پیشتر نیز دیده میشد منجر شده بود تا مردم و اقشار مختلف درآمدی به این تبعیض مالیاتی گله کنند؛ معافیتهای مالیاتی که به گفته آقای خاندوزی وزیر اقتصاد حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان یعنی چیزی نزدیک به خود درآمد مالیاتی هستند.
آقای سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی هم با انتقاد به معافیتهای مالیاتی موجود گفت: باید برویم به سمت مالیات بر مجموع درآمد چرا که ما هم اکنون معافیتهای مالیاتی را بر اساس شغل و بر اساس محل کار تعیین کردیم که این موضوع خود منجر به فرار مالیاتی و سواستفادهها میشود.
متفق القول کارشناسان اقتصادی و مجریان دولت هم معتقدند چاره، رفع تبعیض مالیاتی وجود قانون مالیات بر مجموع درآمد است که به تازگی در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شده و در دست بررسی هیئت دولت است تا بر اساس این قانون، بتوان مالیات را بر اساس درآمد افراد وضع کرد نه بر اساس رشته شغلی یا محل زندگی.
منافع درازمدت ملی را در نظر بگیرد نه انتخابات اسفند را !!
+ بی تجربگی ، رانت جویی یا سیاسی کاری برخی نمایندگان