پخش زنده
امروز: -
محفل فرهنگی خادمین خردمند، با رونمایی از کتاب «فَرینِ تَرین» و تجلیل از مروجان کتاب گیلان، در اداره کل تبلیغات اسلامی این استان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ کتاب «فرینِ تَرین» سه فصل دارد که در آن به تحلیل دادههای هواشناسی پرداخته شده است.
یاسر تقوی، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان گیلان، در محفل فرهنگی خادمین خردمند، نشست کتابخوان، تجلیل از مروجین کتاب و آیین رونمایی از کتاب «فرینِ تَرین» که بهمناسبت هفته دولت برگزار شد، با اشاره به لزوم شناسایی زنجیرههای اصلی کتابخوانی گفت: اشتراک گذاری کتاب و نشستهای کتابخوانی، به ارتقای دانایی کمک میکند و ما برای ترویج فرهنگ کتابخوانی به کمک همه مردم و مسئولان نیاز داریم.
محمد دادرس، مدیرکل هواشناسی گیلان نیز در این آیین، نهاد کتابخانههای عمومی را مجموعهای تخصصی در حوزه ترویج کتابخوانی دانست و درباره کتاب «فرینِ تَرین» افزود: در سالهای اخیر برخی مؤلفههای تعیینکننده جوی در استان گیلان افزایش یافته است که با توجه به تغییرات دمایی، نیازمند آمادگی برای کاهش خسارتها هستیم.
حسین بهمنش، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان نیز در این نشست تصریح کرد: آب و هوا، محیط زیست و اقلیم باید به دغدغه عمومی تبدیل شود و در برنامهریزیهای آموزشی، رسانهای و بودجهای مورد توجه قرار گیرد.
نیما فریدمجتهدی، اقلیم شناس و یکی از سه نویسنده کتاب «فرینِ تَرین» هم در ادامه، با اشاره به قرار گیری گیلان در جمع پرمخاطرهترین مناطق ایران، و مهاجرتهای اقلیمی به این استان، تصریح کرد: گیلان به بارش برفهای سنگین معروف است که الگوی ۱۰۰ ساله این بارشها در کتاب «فرینِ تَرین» آمده است.
یوسف شجاعی، کارشناس هواشناسی و دیگر نویسنده کتاب «فرینِ تَرین» هم بیان کرد: این کتاب دارای سه فصل است که در آن به تحلیل دادههای هواشناسی درباره روزهای برفی، شدت سرما و یخبندان سال ۱۳۵۰ پرداختهایم.
خانم سمانه نگاه، دکترای هواشناسی و از دیگر مولفان کتاب «فرینِ تَرین» هم به ریشه فارسیِ نام این کتاب اشاره کرد و گفت: «فرین» در زبان فارسی، به معنی حد نهایی هر چیزیست که اقتباس آن برای نام این کتاب، بهخاطر این بود که در اصطلاحات هواشناسی نیز با پدیدههایی مواجه هستیم که گاهی از حد بحرانی خود خارج میشوند.
در این نشست، کتابهای «روزنه» بهقلم محمدکاظم کاظمی، «داستانهای کهن انسانهای مدرن» اثر گروهی از نویسندگان، «جمعه سیاه لاهیجان» نوشته علی امیری و «جامعه خطر به سوی مدرنیتهای نوین» به نویسندگی اولریش بک، بهترتیب از سوی مجید حسینی نثار از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، فاطمه طوفانی از حوزه هنری، علی امیری از مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان و مهران حاجب از اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان معرفی شد.