پخش زنده
امروز: -
اولویت سازمان برنامه و بودجه رفع محرومیت زدایی در استانهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درجلسه شورای اداری آذربایجانغربی گفت: تلاش دولت بر مسئله شناسی درست و صحیح از مسائل کشور است و رفع محرومیت زدایی استانها از اولویتهای سازمان برنامه و بودجه کشور به شمار می آید.
داود منظور افزود: هدف سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان نهاد توسعهای، شناسایی موانع توسعه و رفع یک به یک آنها در استانهاست.
منظور، با بیان اینکه استانها در شتاب توسعه نیاز به برنامههای مدون توسعهای دارند، گفت: برنامه های پنج ساله، بودجههای سالانه، سندهای توسعه استانی و شهرستانی و سندهای آمایش توسعه سرزمینی ظرفیت خوبی برای شتابدهی به توسعه جامعه را دارند که سیاست کلی این برنامهها در رفع محرومیت زدایی و عدالت محوری در جامعه است.
وی، با بیان اینکه استانها در خط مقدم خدمت رسانی به کشور هستند، افزود: هدف برنامه و بودجه کشور در توسعه خدمت با محوریت ایجاد اشتغال است و از این رو نقش مؤثری در تکمیل طرحهای زیرساختی و خدمات عمومی ایفا میکند.
منظور، با اشاره به ظرفیتهای بالقوه آذربایجانغربی تصریح کرد: این استان ظرفیت تبدیل به قطب ترانزیتی، قطب کشاورزی و قطب معدنی کشور را دارد و این موضوع میتواند موجب توسعه استانی و شتاب در توسعه منطقهای باشد.
معاون رئیس جمهور در خصوص ظرفیت معادن استان هم گفت: طبق پیش بینی قانون معادن باید ۳۰ درصد درآمد معادن برای توسعه معدنها به استان برگردد که متأسفانه این قانون مغفول مانده است و درصدد احیاء این موضوع هستیم.
استاندار آذربایجانغربی، هم با بیان اینکه متأسفانه تاکنون مرز عوایدی برای استان نداشته است، گفت: درآمد مازاد مرزی باید به استانهای مرزی اختصاص یابد.
محمدصادق معتمدیان افزود: با وجود اینکه ۲۵ درصد پایانه ها در آذربایجانغربی است و تنها استانی هستیم که ارتباط ریلی و جاده ای با اروپا و ترکیه داریم، نیاز است بخشی از مازاد درآمد مرزی به استان اختصاص یابد که اگر محقق شود علاوه براینکه استان از این منافع بهره مند شده و تحولی در تجارت بین الملل را شاهد خواهیم بود، این امر منافع ملی نیز خواهد داشت.
معتمدیان، با بیان اینکه هم مرزی آذربایجانغربی با ۳ کشور و قرارگیری در مسیر دو کریدور شرق به غرب و شمالغرب به جنوب غرب و قرار گرفتن ۲۵ درصد از ۲۴ پایانه کشور در استان نشان از ظرفیتهای استان درتجارت بین الملل است،افزود: تجارت بین الملل به عنوان پیشران اصلی اقتصادی استان محسوب می شود که اولویت ما تجارت بین الملل و تکمیل زیر ساختهای این حوزه است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته یک میلیارد دلار صادرات از مرز تمرچین و همچنین صادرات کالا به ۲۷ کشور اروپایی انجام شد.
معتمدیان، با بیان اینکه ۱۵ درصد بهره مالکانه مطالبات مردم استان است، گفت: تکاب با وجود تولید ۳۸ درصد از طلای کشور جزو مناطق محروم و ضعیف در زیرساختهاست و با توجه به نگاه عدالت محور دولت در خواست می شود که در برنامه هفتم تدبیری اتخاذ شود تا توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات در این منطقه اتفاق بیافتد.
وی، با بیان اینکه آذربایجانغربی جزو قطبهای معدنی است که با هدف شناسایی نقاط معدنی، بزرگترین پروژه مطالعاتی ژئوفیزیکی هوایی در پهنه های معدنی را در استان انجام دادیم، اظهار کرد: با توجه به وجود معادن غنی اورانیوم در استان، در ۱۸ ماه آینده یکی از مناطق مهم تولید کیک زرد خواهیم بود.
استاندار آذربایجانغربی، با بیان اینکه آذربایجانغربی، استانی ثروتمند اما محروم است که این محرومیتها با توجه ملی در دولت سیزدهم درحال رفع است، گفت: در سال گذشته، بیش از هشت هزار میلیارد تومان اعتبار وارد استان شده و یکهزار و ۵۶۰ پروژه ای که سالها نیمه تمام بود، به بهره برداری رسیده است.
معتمدیان، با بیان اینکه آذربایجانغربی رتبه های اول را درتولید بسیاری ازمحصولات کشاورزی دارد، افزود: این استان بزرگترین تولید کننده سیب کشور است اما هرساله شاهد انباشت سیب زیردرختی در جاده ها بودیم که با ریل گذاری انجام شده خوشبختانه این معضل مدیریت شد و امسال مشکل خاصی در این حوزه وجود ندارد.
استاندار آذربایجانغربی، با بیان اینکه این استان از نظر اقلیم جزو مناطق سردسیر است و فرصت محدودی در اجرای عملیات عمرانی وجود دارد، اضافه کرد: در خواست می شود تأمین اعتبار استانهای سردسیر جزو اولویتها و در شش ماهه نخست سال انجام شود.
وی، همچنین از طولانی بودن بروکراسی اداری انتقاد کرد و افزود: نیاز است قوانینی که دست و پاگیر هستند و توان دستگاهها را به هدر می دهند، بازنگری شود.