پخش زنده
امروز: -
کشته شدن نزدیک به دویست و پنجاه هزار نفر در جنگ بیست ساله آمریکا در افغانستان گوشهای از پیامدهای جبران ناپذیر اشغالگری آمریکا است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کشته شدن نزدیک به دویست و پنجاه هزار نفر در جنگ بیست ساله آمریکا در افغانستان گوشهای از پیامدهای جبران ناپذیر اشغالگری آمریکا است.
امروز دومین سالروز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است، آمریکا هفتم اکتبر سال دو هزار و یک میلادی پس از حملات یازدهم سپتامبر به بهانه مبارزه با گروههای تروریستی به افغانستان لشکرکشی کرد و بامداد سی و یکم اوت دو هزار و بیست و یک میلادی با خروج آخرین نظامیان آمریکایی از فرودگاه بین المللی کابل و کل افغانستان، بیست سال اشغال این کشور پایان یافت.
جنگ و اشغالگری آمریکا بیست سال ادامه یافت به گونهای که این جنگ، طولانیترین جنگ خارجی آمریکا لقب گرفت، اشغالگری بیست ساله آمریکا در افغانستان علاوه بر تلفات انسانی و خسارات مالی برای آمریکا، زیرساختهای افغانستان را نیز ویران کرد و نزدیک به دویست و پنجاه هزار کشته برجای گذاشت.
شمار نیروهای آمریکایی در سال دو هزار و یازده میلادی و به دستور اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا به صد و ده هزارنفر در افغانستان افزایش یافت که این بالاترین میزان حضور نظامی آمریکا در افغانستان بود.
براساس گزارش سازمانها و نهادهای بین المللی، جنگ بیست ساله آمریکا در افغانستان دویست و چهل و یک هزار کشته برجای گذاشت که بیش از هفتاد و یک هزار نفر از آنها غیرنظامیان افغان بودند.
کشته شدن هفتاد و دو خبرنگار و روزنامه نگار و چهارصد و چهل و چهار کارمند نهادهای امداد رسانی نیز بخشی کوچکی از پیامدهای بیست سال اشغالگری آمریکا است.
در این جنگ نزدیک به دو هزار و پانصد نظامی آمریکایی در افغانستان کشته و بیش از بیست هزار نظامی دیگر آمریکایی زخمی شدند، خونینترین روز برای نظامیان آمریکایی در افغانستان بیست و ششم اوت سال دو هزار و بیست و یک میلادی بود، سیزده نظامی آمریکایی در یک حمله انتحاری در فرودگاه بین المللی کابل کشته شدند، خونینترین روز برای نظامیان
آمریکایی در افغانستان فقط چند روز قبل از خروج آخرین نیروهای آمریکایی از این کشور رقم خورد.
آمریکا در جنگ بیست ساله خود در افغانستان، آنطور که ادعا میکند، نزدیک به دو و نیم تریلیون دلار هزینه کرد که این هزینه، بارسنگینی را بر دوش مالیات دهندگان آمریکایی گذاشت.
اما اشغالگری بیست ساله آمریکا پیامدهای جبران ناپذیر برای مردم افغانستان نیز به همراه داشت، در بیست سال جنگ آمریکا در افغانستان نزدیک به سه میلیون نفر ازرمردم این کشور به خارج از افغانستان مهاجرت کردند و چهار میلیون آواره در داخل کشور به ثبت رسید.
انفجارهای مین، مهمات و مواد منفجر نشده در بیست سال جنگ آمریکا در افغانستان هنوز هم از میان مردم این کشور قربانی میگیرد، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل چندی قبل
با ارائه گزارشی گفته است هشتاد و پنج درصد قربانیان مهمات منفجر نشده در افغانستان را کودکان تشکیل میدهند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در افغانستان (یونیسف) در این گزارش افزود: افغانستان از آلودهترین کشورها به تسلیحات جنگی است.
بر اساس آمار کمیته بینالمللی صلیب سرخ در یک سال گذشته ششصد و چهل کودک در افغانستان بر اثر انفجار مین یا مهمات باقیمانده از جنگ کشته یا زخمی شدهاند.
از سوی دیگر هم اکنون بیش از سه میلیون کودک در افغانستان از سوء تغذیه رنج میبرند و بیش از بیست و نه میلیون نفر دراین کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
براساس گزارش سازمانهای بین المللی بیش از پنجاه درصد جمعیت افغانستان از خدمات درمانی، بهداشتی و غذای کافی محروم هستند.
همچنین حدود نوزده میلیون نفر در افغانستان امنیت غذایی ندارند و بیش از نود درصد مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند.
یکی از وعدههای آمریکا و شرکای غربی اش در بیست سال گذشته، مبارزه با مواد مخدر بود، اما میزان تولید این مواد تا پنجاه برابر افزایش یافت به گونهای که کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس سابق افغانستان بارها اعلام کردند؛ نظامیان خارجی به ویژه آمریکاییها خود در قاچاق مواد مخدر دست دارند.
میزان تولید مواد مخدر در افغانستان تا نه هزارتن در سال نیز افزایش یافت، افزایش کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان این کشور را به تولید کننده بیش از نود درصد مواد مخدر جهان تبدیل کرد، همچنین نزدیک به چهار میلیون نفر از مردم افغانستان که ده درصد مردم این کشور را تشکیل میدهد به مواد مخدر معتاد شدند.
فسادهای بزرگ مالی در ادارات دولتی و سازمانهای بین المللی در زمان بیست سال اشغال افغانستان خود نمایی کرد و دولت سازی در سایه اشغال آمریکایی تا جایی پیش رفت که همزمان دو مراسم تحلیف ریاست جمهوری در نوزدهم اسفند ماه سال هزار و سیصد و نود و هشت در افغانستان صورت گرفت.
جنگ فیزیکی آمریکا در افغانستان تمام شد، اما آسیبهای ناشی از این جنگ برای مردم افغانستان همچنان ادامه دارد.