پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: شرایط کنونی دریاچه ارومیه و وضعیت زیست محیطی آن خطر جدی برای مناطق مسکونی ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی شهنام اشتری در نشست خبری با اشاره به شایعات مختلف و اخبار مربوط به شرایط دریاچه ارومیه افزود: استان ما فقط نقش ۱۰ درصدی در تامین تراز آبی دریاچه ارومیه دارد و باز کردن دریچههای سدهای موجود در این استان منطقی نیست.
وی ادامه داد: با توجه به نقش ۹۰ درصدی استانهای آذربایجان غربی و کردستان در تامین آب مورد نیاز این دریاچه، باز کردن سدهای این ۲ استان مناسبتر به نظر میرسد.
اشتری گفت: با توجه به تنشهای آبی در آذربایجان شرقی لزومی برای انتقال آب سدهای واقع در این استان به سمت دریاچه ارومیه وجود ندارد.
وی درباره نقش جمهوری ارمنستان در آلوده سازی رود ارس گفت: آلودگی این رودخانه از طرف این کشور به دلیل ورود پسابهای صنعتی توسط سازمان حفاظت محیط زیست تایید شده است و رایزنیها برای جلوگیری از این موضوع در حال انجام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه ادامه روند آلوده سازی رود ارس از سوی ارمنستان میتواند در دراز مدت مخاطرات جدی زیست محیطی به بار آورد یادآور شد: تیمی متشکل از وزارت نیرو، کشور و سازمان حفاظت محیط زیست مذاکرات و رایزنیهای خود را با طرفهای ارمنی شروع کرده اند و موضوع با جدیت در حال پیگیری است.
وی گفت: شرایط کنونی آلودگی رودخانه ارس توسط ارمنستان به هیچ عنوان برای سازمان حفاظت محیط زیست قابل قبول نیست.
اشتری مهمترین منابع آلودگی هوای تبریز را مربوط به منابع سیار مثل وسایل نقلیه دانست و با اشاره به اینکه ۸۰ درصد آلودگی هوای این کلانشهر ناشی از همین موضوع است ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست راهکارهایی را برای مقابله با منابع آلوده کننده ثابت مثل کارخانهها و نیروگاهها اعمال میکند، اما در این زمینه نیازمند اقدامات فرهنگی و رسانهای است.
وی افزایش چهار برابری اعتبارات عمرانی محیط زیست آذربایجان شرقی، تخصیص ۸۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات دور اول سفر رئیس جمهور به استان، ۶۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات دور دوم سفر، هزینهکرد ۴۲۵ میلیارد ریالی برای تملک داراییها و سرمایهای و اعتبارات عمرانی از سال ۱۴۰۱ تاکنون، تعمیر و تجهیز ۴۰ پاسگاه محیط بانی، ادارات شهرستان، نوسازی و مرمت آزمایشگاههای مرکزی، بازسازی ۳۵ خودروی سازمانی و عملیاتی برای انجام بهینه ماموریتهلی محوله را از جمله اقدامات حفات محیط زیست آذربایجان شرقی برشمرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در هفته دولت ۱۱ طرح زیربنایی، عمرانی و خدماتی در حوزه محیط زیست استان به بهره برداری رسید، مجموع اعتبارات هزینه شده برای طرحهای فوق را بیش از ۹۱۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: این طرحها در بخشهای مختلف صنعتی، زیست محیطی، هوشمندسازی و مناطق حفاظت شده آذربایجان شرقی بهره برداری شد.
اشتری هوشمند سازی پایش منطقه حفاظت شده ارسباران را یکی از مهمترین طرحهای هفته دولت عنوان کرد و افزود: برای اجرای این طرح که مقدمات آن از پارسال شروع شده بود بیش از ۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی یادآور شد: با هوشمندسازی پایش منطقه حقاظت شده ارسباران بسیاری از مسایل و مشکلات پیرامون حفاظت، محیط بانی و نگهداری و پایش گونههای جانوری در سریعترین زمان ممکن میسر خواهد شد.
اشتری مرکز اطفای حریق و ناوبری خودروهای عملیاتی با هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال، پایش پهپادی مناطق حفاظت شده استان با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد ریال، راه اندازی سامانه بیسیم پیشرفته با هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال، سامانه موتورخانه هوشمند اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی و مراغه با هزینه ۱۲۰ میلیارد ریال و استقرار سیستم پایش آنالین ذوب و نورد بناب با هزینه ۳۴۰ میلیارد ریال را از جمله طرحهای افتتاح شده در حوزه محیط زیست استان همزمان با هفته دولت اعلام کرد.
حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شد و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است.