پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با کمکی که دولت و مجلس انجام دادند سرانههای پرداخت پیشرفت چشمگیری داشته است. کمک معیشت جانبازان تقریباً ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی با حضور در برنامه ”گفتگوی ویژه“ سه شنبه شب ۷ شهریور شبکه خبر به پرسشها درباره برنامهها و خدمات بنیاد شهید برای جانبازان، ایثارگران و خانوادههای شهدا پاسخ داد.
متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
مقدمه مجری: همان طور که در عناوین خبر ۲۱ اشاره شد، ارتقاء کیفی مراقبت در منزل برای جانبازان با انعقاد قرارداد با ۹۴ مرکز مراقبت سلامت از تازهترین خبرهای بنیاد شهید و امور جانبازان و ایثارگران است. میخواهیم به تازهترین دستاوردها، برنامه ریزیها و دغدغهها و سیاستگذاریهای بنیاد شهید بپردازیم آنچه که انجام گرفته و آنچه در دستور کار قرار دارد.
قاضی زاده هاشمی: با یاد و نام امام شهیدان و شهدای انقلاب اسلامی، هفته دولت مزین به دو نام شهید بزرگوار است، اصلا شما تمام روزهای افتخارآمیز ما را اگر نگاه کنید مزین به نام شهیدی است عرض ارادت میکنم خدمت این دو شهید بزرگوار شهیدان رجایی و باهنر.
سوال: ما از محضر شما میخواهیم مهمترین دستاوردها و همچنین برنامه ریزیها را در بنیاد شهید جویا بشویم و محضر بینندگان تقدیم کنیم. ابتدا با جامعه هدف شما آغاز کنیم و آماری که در این زمینه وجود دارد، برنامه ریزیهایی که برای اضافه شدن عدد در این حوزه شما سیاستگذاری کردید و بپرسم که از زمان تصدی شما در ریاست بنیاد شهید با کدام دغدغهها مواجه هستید و مهمترین کارهایی که ترتیب دادید کدامها هستند؟
قاضی زاده هاشمی: بنیاد شهید یک سازمان اختصاصی انقلاب اسلامی است یعنی، چون مفهوم شهید و شهادت متعلق به فرهنگ متعالی انقلابی حضرت امام (ره) است و یک مفهوم خاص را ایجاد میکند حضرت امام هم پایه گذار بنیاد شهید بودند به همین منظور، حتی قبل از جنگ تحمیلی ما در دورهای که حضرت آیت الله دکتر رئیسی دولت را بر عهده گرفتند و بنده را مامور کردند به عنوان خادم خانواده عزیز شهدا و ایثارگران و همچنین خادم توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که دو وظیفه بنیادین بنیاد شهید هست ترویج و تکریم ما به آن میگوییم، ما اولین کاری که کردیم یک شناسایی جامع و تعریف یک بازتعریف و بازخوانی اسناد بالادستی مثل بیانات امامین انقلاب، قانون اساسنامه، سیاستهای کلی در این بخش، قوانین موضوعی که در آن وجود دارد و ببینیم چقدر از کارها انجام شده، بر اساس آن و برنامهی تحول دولت مردمی ۷ رویکرد تحول آفرین طراحی شد، من قبل از آن به سوال حضرتعالی پاسخ بدهم.
ما ۹۰۰ هزار نفر ایثارگر تحت عنوان شهید، ۲۳۰ هزار شهید، ۴۳ هزار آزاده و الان ۶۲۷ هزار جانباز داریم که با خانواده هایشان ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر میشدند که آنهایی که الان در قید حیات هستند و ما خوشحالیم از این که خدمت شان هستیم ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند.
در طی دو سال گذشته هنوز ما ورودی به بنیاد باز هست، پروندههایی هست از زمان دفاع مقدس بعضا رسیدگی نشده یا از مدافعین حرم هنوز در حال رسیدگی هست، ما ۶۷ هزار نفر به خانوادهی جانبازان ما به ویژه، البته تعدادی شهید داشتیم در این ایام، شهدای امنیت، شهدای اغتشاشات، آنها تعدادشان خیلی اندک هست، کم هست، اما عمدتا عزیزان جانباز ۶۷ هزار نفر بخصوص از زاویه بند الف ماده ۸۷ قانون برنامه ششم به جمع ما اضافه شدند.
اما آن ۷ برنامه اصلی تحولی را من عرض میکنم البته وقت برنامه شما، چون محدود هست ما مجبوریم امشب یک بخشی از خدمات را فقط گزارش کنیم حالا ان شاالله بقیه اش از طریق رسانهها به سمع و نظر مردم عزیز خواهد رسید.
سوال: سرفصل این هفت برنامه را بگویید، چون ما هر کدام از این موارد را به فراخور زمانی که در اختیار داریم یک گزارشی هم آماده کردیم، اولین گزارش را آماده داریم، اما قبل از آن این ۷ برنامه و ۷ سرفصل تحول آفرین را بفرمایید:
قاضی زاده هاشمی: یکی این که ما خیلی جزیرهای و پراکنده بود بخصوص در امور فرهنگی، تلاش شد با کمک و محوریت مردم ما خدمات فرهنگی یعنی یک سازمان مردم پایه شود، بنیاد شهید؛ کار دومی که انجام شد به روز کردن ابزار به خصوص در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است در این حوزه ما رشد ابزار در حوزه رسانهها زیاد داشتیم.
سومین اقدام ما این بوده که ما سازمان بنیاد شهید را از یک سازمان صرفا امدادی و خدمت رسان تبدیل کنیم به یک سازمان و نهاد تضمین کنندهی خدمات شایسته به ایثارگران، چون همه دستگاهها مسئول خدمت رسانی به ایثارگران هستند.
نکته بعدی برجسته سازی نقش ایثارگران در عصر حاضر است بعنوان محور تحول، میدان دار و نقش آفرین در سطح جامعه، از یک نگاه خدماتی فقط به افرادی که صدای بلندتری دارند یا نزدیکتر هستند به بنیاد به یک سازمان عدالت پایه و عدالت محور و توجه به اقصی نقاط کشور تبدیل بشویم.
در حوزه سلامت و آسیبهای اجتماعی از درمان محوری به پیشگیری محوری و از ارائه خدمات بیماری محور به ارائه خدمات هوشمند بر اساس سوابق افراد اقدام کنیم؛ و موضوع هفتم از نگاه خدمات دهی تک عاملی و صرفا معیشت پایه به نگاه خدمات دهی چند عاملی به خانواده، یعنی نه فقط این که ما یک کمک معیشتی به خانواده انجام دهیم ببنیم ظرفیتهای خانواده و مشکلات خانواده ایثارگر چیست برای مجموعهی مسائلی که او دارد یک نسخهای داشته باشیم و یک اقدامات موثر انجام بدهیم. حالا هر کدامش که شما مصلحت دانستید باید ساعتها صحبت بشود.
سوال: ساعتها باید درباره آن صحبت کرد و آن چیزی که اشاره کردید یک گوشهای از دستاوردهای بنیاد شهید هستند این مدتی که شما حضور دارید، اما اجازه بدهید یک گزارش ببینیم درباره گزارش و دیگر بندها و موضوعات تحول آفرینی که اغاز کردید و بخشی از آن در مرحلهی برنامه ریزی و بسیاری از آنها در مرحله اجراست بیشتر صحبت کنیم.
"پخش گزارش "
سوال: یکی از موضوعاتی که دارید روی آن با شدت و قوت کار میکنید موضوعات سلامت محور هست، مخصوصا ارائه خدمات به والدین شهدا، خبری که ما در ابتدا هم به آن اشاره کردیم موضوع انعقاد قرارداد با ۹۴ مرکز مراقبت سلامت، جزئیات بیشتر را شما توضیح دهید.
قاضی زاده هاشمی: اگر خاطرتان باشد در مقدمه عرایضم یکی از محورها را عرض کردم که از درمان محوری میخواهیم به پیشگیری محوری برویم و به این سمت حرکت کنیم و ارائه خدمات بیماری محور را مبتنی بر وضعیت مقطعی، چون الان این طور است که ایثارگر عزیزما وقتی بیمار میشود به پزشک مراجعه میکند و ما پوشش بیمهای او را بیشتر میدهیم ما میخواهیم ارائه خدمت هوشمند انجام بدهیم مبتنی بر فرد و سوابق فردی و تلاش کنیم سلامت او را حفظ بکنیم. در این راستا اول از همه آموزش است یعنی ما یک خود مراقبتی باید یاد بدهیم به جانبازان و خانواده عزیز شهدا و والدین عزیز شهدا، در این راستا در طی دو سال ابتدایی امسال ما ۱۲ هزار نفر را آموزش دادیم از افراد جامعه هدف مان، نکته دوم این که باید اینها را پایش کنیم، ببینیم که پایش دورهای انجام دهیم، ببینیم که آیا اینها مشکل جدی پیدا کردند یا نه یا بیماری مزمن پیدا کردند که ما آمدیم در این راستا پرونده سلامت الکترونیک را دست گرفتیم با جدیت داریم دنبال میکنیم و اطلاعات را جمع آوری و آنجا ثبت میکنیم از منظر پایش سلامت عمومی ۱۹۰ هزار نفر در طی دو سال گذشته مورد پایش قرار گرفتند که ۱۵۰ درصد رشد داشته نسبت به قبل از خودش، همچنین پایش تخصصی یعنی پزشکان متخصص ما هم ۱۲ هزار مورد ارجاع دادند آن سلامت عمومی به پایش تخصصی قرار گرفتند که صد در صد نسبت به قبل از خودش رشد داشته است.
ما شاید جدیترین کاری که انجام میدهیم پوشش خدمات بیمه تکمیلی بوده، سرانه ما از ۱۷۴ هزار تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده و مراکز درمانی طرف قرارداد ما هم از ۷ هزار مرکز به ۹ هزار مرکز افزایش پیدا کردند، همچنین دوره پرداخت اسناد مالی که ایثارگران عزیز در مراجعه یه مراکز خدمات درمانی در اختیارشان است از ۴۵ روز به ۱۵ روز کاهش پیدا کرده است.
کار بعدی که انجام دادیم آمدیم خدمات بهداشتی و درمانی را سطح بندی کردیم، در سطح اول ما در منزل به عنوان سطح خدمات بهداشتی درمانی وارد میشویم و خدمات به صورت ”مراقبت در منزل“ داده میشود که این خبری که حضرتعالی دادید ۹۴ مرکز ما الان قرارداد بستیم بخصوص والدین عزیز شهید که سالمند هستند یا جانبازان ویژه ما مثل جانبازان نخاعی و امثال اینها نیاز به خدمت پیدا کردند ما در منزل ابتدا به آنها خدمت بدهیم، به آنها سطح اول خدمت، سطح دوم خدمت مراکز آسایشگاهی ما هست که به صورت موقت ما سطح دوم خدمات را میدهیم، سطح سوم خدمات ما، چون همه جا خودمان بیمارستان نداریم رفتیم با بیمارستانهای دولتی در استانهای مختلف قرارداد بستیم و تختهای وی آی پی آنها را به عبارت بهتر به تختهای بیمارستانی خودمان اضافه کردیم در این راستا در ۱۴ استان ما مراکزی را با ایشان قرارداد بستیم که حداقل ۱۵ تخت را در اختیار ما قرار بدهند ما از یک طرف هم خدمات بیمارستانی خودمان را با افزایش تعداد تخت بیمارستانی خودمان افزایش دادیم بعنوان سطح ۴، یعنی ما حدودا هزار تخت بیمارستانی در بیمارستانهای عمومی مان مثل خاتم، مثل بیمارستان امام خمینی که شما دیدید در کرج مجدد احیا شده را به ۱۴۵۰ تخت رساندیم و ۹۲۰ تخت اعصاب و روان که ما دومین دارنده تخت اعصاب و روان هست با ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه مجددا نوسازی کردیم و به ۱۱۰۰ تخت افزایش دادیم.
در کنار اینها ما یک توجه ویژه به حوزه سالمندی و مراکز نگهداری داریم که بر اساس این یک شبکهای از مراکز نگهداری که داریم آسایشگاههای ما هستند یا خانههای ایثار هستند، ما ۲۰ درصد طرحهای ده هزار تخت آسایشگاهی طراحی کردیم که ۲۰ درصد پیشرفت پیدا کرده مراکز فعلی مان را هم تا حد زیادی توانستیم خدا کمک کرده و بازسازی کردیم، غیر از این ما مراکز خدمات سرپایی هم طراحی کردیم در هر استان، که الان ما در ۲۸ مرکز استان الان از آن مراکز جامع توانبخشی، درمانی و ورزشی که داریم ۲۸ مرکز توانبخشی و درمانی سرپایی در مراکز استانها ایجاد شده است.
سوال: میخواهم راجع به یک موضوعی صحبت کنم که در رصد شما است و دائما دارید در کنار موضوع ارائه خدمات در موضوع سلامت روی آن برنامه ریزی و سیاستگذرای میکنید موضوع معیشت، اما قبل از آن راجع به طرح دارورسان هم یک سوال بپرسم که توسط یکی از شرکتهای بیمهای شروع شده و گزارشهایی که دریافت شده برای برخی از مشکلاتی که ایثارگران دارند که مثلا دارو به دست شان نمیرسد و ببینم که نحوه نظارت و مساعدت شما در اینگونه برنامه ریزیها چگونه پیش میرود؟
قاضی زاده هاشمی: حقیقت ماجرا این است که ما پوشش مالی انجام میدهیم، اما پوشش مالی به شرط این است که دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی به راحتی اتفاق بیفتد. در طی یکی دو سال گذشته بعضا این نوسان داشت یعنی، چون جانبازان ما هم در اقصی نقاط کشور پراکنده هستند بخصوص باز والدین عزیز شهید که سالمندند و میانگین سنی جامعه هدف ما الان ۶۰ سال است والدین شهید ما میانگین سنی شان بیش از ۸۰ سال هست، امکان این که دسترسی داشته باشند کافی نبود، ما برای یک گروه خاص به صورت ویژه یعنی والدین عزیز شهدا و جانبازان ویژه ما دیدیم که ما مجبوریم مداخلهی اجرایی انجام بدهیم این که بگوییم فرد خودش برود دارویش را تهیه کند تجهیزات مصرفی پزشکی اش را تهیه کند بعضا در بازار پیدا نمیشود دچار مشکل میشود، مکلف کرد معاونت سلامت و توانمندسازی ما را بیمه طرف قرارداد ما را که ما الان ۴ تا استان به صورت آزمایشی برای جانبازان ۷۰ درصد ما این طرح را داریم پیاده میکنیم که با یک مرکز تلفنی که داریم اینها نیازهایشان را به انجا اعلام میکنند و ما در خانه شان آن نیازها را خودمان دیگر تهیه میکنیم با این که کار سختی هست و به عبارت بهتر بعضا مجبوریم از خارج از کشور تهیه کنیم و وارد کنیم و این کار را انجام بدهیم یک داروی خاص بخصوص مثلا برای بعضی از بچههای اعصاب و روان ما که داروهای خاصی مصرف میکنند یا بعضی از تجهیزات پزشکی برای بچههای نخاعی ما که کمتر ممکن است در بازار ما باشد، ما مجبوریم تهیه کنیم و درب منزل شان این ۴ استان ان شاالله به صورت آزمایشی که عیبهای کار گرفته شد این به صورت گسترده در سراسر کشور برای این گروه یعنی والدین مسن عزیز شهید ما و جانبازان ویژه مان ان شاالله انجام خواهیم داد.
سوال: و قرار است افزایش پیدا کند
قاضی زاده هاشمی: الان ۴ استان است سراسری اش میکنیم.
سوال: مسکن، اشتغال و دیگر موضوعاتی که میدانم که به شدت دارید روی آن کار میکنید.
قاضی زاده هاشمی: ما در بحث معیشتی، مسکن و اشتغال کارهای زیادی شده، ولی من مجبورم خیلی کوتاه عرض کنم اول از همه با کمکی که دولت و مجلس انجام دادند ما سرانههای پرداخت مان یک افزایش نسبتا چشمگیری در این دو سال داشت، مثلا در حقوق والدین عزیز شهید، سال اول ۶۹ درصد رشد پیدا کرد و سال بعد از آن ۲۰ درصد رشد پیدا کرد در رابطه با حق پرستاری در سال اول ۵۷ درصد رشد پیدا کرد، سال بعد ۲۷ درصد رشد پیدا کرد در مورد کمک معیشت جانبازان ما تقریبا در طی این دو سال ۱۰۰ درصد رشد داشتیم، در حوزهی کمکهای خاص بلاخره درست است که ما کمک همه جانبه انجام میدهیم، اما بعضی از افراد هستند که مشکلات خاص دارند که کمیسیون موارد خاص ما به آنها رسیدگی میکند، ما در حوزهی معیشت مثلا ۳۵ میلیارد تومانی که در ۱۴۰۰ بوده به ۸۵ میلیارد تومان در ۱۴۰۲ رسیده، در حوزهی مثلا ودیعه مسکن بعضا نیازمند به کمک بودند ۲۰ میلیارد تومان در این زمینه کمک شده، عقود مبادلهای ۲ هزار میلیارد تومان در طی دو سال کمک شده، وامهای قرض الحسنه به ۱۱۱ هزار و ۵۷۱ نفر داده شده، و عددش هم ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
هدف تمام اینها این بوده که ما یک عدالت توزیعی ایجاد بکنیم عدالت توزیعی هم الحمدالله اتفاق افتاده یعنی ما قبلا افرادی که در دهکهای بالا بودند مثلا در کمک معیشت دریافتیهای زیادی داشتند افرادی که در دهک پایین بودند دریافتی نداشتند طی این دو سال مثلا کمک ما در دهک اول به ۷۶۱ نفر بوده رسیده به ۲ هزار و ۶۶۰ نفر در عوض آنهایی که در دهک ۱۰ بودند و ۸ هزار و ۴۱ نفرشان دریافت میکردند به ۶ هزار و ۱۳۶ نفر کاهش پیدا کردند یعنی غیر از این که ما سطح عمومی کمکها افزایش پیدا کرده توزیع آن هم ذره ذره در حال عادلانه شدن هست.
در حوزهی مسکن که اشاره فرمودید، ما در طی فقط این دو سال ۹ هزار زمین توسط بنیاد شهید از طریق زمین مسکن تامین شده و بین افرادی که به لحاظ قانونی واجد بودند، توزیع شده است، ۴۹ هزار فقره وام در اختیار ایثارگران عزیز اتفاق افتاده، ما حدودا ۱۳۰ هزار نفر افراد دارای اولویت دارای یک و دو هستند طی قراردادهایی که ما با بنیاد مسکن داشتیم الان از طریق وزارت راه و شهرسازی داریم دنبال میکنیم، ان شاالله قرار هست در طرح جهش ملی مسکن آنهایی که معسر هستند از طریق قرارگاه امام حسن مجتبی آنهایی که غیر معسر هستند در همین قرارگاههایی که ما با وزارت راه و شهرسازی داریم که با بنیاد مسکن داریم اختصاص پیدا بکند.
در حوزه اشتغال هم متاسفانه نرخ بیکاری در ایثارگران خیلی بالا بود ۱۹ درصد بود، خوشبختانه در طی این دو سال ۱۹ درصد به ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده، هنوز بالاست، اما طراحی و برنامه ریزی که شده ما امیدواریم در طی دو سال آینده این نرخ بالا به نرخ میانگین کشوری کاهش پیدا بکند.
سوال: برویم سراغ یک مبحث و سرفصل بسیار مهم، و آن هم حفظ و نگهداری از آثار شهدا هست، از وصیت نامههای بسیار با ارزش شان گرفته تا حجلهها، سنگهای قبر و موضوعات دیگر که اگر آسیب ببیند و یا به هر ترتیبی دستخوش موضوعات دیگری بشود یعنی فراموشی یک فرهنگ غنی و باارزش، اول راجع به آن یک گزارش ببینیم و برگردیم و آخرین برنامه ریزیهای بنیاد شهید را بپرسیم.
"پخش گزارش "
سوال: قبل از این که برویم سراغ آن سرفصل بسیار مهم یک سوال بپرسم راجع به همین گزارش، موضوع تامین نیاز جانبازان به تجهیزات مختلف و تجهیزات تخصصی، الان در چه مرحلهای هست چند باری روی موضوع حضور پررنگ دانش بنیانها در بنیاد شهید به جهت تامین و تجهیز صحبت کردید، آن در چه مرحلهای قرار دارد؟
قاضی زاده هاشمی: ما خیلی از تجهیزات مورد نیاز جانبازان عزیز ما بخصوص جانبازان مثلا قطع عضو ما مثل تجهیزات اورتز، پروتز که ما خودمان میسازیم، اما مواد اولیه اش را باید وارد کنیم یا مفاصلش را باید وارد کنیم یا بعضی از تجهیزات مصرفی مثل فرض بفرمایید که بعضی از تجهیزات مصرفی که جانبازان عزیز نخاعی ما دارند استفاده میکنند درست است در داخل کشور تولید میشود، اما آن کیفیت لازم را برای استفاده مدام آن جوری که جانبازان عزیزمان مورد نیازشان هست، وجود ندارد. بالاخره ما از یک طرف هم یک قانونی داریم برای حمایت از محصولات داخل کشور، یک مقداری محدویتهای قانونی پیدا کردیم از سال ۹۷ به این طرف بخصوص در واردات، یعنی الان ما هر کالایی را که میخواهیم وارد کنیم یا هر دارویی را که میخواهیم وارد کنیم فارغ از این که ما نباید در مقام وارد کننده بنیاد شهید باشد ما در مقام خریدار و خدمت دهنده باید باشیم، یک مقداری با نهادهای مسئول برای توجیه شان دچار مشکل هستیم البته آنها هم قصدشان خیر است آنها میخواهند از تولید کننده داخل استفاده کنند این باعث میشود که بعضا آن خواستی که جانبازان عزیز ما دارند به موقع استیفا نشود، یعنی این روند وگرنه پشتیبانی مالی و خدماتی که باید باشد ما محدودتی نداریم و ما گاها مجبور میشویم برویم خرید را انجام بدهیم و وارد کنیم.
ما در این دو سال گذشته خیلی تلاش کردیم با شرکتهای دانش بنیان مختلف دیدید آقای ستاری را، ما تفاهمنامهای هم حتی داشتیم با عزیزان، آنهایی که در حوزهی بخصوص تجهیزات پزشکی وابسته به ایثارگران مثل ویلچر، مثل فرض بفرمایید ساخت بخشی از مفاصل مصنوعی و دست و پای مصنوعی وارد مذاکره بشویم بعضا هم خرید گذاشتیم اینها را وارد این چرخه کردیم ما الان بخش اعظمی از نیازهایی که میشود از شرکتهای دانش بنیان داخلی استفاده کنیم قرارداد بستیم خرید انجام میدهیم، یک جاهایی هم وارد مذاکره شدیم برای انتقال تکنولوژی، همین روزها با سه تا شرکت معاونت سلامت ما مذاکره کرده که ان شاالله اگر آن به نتیجه برسد مثلا در حوزهی دست و پای مصنوعی خیلی ما را جلو میاندازد.
سوال: راجع به سرفصلی که صحبت کردیم یعنی حفظ و نگهداری آثار شهدا؟
قاضی زاده هاشمی: آثار شهدا یکی ثبت و ضبط خاطرات مثلا خانواده عزیز شهداست که بخصوص مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، میشود گفت که ما تقریبا به اندازهی طول ثبت و ضبط خاطرات در این ایام دوستان زحمت کشیدند و انجام شده، مثلا تا قبل از این که این دولت روی کار بیاید کلا ۵۵ هزار ثبت و ضبط خاطرات انجام شده، اما در همین دوره، دوره دو ساله ۴۰ هزا ربه این اضافه شده، یعنی نزدیک به معادل آن با یک رشد عجیب و غریبی اتفاق افتاده است، از یک طرف عرضه این هست و در اختیار قرار دادن این هست که سامانهی اسناد افتخار در اختیار عموم قرار گرفته آن چیزی که بنیاد شهید از شهید، از جانباز عزیز ثبت کرده این در اختیار عموم پژوهشگران و عموم مردم قرار میگیرد.
در حوزه گلزار شهدا ما دو تا کار انجام دادیم یکی خود ساماندهی گلزار شهدا است که امروز من میتوانم عرض کنم که ۸۴ درصد گلزار شهدا ساماندهی شدند، یکی این که گلزار شهدا تبدیل بشوند به پایگاه فرهنگی و معنوی که ۱۱۵ هزار و ۹۰۸ مراسم فرهنگی در گلزار شهدا و ۲۳۶ مرکز فرهنگی جنب آن در این دو سال گذشته اتفاق افتاده است.
من همین جا باید عرض کنم ما تمام کارها را با کمک مردم انجام دادیم و مردم در میدان هستند ما بیش از ۷ هزار یادواره انجام شده، ۷۳۰ هزار دیدار اتفاق افتاده، این اعداد، اعداد بسیار بزرگی هست، همه با سازمان دهی بنیاد بوده، اما توسط گروههای مردمی، توسط خود ایثارگران اتفاق افتاده، ما بنیاد شهید را دردولت مردمی حضرت آیت الله دکتر رئیسی میخواهیم به عنوان یک سازمان نمونهی مردم پایه که تمامی عرصههای مختلف آن با کمک مردم، با کمک و پشتیبانی بنیاد شهید اتفاق میافتد ان شاالله محقق شود و به ثمر برسد.
مجری: خیلی ممنون از حضور شما میدانم که فعالیتهای دیگری هم ماند که ان شاالله در برنامههای صف اول یا دیگر برنامههایی که در خدمت شما خواهیم بود به تشریح آنها خواهید پرداخت.