پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی گفت : تولید محصولات سبزی و صیفی در سال زراعی جدید مناسب است و با الگوی کشت تطبیق دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, مهندس اصغری، مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی در نشست کارشناسی با اعلام این خبر گفت : درحوزه سبزی و صیفی باید گفت تنها گروه محصولات زراعی است که دارای چند بار کشت است و در کل کشور گسترش یافته و صادرات خوبی در این محصولات وجود دارد.
اصغری افزود: سطح کشت سبزی و صیفی در کشور نسبت به سنوات قبل تغییری نداشته است و مانند چند سال گذشته زیر 700 هزار هکتار کشت می کنیم. این عدد را اگر هفت هشت سال برگردیم عقب بالای 850 هزار هکتار است. قطعا محدودیت منابع آبی شاید مهمترین دلیلی بوده که ما را اجبارا سوق داده به محدودیت سطح کشت اما تنوعی که در محصولات سبزی و صیفی وجود دارد این اجازه را به کشاورزان می دهد که بین محصولات مختلف انتخاب کنند. یعنی آنجایی که پیاز می شود کشت کرد سیب زمینی هم می شود کشت کرد, هندوانه هم می شود کشت کرد و به همین دلیل کشاورزان بر اساس سود سال قبل خود و سال آینده خود اقدام به کشت می کنند.
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی تصریح کرد: وضع صادرات در سال گذشته به گونه ای بود که در پایان سال زراعی حدود 4 میلیون تن مجددا صادرات به ارزش 1.1 میلیارد دلار داشتیم و در سال 1401 به دلیل خسارتی که به مزارع سیب زمینی خورد مجبور شدیم مدیریت صادرات سیب زمینی را انجام دهیم به گونه ای که 140 هزار تن صادرات سیب زمینی داشتیم در شرایطی که تامین بازار داخل و حفظ قیمت مناسب اولویت داشت.
اصغری گفت: امسال وضع تولید درباره محصولات سبزی و صیفی مناسب است. چرا که برای امسال 142 هزار هکتار برنامه ریزی تولید سیب زمینی با تولید حدود 5.5 میلیون تن در کشور داشتیم.
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی افزود: این میزان تا حدود زیادی با الگوی کشت تطبیق دارد با این توضیح که این مربوط به چهار فصل کشت است.
اصغری تاکید کرد: درباره محصول گوجه فرنگی برنامه ریز حدود 119 هزار هکتار بوده است که در حدود 115 هزار هکتار تاکنون اجرایی شده است. البته کمبود کشت مربوط به فصول سرد سال بوده که بخشی از کشت انجام نشد و بعدا در فصل بهار کشت ما زیاد شد.
وی گفت: عملکرد ما در تولید گوجه فرنگی خیلی خوب است و الان هم زمانی است که می توانیم از دوستان دعوت کنیم که بیایند و مزارع و تولید واقعی را ببینند و از کشاورزان هم جویا شوند که چقدر هزینه می کنند چقدر تولید می کنند و چقدر می فروشند.
وی گفت: البته تولید بالاست ولی گام کشاورزان به دلیلی که قیمت گوجه فرنگی در حد قابل تحمل است گلایه داشته باشند اما عملکرد اقتصادی این محصول مناسب است.
اصغری افزود: گوجه فرنگی را نمی شود ذخیره کرد لذا باید آن را تبدیل به رب , سس و سایر فراورده ها کرد و عملیات تبدیلی در کشور با سرعت در حال پیگیری است.
وی خاطر نشان کرد: درباره کشت پیاز هم برای حدود 54 هزار هکتار برنامه داده بودیم.