پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس از ثبت فرمولاسیون برای تولید نان سنگک از آرد گندم و بلوط خبر داد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، افزود:این پژوهش از ۵ سال قبل با هزینه ۳۰ میلیون تومانی آغاز شده است و هم اکنون به ثبت رسیده است.
این محقق گروه صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت افزود:در تهیه این نان سنگک جدید از فرمولاسیون مخلوط ۸۰ تا تا ۸۵ درصدد آرد گندم مخصوص نان سنگک و ۱۵ تا ۲۰ درصد آرد بلوط استفاده میشود.
دکتر اکبر جوکار بالا بودن مواد سلنی، خواص بالای آنتی اکسیدانی وضد سرطانی، فیبر زیاد و وجود مواد مغذی بسیار زیاد در این نان سنگگک در مقایسه با نان سنگک معمولی عنوان کرد. وی با بیان اینکه میوه بلوط (Quercus brantti) در جنگلهای زاگرس از جنبههای مختلفی حائز اهمیت است، اضافه بر ارزشهای خوراکی-دارویی از لحاظ میزان اندوخته کربن و همچنین زادآوری جنگل هم از اهمیت ویژهای برخوردار است بنابراین با انجام تحقیقات و بررسی فرآوری میوه بلوط و به کار گرفتن آن در تولید محصولات مختلف نه تنها میتوان از ارزش غذایی بالا و دارویی آن بهره جست بلکه میتوان شرایطی برای حفظ جنگلهای بلوط و اشتغال مردم روستایی با فروش بلوط مهیا کرد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با اشاره به اینکه بلوط در زمان حاضر بیشتر برای مصرف دام استفاده میشود یا به نوعی از چرخه مصرف خارج میشود گفت: تولید نان حاوی آرد بلوط و نانهای مشابه مانند نان جو و چاودار جنبه دارویی داشته و به عنوان یک نوع از فرآوردههای نانوایی در کنار سایر محصولات عرضه شده و افراد بسته به نیاز و اطلاع از خواص آنها از این نانها استفاده میکنند.
جوکار با بیان اینکه منظور این نیست که کل نانهای کشور با آرد بلوط تهیه شودافزود: البته تقاضا برای این نوع نانها نیز بسیار زیاد بوده و مصرف کنندهها حاضرند تا چند برابر قیمت معمول را هم پرداخت کنند. از طرفی درصورتیکه مردم کشور ما بخواهند دو روز در هفته، نان حاوی ۱۵ درصد آرد بلوط را مصرف کنند ما به ۳۶۰ هزار تن بلوط در سال نیاز داریم که به راحتی تامین میشود.