پخش زنده
امروز: -
وزیر مهاجرت انگلیس خواستار خروج این کشور از دادگاه اروپایی حقوق بشر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از میزان ؛ «سوئلا براورمن»، وزیر مهاجرت انگلیس تمایل خود را مبنی بر ترک این دادگاه اعلام کرد و گفت: دادگاه اروپایی حقوق بشر «دادگاه اروپایی سیاسی شده حقوق بشر» است.
«براورمن» با اشاره به اینکه دولت انگلیس برای فرستادن پناهجویان به روآندا هر کار لازم را انجام میدهد، گفت: اگر استراسبورگ بخواهد تلاشهای ما را ناکام بگذارد، ما هر کاری را در این زمینه انجام میدهیم و تلاش میکنیم از توقف قایقها مطمئن شویم.
وزیر مهاجرت انگلیس ضمن مداخلهگر و سیاسی کار خواندن دادگاه اروپایی حقوق بشر ادعا کرد که این دادگاه درصدد تضعیف حاکمیت ملی انگلیس است.
به گفته برخی از کارشناسان، اظهارات وزیر کشور انگلیس برای هموار کردن مسیر لغو عضویت این کشور در کنوانسیون اروپایی حقوق بشر مطرح شده است.
در عین حال، «براورمن» که به دلیل مشکلات ناشی از سیاستهای وزارت کشور با احتمال برکناری و جایگزینی مواجه است، با انتقادهای مکرر از دادگاه و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر میخواهد جایگاه خود را در میان نمایندگان راستگرای محافظهکار حفظ کند.
البته همچنین به نظر میرسد که استراتژیستهای محافظهکار به دنبال گزینههایی برای تغییر در اصول حقوق بشر در مانیفستهای انتخاباتی بعدی هستند.
چالش میان انگلیس و دادگاه اروپایی حقوق بشر از سال گذشته و در پی صدور رای این دادگاه مبنی بر غیرقانونی بودن انتقال پناهجویان به روآندا براساس توافق میان کشورهای انگلیس و روآندا جدی و با صدور رای دیگر این دادگاه مبنی بر ممنوعیت اخراج یک پناهجو از انگلیس تشدید شد.
دولت انگلیس بر این باور است که در صورت حمایت دادگاههای داخلی از تصمیمهای ضدمهاجرتی این کشور، دادگاه اروپایی حقوق بشر نمیتواند مانعی برای اجرای طرح روآندا باشد.
دادگاه تجدیدنظر انگلیس در ماه ژوئن سال جاری طرح روآندا را غیرقانونی اعلام کرد؛ براساس برنامهریزیها دیوان عالی انگلیس در پاییز درباره این طرح تصمیمگیری خواهد کرد و این به معنای ورود اختلافهای انگلیس با کنوانسیون اروپایی حقوق بشر به مرحله جدید است.
واکنشها به ادعاهای انگلیس مبنی بر خروج از دادگاه اروپایی حقوق بشر
مدیراجرایی عفو بینالملل انگلیس تاکید دارد که «براورمن» با موضعگیریهای خود این کشور را در مسیری خطرناک پیش میبرد.
«ساشا دشموک» افزود: تعرض به یک کنوانسیون بینالمللی که جزء لاینفک برخی از مهمترین تحولات اخیر انگلیس از جمله جرمانگاری بردهداری مدرن بوده، نشان میدهد که انگلیس تا چه اندازه به قوانین بیتوجه است.
وزیر دادگستری در سایه انگلیس نیز در این رابطه اظهار کرد: خروج انگلیس از این کنوانسیون خطرناک و غیرضروری خواهد بود؛ آیا این اقدام در حالی که اروپا با بزرگترین بحران امنیتی خود از زمان جنگ جهانی دوم مواجه است، ضروری است؟ این پیشنهادها صرفا تلاش کابینه برای منحرف کردن حواس از شکستهای سیاسی دولت است.
سخنگوی امور داخلی حزب لیبرال دموکرات انگلیس با اشاره به اینکه رویکرد «براورمن» ترس از پناهجویان و مهاجران را افزایش میدهد، گفت: این در حالی است که وی باید از تغییر در قوانین حقوق بشری برای ارائه حمایت بیشتر به افراد آسیبپذیر تلاش کند.