پخش زنده
امروز: -
عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علایم گوارشی یکی از مشکلاتی است که زائران پیاده حسینی و رضوی با آن روبه رو میشوند.
به گزارش خبرگزای صداوسیما مرکز خراسان رضوی،دکتر مهدی یوسفی به چند علامت شایع گوارشی که منجر به ترش کردن در افراد میشود اشاره کرد و افزود: چنانچه زائران از ترش کردن به شرط نبود درد شدید معده در طول مسیر شاکی هستند، میتوانند از تدابیری همچون کاهش حجم غذای مصرفی و افزایش تعداد وعدههای غذایی، اجتناب از نوشیدن انواع نوشابههای گازدار، دوغ، آب و آبمیوه بین غذا و تا ۲ ساعت پس از غذا، استفاده کنند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی اجتناب از دراز کشیدن بلافاصله پس از خوردن غذا، به حداقل رساندن مصرف چای و استفاده از دمنوش های گیاهی به خصوص، بابونه، استفاده از ورقههای نازک خشک شده به و سیب به عنوان تنقلات، خوردن عصاره شیرین بیان به اندازه یک نخود پس از هر وعده غذا در صورتی که مبتلا به فشارخون بالا نباشند، توصیه میشود.
دکتر یوسفی افزود: اجتناب از خوردن غذاهای چرب، پرگوشت، حجیم، سرخ کرده و مانده، استفاده از یک یا چند ترکیب داروی گیاهی یا دم کرده گیاهی و استفاده از نعنا، پونه، زیره سیاه، زیره سبز، رازیانه، بابونه، تخم کرفس میتواند در رفع سوء هاضمه موثر باشد.
وی ادامه داد: در صورتی که فرد با علائم خفیف مسمومیت مواجه است میتواند از دمنوش گیاهانی همچون بابونه، بومادرون، کلپوره، شاه تره و مرزه استفاده کند و حتی الامکان تا زمان بهبودی از پیادهروی اجتناب کند و کمبود مایعات و املاح بدن را با خوردن دوغهای حاوی نمک و عرق نعنا، کشک، کته ماست، عرق زیره و عرق مرزه همراه با کمی عسل جبران کند.