پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قانون جهش تولید دانشبنیان از جمله فرصتهای مناسب برای توسعه و تقویت آموزش عالی کشور و همچنین ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، وزیر علوم امروز دوشنبه در نخستین جلسه ستاد استانی آمایش آموزش عالی استان یزد که با حضور رؤسای دانشگاههای استان برگزار شد، گفت: نمایندگان استان یزد در مجلس شورای اسلامی از جمله عوامل مؤثر و تأثیرگذار در توسعه و تدوین برنامههای پیش برنده کشور هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تلاشهای جدی برای اجرای آمایش آموزش عالی گفت: در این اقدام به هیچ وجه حذف دانشگاهها را در برنامه نداریم.
وی با بیان اینکه آموزش عالی مکانی است که مردم فرزندان خود را در این مکان به امانت میگذارند، اظهار داشت: باید امانتدار مردم باشیم و همان نگاهی که به فرزندان و خانواده خود داریم، همان نگاه را به مردم نیز داشته باشیم.
زلفیگل با اشاره به اینکه آمایش آموزش عالی وظیفه و مأموریتی است که نظام بر عهده ما گذاشته و باید آن را به درستی انجام دهیم، گفت: در آمایش آموزش عالی، تک تک دانشگاهها برای ما اهمیت دارند و هر کدام کارکردهای خاص خود را دارند و در این کارگروه باید همه آنها را ببینیم و به هیچ وجه بحث حذف نیست، اما باید نقش هم افزا داشته باشیم و برای تحقق این امر باید به قانون و اساسنامه هر دانشگاه تمکین کنیم.
وی عنوان کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان که یکی از افراد مؤثر در آن نماینده اقلیتهای زرتشتی در مجلس بودند، باید به سرعت اجرایی شود و مشوقهایی برای اجرای آن در نظر گرفته شود. قانون جهش تولید دانش بنیان عالمانه طراحی شده و رؤسای دانشگاههای دولتی باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند.
زلفی گل با بیان اینکه در این کارگروه رشتههای موازی پیگیری میشود، افزود: اگر میخواهید از این پس رشته ایجاد کنید، بررسی داشته باشید و از اقدامات تکراری و موازی خودداری کنید. آنچه در گذشته انجام شده، گذشته، اما باید تلاش کنیم اشتباهات تکرار نشود وگرنه آیندگان ما را توبیخ خواهند کرد.
وزیر علوم با اشاره به تذکر رئیس پارک علم و فناوری در مورد پردیسهای علم و فناوری دانشگاهها تصریح کرد: باید پیوند پردیسهای علم و فناوری دانشگاهها با پارک علم و فناوری استان بیشتر شود تا راهبری پارک علم و فناوری انجام شود تا امور بی حساب و کتاب پیش نرود.
وی افزود: باید از ظرفیت خیّران در ساخت فضاهای مورد نیاز و از ظرفیتهای سفر ریاست جمهوری برای تقویت دانشگاههای استان استفاده شود.
زلفیگل درباره تاسیس دانشگاههای علمی و کاربردی توسط بخش خصوصی نیز قول داد تا ۱۰ میلیارد تومان به دانشگاه یزد برای تجهیزات پرداخت کند.
وی در مورد سامانه فرهنگ نما نیز بیان کرد: رؤسای دانشگاهها وارد این سامانه شوند و فعالیتهای خود را ثبت کنند، زیرا از این پس برای دانشجویان علاوه بر کارنامه علمی، کارنامه فعالیتهای فرهنگی نیز صادر خواهیم کرد.
وزیر علوم همچنین با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان یکی از مهمترین دانشگاههای کشور است، افزود: معلمی نیز مانند پزشکی یک تخصص است و از آنجا که فرزندان ما به آموزش و پرورش سپرده میشوند، بنابراین آموزش معلمان باید مورد توجه آحاد مردم و مسئولان قرار گیرد بنابراین هر حمایتی که امکان دارد باید از دانشگاه فرهنگیان انجام شود.
زلفیگل تصریح کرد: باید دانشگاه فرهنگیان را سوگلی دانشگاههای خود بدانیم البته حساب و کتاب همه چیز باید مشخص باشد.
وزیر علوم یادآور شد: برای دانشگاه فرهنگیان امتیاز ویژهای نیز قائل شدهایم به این ترتیب که اگر یک عضو هیئت علمی دانشگاههای وزارت علوم با عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان کار پژوهشی انجام دهند، امتیاز ویژه برای آنها در نظر گرفته میشود که این امر برای پویایی علمی در دانشگاه فرهنگیان انجام میشود.