پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفهای در گفتگو با شادا اعلام کرد: جرائم مالیاتی کسانی که با سؤ استفاده و خرید مشخصات هویتی دیگران اقدام به معامله میکنند به هیچ وجه مشمول بخشودگی نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شادا ، رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای گفت: متأسفانه سالهای متمادی است، اشخاص سودجو معاملات خود را با استفاده از مشخصات هویتی افراد دیگر، که عمدتاً وضعیت مالی خوبی ندارند، انجام میدهند تا مشخصات شان در سامانههای مالیاتی ثبت و ضبط نشود.
حسین تاجمیر ریاحی گفت روشهایی نظیر استفاده از کارت بازرگانی دیگران، تأسیس شرکتهای صوری و استفاده از کد ملی دیگران و استفاده از دستگاههای POS بنام دیگران یا استفاده از حسابهای بانکی متعلق به اشخاص دیگر را، از جمله این شیوههای مجرمانه عنوان کرد.
تاجمیر ریاحی گفت: در نتیجه دست یازیدین به این شیوه ها، نظام مالیاتی بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده از سوی ذینفعان واقعی، اقدام به مطالبه مالیات از اشخاصی میکند که مورد سوء پنهان استفاده قرار گرفتهاند یا در قبال واگذاری مشخصات هویتی خود به دیگران، مبالغ اندکی دریافت کردهاند.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفهای تصریح کرد: بدیهی است، این اقدامات، شناسایی مودیان واقعی را در این گونه پروندهها در فرایند دادرسی مالیاتی بسیار دشوار کرده و امکان وصول مالیات از ذینفعان اصلی را با مشکل مواجه مینماید.
وی عنوان کرد: بررسیهای انجام شده حاکی است، سودجویان با استفاده از این گونه ترفندها و بردن پروندههای مالیاتی در مسیر پرپیچ و خم دادرسی تلاش میکنند تا امکان شناسایی سریع صاحبان واقعی درآمدها میسر نشود.
تاجمیر ریاحی افزود: متأسفانه بخشی از پروندههایی که در فرایند دادرسیهای مالیاتی، اعم از مراحل اولیه، مانند هیأتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی و تجدیدنظر و یا مراجع بالاتر مانند شورای عالی مالیاتی و یا مرکز عالی دادخواهی مالیاتی از همین نوع پروندهها است.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفهای با بیان اینکه، به موجب ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱؛ انجام اینگونه اقدامات جرم بوده و مرتکبین آن مستوجب مجازاتهای کیفری هستند، تأکید کرد: لازم است تا کلیه اشخاصی که در معرض چنین رفتارهایی قرار دارند از اقدامات خلاف قانون پرهیز نمایند.
وی افزود: البته ضمانت اجراهای مناسبی برای برخوردهای قانونی با اینگونه سودجویان از جمله معرفی سوء استفادهکنندگان به مراجع قضایی از ناحیه سازمان امور مالیاتی کشور و نیز عدم بخشودگی جرائم مالیاتی در اینگونه موارد پیش بینی شده است.
به گفته تاجمیر ریاحی، به موجب تبصره ماده ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم، اگر در هر مرحلهای از فرایند دریافت و یا دادرسی مالیاتی، مشخص شود، مالیات از غیرمودی مطالبه شده است امکان کان لم یکن نمودن آن مالیات توسط هیأتهای حل اختلاف مالیاتی و مطالبه مالیات از مودی واقعی وجود دارد.
تاجمیر ریاحی اظهار امیدواری نمود، کلیه فعالان اقتصادی با رعایت دقیق قوانین و مقررات مربوطه و انجام به موقع تکالیف قانونی از یک سو و سازمان امور مالیاتی با در نظرگرفتن حقوق قانونی مودیان مالیاتی از سوی دیگر، به گونهای تلاش کنند که لزومی به طرح پرونده در مراجع دادرسی مالیاتی نباشد.