پخش زنده
امروز: -
سخنگوی اقتصادی دولت میگوید: مرکز آمار اعلام کرده است که ضریب جینی از ۰.۳۹ به ۰.۳۸ کاهش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت با شرکت در نمایشگاه روایت خدمت که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شده بود. گفت: دولت سیزدهم با تغییر رویکرد اداره کشور، در ارتباط با پیگیری مسائل مردم و در حل مسائل این تغییر انجام شد. ارتباط بی واسطه وزرا با رئیس جمهور و همچنین ارتباط رو در رو با مردم از جمله این موارد است. اگر میبینیم که ارتباطات بین المللی با نگرش متفاوتی انجام گرفته و آثار آن در معیشت مردم دیده خواهد شد نشان از بلد بودن زبان دیپلماسی در دنیاست.
آقای خاندوزی تاکید کرد: بنای دولت سیزدهم این نیست که به موانع گذشته توجه کند، اما متاسفانه با رویه غلطی که در گذشته اجرا شده بود دولت مجبور به مقایسه آمار شد. در دولت قبل بدهی دولت از ۶۸ هزار میلیارد تومان به ۴۶۸ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود. حجم نقدینگی از ۶۴۰ همت به ۴.۰۶۷ همت افزایش پیدا کرد و نرخ رشد نقدینگی بیش از ۵۰ درصد رشد کرده بود.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: بنای دولت سیزدهم گله و شکایت نبوده و قرار نیست دائم مسائل را به گردن دیگران بیاندازد، اما اگر بعد از دو سال این را بیان میکنیم رویه غلطی است که برخی از مسئولان دولت قبل هم اکنون در پیش گرفته اند.
آقای خاندوزی گفت: میانگین رشد اقتصادی کشور در تمام دولت قبل عددی نزدیک به یک درصد را تجربه کرده بود. کاهش مستمر تولید و قدرت خرید مردم منجر میشود به ناتوانی حرکت موتور محرکه اقتصاد که انرژی زیادی را از دولتمردان دولت سیزدهم گرفت. این دولت تلاش کرد تا با افزایش سهم استانهای ضعیف از بودجه و سیاستهای بودجه، تخصیص منابع درآمد هر استان به خود استان تا بتواند تولید را افزایش دهد.
سخنگوی اقتصادی دولت می گوید: مرکز آمار اعلام کرده است که ضریب جینی از ۰.۳۹ به ۰.۳۸ کاهش پیدا کرده است. در دو سال اخیر غیر از اینکه دولت بسترهای جدیدی را در حوزه سامانه اقتصادی از جمله خدمات هوشمند، مدیریت زمین، سامانه مودیان، پنجره واحد خود دستگاههای اجرایی و همچنین پنجره واحد دانشگاه ها، را ایجاد کرده به تکمیل برخی از بسترهای فسادزا گذشته مثل سامانه جامع تجارت، درگاه ملی مجوزها، سامانه املاک و اسکان نیز پرداخته است، این اقدامات در کنار شفافیت مالی بستری را برای مبارزه با فساد است.
آقای خاندوزی بیان کرد: به استناد بانک مرکزی، تورم نقطهای به حدود ۲۶ درصد کاهش پیدا کرد که بخشی از این کاهش هم ناظر به تغییر دولت و بخشی دیگر به جهت تغییر سیاستهای حوزه اقتصادی بود. در شروع ۱۴۰۱ دو اتفاق افتاد. شرایط بازارهای جهانی به ویژه در حوزه خوراک منجر به رشد تورم و گرانی در کل دنیا شد. تورم نقطه به نقطه نان، غلات و گوشت در کشورهایی که حتی تورم منفی داشتند به ۱۹ درصد افزایش پیدا کرد. در کشور همسایه ما ترکیه برای همین اقلام به بالای ۱۰۰ درصد رسید. عامل داخلی موثر بر تورم، سیاست تغییر نگرش درباره ارز ۴۲۰۰ بود که باید این اتفاق صورت میگرفت. اما ابتدای این کار یک میدان مین برای دولت ایجاد شده بود که ابتدا در تخصیص ارز با ریسک مواجه بودیم.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: بعد از اجرای این قانون، تورم اقلام خوراکی به ۷ درصد کاهش پیدا کرد. در پاییز ۱۴۰۱ ما با یک جنگ ارزی مواجه شدیم که موجب شد که آثار اصلاح روش تخصیص ارز، بر سفره مردم دیده نشود. شاهد بودید در پایان سال تمام مسئولان خزانه داری آمریکا تمام قوای خود را برای برهم زدن بازار ارز کشور استفاده کردند. مجموع این اتفاقات تورم را در نیمه دوم دچار چالش کرد.
ایران طی سال ۲۰۲۲ بیشترین رشد تولید خودرو را بین ۲۰ تولید کننده خودرو داشت
آقای خاندوزی ابراز کرد: احیای واحدهای تولیدی و تزریق بودجه عمرانی به بخش تولید منجر شده که در حوزه صنعت، در تولید فولاد به رتبه هفتم در دنیا تبدیل شدیم. در ۴ ماهه امسال هم ۸.۲ درصد رشد تولید را شاهد بودیم این در حالیست که ۵ کشور اول با کاهش میزان تولید فولاد مواجه هستند. یا در تولید خودرو بعد از سه سال، به بیش از یک میلیون دستگاه در سال رسیدیم. ایران طی سال ۲۰۲۲ بیشترین رشد تولید خودرو را بین ۲۰ تولید کننده خودرو داشته است.
۱۰ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد
سخنگوی اقتصادی دولت عنوان کرد: در حوزه احیای واحدهای تولیدی هم ۱۷۴۷ بنگاه اقتصادی حمایت شدند، ۱۷۵۷ بازسازی و ۱۱۹۳ واحد هم از تعطیلی آنها جلوگیری شد. حدود هزار واحد معدنی هم احیا شدند، در حوزه کشاورزی گندم به عنوان سمبل محصولات، در سال پایانی دولت دوازدهم به جای ۷ میلیون تن واردات گندم، ۷ میلیون تن از کشاورزان خریداری گندم داشتیم و امسال هم ۱۰ میلیون تن گندم خریداری شده است.
آقای خاندوزی بیان داشت: تولید نفت به بیش از ۳ میلیون بشکه در روز رسید. در حالی که دولت قبل ۸۰ میلیون بشکه نفت در روی آبها داشت و شاهدیم که وزیر نفت سابق گفته بود اگر شخصی توانست ۲۰۰ هزار بشکه نفت صادر کند او را بگذارید وزیر نفت! تلاشهای دولت میزان فروش نفت را به بالاترین میزان صادرات نفت را رقم زد. ۸۷ میلیون بشکه میعانات گاز انبار شده بود و از سوی وزرا سابق درخواست کشتی غول پیکر برای فروش آن میشد؛ که هم اکنون به صفر رسیده است.
دو برابر شدن وام ودیعه مسکن در انتظار تایید شورای نگهبان
آقای خاندوزی گفت: در مسئله ودیعه افزایش دو برابری وام ودیعه مسکن به تصویب مجلس رسیده است. در انتظار تایید شورای نگهبان است و چون تصویب نشده نمی توانیم زمان اعلام کنیم. برای دریافت مرتبه دوم این تسهیلات اولویت برای کسانی است که اولین بار است دریافت می کنند.
۳۴ ملک دولتی آماده عرضه در تالار مولدسازی داراییها
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: تا امروز ۳ هزار و ۵۹۰ ملک شناسایی شده و یک هزار و ۵۷۶ ملک در هیئت عالی مولدسازی داراییها به تصویب رسیده است. فرآیندهای دقیق حقوقی دارد و ملک باید تمام مستنداتش کامل باشد. ۳۴ ملک و مستغلات آماده عرضه در تالار مولدسازی داراییها کالاست که به ارزش ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است. حذف حمل مربوط به حمل کالاهای یکسره از گمرکات کشور از اول مهر اجرا خواهد شد و مشمول تمام کالاهاست.
آقای خاندوزی بیان کرد: یکی از اهداف ما از انتشار صورتهای مالی، این است که کنشگریها توسط اهل رسانه و مردم بیشتر شده و رویههای غلط برخی از مدیران توسط خود مردم اصلاح شود. خوشحالیم که نورافکن بزرگی توسط خود دولت تابانده شد. تاکنون صورت مالی ۳۹۶ شرکت دولتی، ۹ بانک و بیمه، ۳۰ شرکت زیر مجموعه مناطق آزاد، ۳۷۷ شرکت زیر مجموعه بانک ها، ۵۳ شرکت زیر مجموعه سازمان تامین اجتمامی ۵۲ شرکت زیر مجموعه صندوق بازنشستگی، ۱۴۹ شرکت مربوط به موسسات و نهاد عمومی و ۲۰ شرکت تحت نظارت حاکمیت، منتشر شده است. تلاش میکنیم تا قبل از پایان امسال تعداد صورتهای مالی منشتر شده ۱۱۲۴ شرکت را به ۲ هزار شرکت افزایش دهیم.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، پذیرفتن ایران بریکس به این معناست که برای تکمیل جورچین اقتصاد دنیا و خروج از یک جانبه گری آمریکا در دنیا بوده است. در تلاشیم که هر چه سریع تر از این موقعیت برای رشد اقتصادی و تجارت با دیگر کشورها استفاده کنیم.
این عضو کابینه دولت سیزدهم به مسئله بانکهای ناتراز اشاره کرده و میگوید: هیچ تغییر و عقب نشینی نسبت به تصمیم دولت برای سر وسامان دادن به این بانکها صورت نگرفته است. این بانکها در سال ۱۴۰۲ باید علاج شوند در خصوص بانک آینده هم که تا اواخر خرداد دیوان عدالت اداری مانعی برای حق رای وزارت اقتصاد ایجاد کرده بود ما در ۳۰ مرداد نامهای را دریافت کردیم که دیوان عدالت اداری دستور موقت را برداشته و همچنان اعمال حق مالکان به وزارت اقتصاد باز میگردد. هم در خصوص مجامع عقب مانده در شهریور امسال و تعیین تکلیف صورتهای مالی ۹۷ و ۹۸ مکاتبه کرده و مراتب را به مدیران این بانک رساندیم که مجمع را تشکیل دهند. اما در مورد این که چه روش و سازوکاری اتخاذ خواهد شد باید گفت مقام نظارت بر بانکداری، بانک مرکزی است ما پیشنهادمان را ارائه کردیم، اما مجری تصمیم بانک مرکزی هستیم.
اعمال مالیات بر خانه های خالی متوقف نشده است
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: برگه تشخیص خانه دارانی که واحد خالی دارند صادر و به اطلاع آنها رسیده است، اما بر خلاف انواع مالیاتها که ضمانت اجرایی دارند این پایه مالیاتی، این امکان قانونی را نداریم که به سرعت ورود کرده و مالیات را اخذ کنیم تنها ابزار ما اعمال جریمه است. به همین دلیل شاید این مالیات به موقع وصول نشود و مهمترین هدف دولت هم ارائه این خانهها به مستاجران است نه اخذ مالیات. همچنین ۱۷۶ هزار و ۸۳۹ مالک خودرو طبق قانون ۱۴۰۲ شناسایی شدند و در مجموع ۳ هزار میلیارد تومان مالیات تعیین شده و به مالکان ابراز شده است. این رقم در سال گذشته برای ۲۵۲ هزار خودرو رقمی معادل ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که ۳۵۲ میلیارد تومان آن اخذ شده و مابقی یا اعتراض داشته اند یا در مراحل وصول قرار گرفته است. برای ۱۲ هزار واحد مسکونی مجلل و باغ ویلا مالیات تعیین شد رقمی کمی در ۱۴۰۰ وصول شد و مابقی به ۱۴۰۱ موکول شد و برای ۱۴۰۱ حدود ۲ هزار و ۱۸۶ میلیارد تومان مالیاتی برای ۴۳ هزار واحد مسکونی مجلل و باغ ویلا برگ تشخیص صادر شد.