پخش زنده
امروز: -
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی خبر داد: اشتغالزایی تعاونیها در دولت سیزدهم ۳۳ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حسین فتحی با بیان اینکه ۱۳۲ شرکت تعاونی در طول ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم در استان تشکیل شده است، مردمی سازی، هوشمندسازی، کارآمدی تعاونها، شفافیت، شبکه سازی و تکمیل زنجیره ارزش اقتصادی و تاکید بر ایجاد شرکتهای تعاونی دانش بنیان و نوآور را جزو اولویتهای بخش تعاون اعلام کرد.
وی گفت: اقدامات حمایتی با راهاندازی ۲ خط اعتباری و سه هزار میلیارد تومانی در کشور انجام شده است که سهم استان از خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی ۲۸۰ میلیارد تومان با اشتغالزایی برای ۹۰۳ نفر و از خط اعتباری سه هزار میلیارد تومانی ۵۳ میلیارد تومان با اشتغالزایی برای ۲۹۹ نفر است.
فتحی تعداد تعاونیهای فعال آذربایجان شرقی را پنج هزار تعاونی با اشتغالزایی هشت هزار و ۷۲۵ نفری و سرمایهگذاری اولیه ۹ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: ۱۹ تعاونی در زمینه فناوری و دانش بنیان، ۱۴۰۶ تعاونی در زمینه خدمات، ۹۴۶ تعاونی در بخش صنعت، ۴۹۹ تعاونی در بخش مسکن و ۴۰۰ تعاونی نیز در زمینه تامین نیازهای مردم فعال هستند.
مدیرکل تعاون کار رفاه اجتماعی استان با اشاره به افزایش تاسیس تعاونی در دولت سیزدهم در استان خاطرنشان کرد: در ۲ سال اخیر ۱۳۳ تعاونی با سرمایهگذاری ۳۲۵ میلیارد تومان تشکیل شده است که فقط ۲۰ درصد تسهیلات دولتی و مابقی آن سهم اعضای تعاونی است.
وی همچنین از افزایش صادرات بخش تعاونی استان خبر داد و گفت: برابر گزارش گمرک آذربایجان شرقی ۳۲ درصد صادرات استان سهم تعاونیها است.
فتحی تصویب سند توسعه تعاون را که سالها در انتظار تصویب هیئت وزیران بود را یکی از اقدامات جدی دولت سیزدهم با هدف حمایت از بخش تعاون اعلام و خاطرنشان کرد: طبق این سند ۱۳ دستگاه اجرایی مکلف به حمایت از بخش تعاون شدهاند و طبق سند توسعه تعاون قرار است ۲۵ درصد بخش اقتصادی کشور در اختیار تعاون باشد و تکلیف شده است همه ساله ۲ درصد به سهم تعاونیها در اقتصاد کشور اضافه شود تا در ۱۰ سال آینده این میزان به ۲۰ درصد برسد.
مدیر کل تعاون، کار، و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت: سال قبل ۱۲ هزار و ۵۹۷ نفر در استان از بیمه بیکاری استفاده میکردند که هم اکنون میزان مقرری بگیر بیکاری به هشت هزار و ۸۲۶ نفر کاهش یافته است
فتحی کاهش ۹۲ درصدی واحدهای مشکلدار استان را از جمله دیگر اقدامات دولت سیزدهم برای رسیدگی به امور اشتغال و کار ذکر کرد و افزود: مدت زمان رسیدگی به شکایات کارفرمایی و کارگری از ۲۹ روز به ۲۳ روز کاهش یافته است.
وی نرخ بیکاری کشور را ۹ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان در آذربایجان شرقی ۸.۳ درصد است و در سه ماهه اول امسال نیز نرخ بیکاری در کشور ۸.۲ و در استان ۷.۷ درصد بود.
فتحی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۴۵ هزار و ۷۹۰ فرصت شغلی در تعهد داشتیم که ۶۰ هزار و ۲۵۹ نفر در سامانه رصد اشتغال ثبت شدهاند و امسال نیز ۵۶ درصد تعهد اشتغال استان محقق شده است.
وی از پرداخت ۱۹۰ میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی خبر داد و گفت: این میزان نسبت به ۲ سال قبل که ۷۲ میلیارد تومان بود ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.
معاون امور اجتماعی اداره کل تعاون کار و اجتماعی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اجرای کالابرگ الکترونیک از خرداد ماه سال جاری به صورت سراسری در کل کشور خاطرنشان کرد: از ۱۴ مرداد طرح تشویقی جایگزین شد که ابتدا دهکهای یک تا سه را شامل میشود و بعد از آن تا دهکهای پنجم نیز قابل ارتقاء است یعنی هر کس یارانه ۴۰۰ هزار تومانی میگیرد اگر ۲۰۰ هزار تومان آن را برای خرید اختصاص دهد، کالا برگ آن شارژ میشود.
مجید فصیحی ادامه داد: از دیروز این موضوع شامل دهکهای پنج نیز شده است و هر کس مشمول اخذ یارانه است میتواند از کالا برگ استفاده کند و چهار هزار و ۸۰۰ فروشگاه خرد و ۴۰۰ فروشگاه زنجیرهای مجهز به سامانه خرید کالا برگ در استان شده است و از اجرای این طرح تاکنون حدود ۴۰ هزار خانوار آذربایجان شرقی از کالا برگ استفاده کرده اند که ارزش آن ۲۲۰ میلیارد تومان است.