ترغیب شرکتها به فناوریهای آینده با جایزه ملی فناوری «نکست»
معاون علمی رئیس جمهور : رویداد جایزه ملی «نکست»، شرکتهای پیشران و پیشرو را برای اتخاذ رویکرد بلندنظرانه و نگاه جدی به برنامههای آینده، تشویق و ترغیب میکند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از « مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری»، نشست خبری جایزه ملی «نکست» با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، شقایق حق جوی جوانمرد، معاون توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی ، جمعی از دبیران ستادهای توسعه فناوری و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
روح الله دهقانی در این نشست، ضمن تبریک روز داروساز و تبریک به شرکتهای دانشبنیان و فناور که در حوزه دارو فعالیت میکنند، عنوان کرد: بی شک یکی از افتخارات کشور همین متخصصان و فناوران شرکتهای دانش بنیان هستند که اثری عمیق و وسیع دارند، اما حضور آنها کمتر احساس شده و به نقش و اثرگذاری آنان در امنیت حوزه سلامت و اقتدار کشور توجه کمتری شده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری افزود : شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر شرایط را به گونهای مساعد کردند که در کشور از لحاظ تامین دارو، علیرغم تمامی چالشها ، مشکل چندانی نداشته باشیم ، این امر جای تبریک و خداقوت دارد.
دهقانی همچنین با قدردانی از اصحاب رسانه برای ترویج و آگاهی بخشی جامعه نسبت به توانمندیهای فناورانه و اخبار خوب زیستبوم فناوری و نوآوری، گفت : قدردانی صمیمانه و قلبی خود را از خبرنگاران و رسانهها اعلام میکنم که مجدانه برای ترویج و انتشار اخبار خوب و امیدبخش حوزه علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تلاش میکنند و امید دارم این تلاش از سوی خداوند متعال قدردانی شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه متناسبسازی حمایتها با شرکتها و فعالیتهای فناورانه از رویکردهای اولویتدار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است، افزود : در معاونت علمی، ایجاد توازن و تناسب حمایتها به عنوان اولویت جدی دنبال میشود. نظام ارزیابی و حمایتهای تامین مالی و سرمایهگذاری در شکلهای مختلف، توافق نامهها و جوایز ملی و سایر حمایتها، همگی یک هدف مشخص و متمرکز دارند که متوازن و متناسب شدن حمایتها برای شرکتها و فعالیتهای فناورانه است.
وی گفت : این حمایتها بر مبنای دو رویکرد ابعاد و اندازه و زمان تقسیم بندی میشوند. با تقسیم بندی شرکتهای دانشبنیان به سه دسته دانش بنیان نوپا، دانشبنیان فناور و دانشبنیان نوآور، حمایتها متناسب با اندازه و عملکرد شرکتها شکلی ساختارمند یافته است، همچنین با رویکرد زمانی برای تخصیص حمایتها، دستهای از حمایتها ناظر به نیازها و الزامات گذشته یک شرکت ارائه میشوند و حل کننده آن دسته از مسایلی است که شرکتها در گذشته با آن درگیر بودهاند، رویکرد بعدی حمایتها ناظر به زمان حال و وضعیت فعلی شرکتها است؛ اما دستهای از مسائل که نباید از آن غافل باشیم و بخش عمدهای از حمایتهای معاونت علمی نیز ناظر به همین موضوع تخصیص داده میشود، آینده شرکتها است. اگر به آینده شرکتهای دانشبنیان و برنامههای روزهای بعد آنان توجهی نشود، قطعاً آیندگان قضاوت مثبتی از ما نخواهند داشت و آنچه را که امروز بکاریم، در آینده برداشت خواهیم کرد.
دهقانی با اشاره به رویکرد ایجاد رشد و توسعه پایدار، حرکت همگام با پیشرفتهای روز فناوری و توسعه آیندهمحور به عنوان بخش قابل توجهی از فلسفه بنیادین حمایتهای معاونت علمی گفت: امروز شاهد به ثمر نشستن تلاشهایی هستیم که طی یک تا سه دهه گذشته با رویکردی آینده نگرانه آعاز شدند و برای آنکه آیندگان شاهد به ثمر نشستن تلاشهای امروزمان باشند، باید امروز در مسیر صحیح گام برداریم. کشوری که میخواهد رو به جلو حرکت کند، برای مردمش برنامه داشته باشد و در مسیر فناوری به موفقیت برسد میبایست امروز با رویکردی آیندهنگرانه و خطرپذیر، برای نوآوری و پیمودن گامهای جسورانه برنامه داشته باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، رویداد جایزه ملی نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه را گامی در راستای همین رویکرد آینده نگرانه دانست و افزود: رویداد جایزه ملی «نکست»، شرکتهای پیشران و پیشرو اعم از دانشبنیان و غیر دانشبنیان را برای اتخاذ رویکرد بلندنظرانه و نگاه جدی به برنامههای آینده، تشویق و ترغیب میکند و شرکتهای پیشرو را برای اندیشیدن و بزنامه ریزی آینده کمک و ترغیب میکند. این جایزه با مبالغ قابل توجه و مشوقها، پژوهانهها، شرکتها را تشویق میکند تا به مسیر آینده و سالهای بعدی توجه داشته باشند.
دهقانی ابزار امیدواری کرد مخاطبان این جایزه ملی، پیام این رویداد را دریافت کنند و شاهد مشارکت و استقبال خوبی باشیم چراکه به هر میزان مشارکت بیشتری از سوی شرکتها در این رویداد صورت بگیرد، این رویداد با دامنه اثرگذاری بالاتر و تنوع فناورانه بیشتری به هدف خود خواهد رسید، امیدوارم در این جایزه نیز همچون جایزه مصطفی (ص) که متمرکز بر توانمندی دانشمندان است ، این بار در حوزه توسعه و ترویج فناوری یک گام اثرگذار برداریم.
جایزه ملی «نکست» سرواژه «نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه» است که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، برای کمک به توسعه فناوریهای راهبردی در کشور در دستور کار خود قرار داده است و نخستین دوره آن آذر ماه امسال برگزار شود.