قطعه ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰ سال آماده بهره برداری شد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با توسعه کامل قطعه ۱۱ پارس جنوبی حدود ۵ میلیارد دلار در سال درآمد خواهیم داشت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، آقای محسن خجسته مهر در گفتوگو با برنامه پیگیری شبکه خبر گفت: توسعه قطعه ۱۱ پارس جنوبی یکی از راهبردیترین و مهمترین طرحهای شرکت ملی نفت ایران است که پس از ۲۰ سال تاخیر در دولت سیزدهم به ثمر نشست.
وی افزود: پس از توسعه قطعه ۱۱ پارس جنوبی با حفاری ۲۴ حلقه چاه، موفق خواهیم شد که روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز و سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن ال پی جی تولید کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان این که با توسعه کامل این قطعه حدود ۵ میلیارد دلار در سال درآمد خواهیم داشت، ادامه داد: این قطعه ویژگیهای متعددی دارد؛ مانند اینکه در نقطه صفر مرزی قرار گرفته؛ همچنین تولید را از چهار حلقه چاه اولیه شروع میکنیم و به تدریج چاههای بعدی وارد مدار تولید میشوند.
وی اضافه کرد: از جمله دیگر ویژگیهای این قطعه این است که با جابجایی سکو از قطعه ۱۲ به قطعه ۱۱ یکی از منحصر به فردترین عملیاتهای اجرایی در منطقه عسلویه و خلیج فارس اجرا شده است.
آقای خجسته مهر بیان کرد: جابجایی این سکو به وزن ۳۲۰۰ تن که یکی از سنگینوزنترین سازههای دریایی است، برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران رخ میدهد.
وی در پایان گفت: اکتشاف و توسعه نواحی جدید بیرون از بلوکهای مرسوم هم ادامه دارد که در آینده خبرهای خوبی در این زمینه شاهد خواهیم بود؛ یکی از مهمترین برنامههای ما در آینده نیز، فشار افزایی در میدان گازی پارس جنوبی است که حدود ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.