پخش زنده
امروز: -
رئیس کانون عالی بازنشستگان کارگری کشور گفت: ۴۰۰ قلم دارو در سال جاری از پوشش بیمههای پایه خارج شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان کارگری کشور اظهار کرد: خبرنگاران سربازان تلاشگر اصلی تمامی جنگهای نرم هستند به طوری که در تمامی جنگها چه سخت و نرم و بحرانها حضور دارند و در صف مقدم قرار دارند.
اسدی عنوان کرد: مجموعا بازنشستگان تامین اجتماعی حدود ۴میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی داریم که حقوق آنها از آسازمان دریافت میشود. ۳۶۰ کانون استانی و شهرستانی داریم و ۳هزار نفر هیات مدیرههای کانون هستند.
وی افزود: پیگیری امور مشکلات بازنشستگان صندوق و قوانین و حدماتی و رفاهی از مهمترین وظیفه ماست.
اسدی تاکید کرد: تورم تقریبا به تمام اقشار حامعه فشار وارد کرده است و به افراد با درآمد ثابت مانند بازنشستگان بیشتر مشکلات را وارد کرده است و تورم با حقوق ناسازگار است و دلیل محدودیت در آمد بازنشستگان ایت که نمیتوانند اضافه کاری و در آمد اضافی داشته باشند.
۶۰ درصد بازنشستگان کمتر از ۵ میلیون حقوق میگیرند
وی ابراز کرد: بالای ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل و پایینترین حقوق دریافت میکنند و ما بازنشستگانی داریم که یک سوم ۵میلون و ۳۰۰ هزار تومان را دریافت میکنند و شرایط بازنشستگان تامین اجتماعی از سایر صندوقها بیشتر در رنج هستند.
وی افزود: میانه بگیران ۳۰ درصد هسنتد که بین ۸ میلیون تا ۱۵ میلون نفر دریافت میکنند و گلایه آنها بیشتر آنها از حقوق است و بخس اعظمی از آنها فاقد مسکن هسنتد و حقوق آنها در اسکان هزینه میشود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان کارگری کشور ابراز کرد: برای جامعه کارگری جریانی به نام شوای عالی کار داریم و قانونی است و حداقل حقوق براساس تورم موجود جامعه کار را مشخص میکند. تورم بانک مرکزی اعلام شده با نرخ افزایش مزد بی نهایت فاصله دارد و این به خاطر نادیده گرفتن قانون است.
وی عنوان کرد: ماده ۹۶ تامین اجتماعی به صراحت میگوید تامین اجتماعی مکلف است حداقل سالی یکبار باید حقوق بازنشستگان برابر تورم و معیشت افزایش دهد و این باید از سوی هیات وزیران تصویب شود و بعضا شاهد برخی مشکلات در این حوزه هستیم.
وی یکی از مسائل و مشکلات بازنشستگان را درمان دانست و عنوان کرد: در درمان بازنشستگان ما قانون با صراحت میگوید ماده ۵۴ تامین اجتماعی به صراحت میگوید صفر تا صد بیمه شدگان درمان باید از سوی سازمان پرداخت شود، اما میبینیم بیمهها نگاهشان با درمان در پرداختیها تعرفهها در بخش خصوصی را پرداخت میکنند.
وی ادامه داد: درمان در کشور ما پزشک محور است و پزشک تصمیم میگیرد که درمان بیمار چگونه باشد و طوری تلقین میشود که در آن بیمارستان درمان شود. اگر با تأمین اجتماعی قرارداد داریم تعرفه بخش عمومی و خصوصی را پرداخت میکنند. از این رو باید به بیمههای تکمیلی حرکت کنیم و این بار مضاعف ایجاد میکند.
اتمام قرارداد با آتیه سازان حافظ در آبان ماه
وی ادامه داد: در مراکز ملکی تامین اجتماعی درمان اضافه میشود، اما پاسخگوی تعداد مراجعه کنندگان نیست و باید حداقل ماهها برای یک بیماری خاص و عیر اورژانسی در صف بمانند و ناچار باید منتظر بمانند یا به بیمارستانهای دیکر مراجعه کنند، اما کیفی بیمارستانهای تأمین اجتماعی از برخی بیمارستان علی خصوصی از نظر هتلینگ رقابت میکنند.
وی با اشاره به قرارداد بیمههای تکمیلی بازنشستگان گفت: قرارداد با آتیه سازان حافظ تا آبان ماه است و تمام میشود.
تامین اجتماعی سرمایه کارگران و بین النسلی است
اسدی گفت: تامین اجتماعی سرمایه کارگران و بین النسلی است و هیج کسی نباید به سرمایه دست درازی کند، اما میبینیم مدیریت بنگاههای اقتصادی تامین اجتماعی حرکتهایی میشود که در هر صورت دخالت میشود.
وی افزود: به بهانه اصل ۴۴ قانون را برای بانک رفاه ایجاد کرده اند و ۶۷ درصد مدیریت این بانک را وزارت اقتصاد اداره میکند و سود ۲۳۰۰ هزار میلیارد تومان آن به تأمین اجتماعی بر میگردد و ۱۵۰۰ میلیارا تومان معادل ۶۷ درصد مالیات از این میزان داشته است. ما نگران این هستیم که این مسیر به کجا میرود.
باید ۲۵ درصد متناسب سازی حقوق بازنشستگان پرداخت شود
وی با اشاره به چگونگی اجرای همسان سازی بازنشستگان گفت: فلسفه همسان سازی به این خاطر است که امسال افزایش حقوق ۲۷درصد بر حداقل بگیرها و ۲۱ درصد سایر سطوح در آمدی مصوب شد، اما سطح برقراری باید با امروز حفظ شود، اما در گذشته یکبار انجام شد و ۷۵درصد متناسب سازی در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صورت گرفت، اما ۲۵ درصد آن ماند. از اول ابتدای سال توانستیم برای ۱۴۰۰ این میزان معوقه متناسب سازی را بگیریم که بازنشستگان انتطار دارند معوقه ۱۴۰۰ را نیز پرداخت کنند.
وی افزود: هر دستی که بخواهد در داخل جیب بیت المال تامین اجتماعی برود، قطعا باید منتظر برخورد و واکنش جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی باشد و خودکرده را تدبیر نیست! ما درباره خود بانک رفاه و سود بانک رفاه از شورای عالی امنیت ملی پیگیریهایی کردیم که امیدواریم به همراه پیگیریهای حقوقی نتیجه بدهد.
اسدی درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان گفت: برای آنکه فاصله متوسط بگیران فاصله خود را در زمان برقراری مستمری با حداقل بگیران حفظ کنند، متناسب سازی انجام میشود که ۷۵ درصد آن برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پرداخت شد و ۲۵ درصد آن مانده که در احکام بازنشستگان نیز آمده، اما پرداخت نشده است.
حقوق بازنشستگان به اندازه تورم افزایش یابد
این عضو کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: ما در حال تعامل با مجلس هستیم تا دولت مکلف شود حقوق بازنشستگان را به اندازه تورم افزایش دهد تا هرساله نیازمند متناسب سازی حقوق بازنشستگان نباشیم.
وی با اشاره به موضوع شرکت یک عضو از بازنشستگان به اعضای کارگری شورای عالی کار گفت: باتوجه به تاثیر حقوق کارگران بر حقوق بازنشستگان به نظر میرسد ما باید یک کرسی رای در شورا داشته باشیم و به مجلسیها در چهارچوب پیشنهاد گفتیم که ما نیز مانند کارگران و کارفرمایان حداقل یک نماینده داشته باشیم.
رنج بازنشستگان تامین اجتماعی از حذف ۴۰۰ قلم دارو
اسدی در رابطه با موارد تحت پوشش اقلام دارویی در بیمههای پایه گفت: ۴۰۰ قلم دارو در سال جاری از پوشش بیمههای پایه خارج شده است. داروهایی که از شمول لیستهای تحت پوشش بیمه خارج شده، مثل ویتامین و مسکنها بقای بازنشسته را تضمین میکند و بازنشسته بدون این داروها نمیتواند زنده بماند و سرپا باشد و این داروها تنها برای جوانان جنبه غیرضروری دارد، اما از لیستها حذف شده است. از زمانی که نسخهها الکترونیکی شده، مستنداتی نیز نزد بازنشستگان وجود ندارد تا بازنشسته شکایت کند و بگوید از من مبلغی بابت دارو اخذ شده است. ما مکتوب به شورای عالی بیمه نامه زدهایم و گفتهایم باید بررسی شود که چند درصد داروهای خارج شده از پوشش برای بازنشستگان با نظر پزشکان ضروری است.
وی تاکید کرد: متاسفانه شفافسازی در حوزه دارویی وجود ندارد. ما در شورای عالی بیمه نماینده نداریم و خود شرکتهای بیمه و دولت در آن حضور یافته و پاسخگو نیستند.
وی درباره برنامه هفتم توسعه و مفاد پیش نویس دولت درباره بازنشستگان گفت: اصلاحات پارامتریک درباره سن و سابقه در صندوقها لازم است، اما حقوق کارگر شاغل که هم صنف ماست هم باید رعایت شود و ظلم نشود. بهترین راه این است که قانون عطف به ما سبق نشود و کارگرانی که از یک تاریخ مشخص حق بیمه میدهند مشمول قوانین جدید و اصلاحات شوند.
ما در مجلس فعلی بی صدا هستیم
اسدی تصریح کرد: ما در مجلس فعلی بی صدا هستیم و صدای صنفی در مجلس فارغ از نگاه سیاسی نداریم. کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی متاسفانه منافعشان پیگیرکننده ندارد. ما نیازمندیم در مجلس حداقل ۵ نفر پیگیر حقوق بازنشستگان حرفهای و صنفی لازم داریم که تابع تشکلها باشند؛ لذا باید در این انتخابات اهمیت حضور بازنشستگان جدیتر است و ما پیشبینی میکنیم حضور بازنشستگان از سایر اقشار و گروههای اجتماعی بیشتر باشند.