اختلال برای تلسکوپ فضایی «جیمز وب»
ناسا اعلام کرد یکی از تجهیزات «تلسکوپ فضایی جیمز وب» دچار مشکل شده است اما هیچ خطری سایر تجهیزات را تهدید نمیکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «اسپیس»، ناسا اعلام کرد: ابزار فروسرخ میانی (MIRI) «تلسکوپ فضایی جیمز وب» (JWST) کمی دچار اختلال شده است، اما این تلسکوپ فضایی هنوز هم
سالم است و میتواند به رمزگشایی جهان نامرئی ادامه دهد.
گروه جیمز وب در ماه آوریل اعلام کردند که یکی از چهار حالت مشاهده ابزار فروسرخ میانی، نشاندهنده کاهش میزان نور ثبت شده توسط دستگاه است. با وجود این، ناسا پس از بررسیها اعلام کرد این تغییر، خطری را برای تواناییهای علمی ابزار فروسرخ میانی ایجاد نمیکند.
در هر حال، این ناهنجاری ممکن است بر میزان زمان نوردهی مورد نیاز برای تغییر یافتن حالت دستگاه تأثیر بگذارد.
حالت موجود که «طیفسنجی با وضوح متوسط» (MRS) نام دارد، برای به دست آوردن دادههای فروسرخ تنظیم شده است که از مناطق دوردست کیهان مرتبط با طول موجهای بین پنج تا ۲۸.۵ میکرون آمدهاند.
بنا بر اعلام ناسا، این محدوده معمولا جایی است که انتشار مولکولها و غبار در آن یافت میشود و طیفسنجی با وضوح متوسط را به یک گزینه مناسب برای یافتن چیزهایی مانند قرصهای تشکیلدهنده سیاره تبدیل میکند، اما همان طور که ناسا توضیح میدهد، سیگنال کاهشیافته مخصوص تصویربرداری ابزار فروسرخ میانی در طول موجهای بلندتر است.
گروه جیمز وب میگویند یکی دیگر از حالتهای ابزار فروسرخ میانی به نام «طیفنگاری با وضوح پایین» (Low-Resolution Spectrography) که در طول موجهای بین پنج تا ۱۲ میکرون تخصص دارد، به طور عادی کار میکند.
حالت چهارم ابزار فروسرخ میانی به نام «تصویربرداری کروناگرافی» (Coronagraphic Imaging) در حال حاضر در دست بررسی است. این حالت به گونهای برنامهریزی شده که سیارات فراخورشیدی و قرصهای گردوغبار اطراف ستارگان میزبان را مستقیما از طریق روشی (مکانیسمی) به نام تاجنگاری شناسایی کند. این حالت به مسدود کردن نور ساطعشده از یک منبع برای جمعآوری دادههای مربوط به منابع اطراف متکی است.
همچنین، گروه جیمز وب تایید کردند که تلسکوپ به طور کلی در وضع سلامتی خوبی است و سایر تجهیزات علمی جیمز وب تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت.
این تجهیزات، «دوربین فروسرخ نزدیک» (NIRCam)، «طیفنگار فروسرخ نزدیک» (NIRSpec)، «تصویرگر فروسرخ نزدیک و طیفنگار بدون شکاف» (NIRISS) و «حسگر هدایت دقیق» (FGS) هستند.