به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی» ، شیوع جهانی زوال عقل تا ۲۴ میلیون نفر تخمین زده و پیش بینی میشود تا سال ۲۰۴۰ ، هر ۲۰ سال یک بار دو برابر شود که منجر به بار پرهزینه بیماری میشود. راز محافظت از حافظه ، ممکن است جزء اصلی رژیم غذایی فرد باشد.
محققان اخیراً کشف کردند یک مکمل غذایی ، ممکن است به محافظت از حافظه، کاهش پلاکها و در نهایت به جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند.
بیماری آلزایمر (AD) شایعترین اختلال عصبی انسان است که تقریباً دو سوم از کل موارد زوال عقل را شامل میشود. این بیماری یک بیماری مغزی غیر قابل برگشت و پیشرونده است که به آرامی حافظه و مهارتهای تفکر و در نهایت حتی توانایی انجام سادهترین کارها را از بین میبرد.
این تخریب آنقدر شدید است که در فعالیتهای زندگی روزمره تداخل ایجاد میکند. در اکثر افراد مبتلا به آلزایمر، علائم برای اولین بار پس از ۶۰ سالگی ظاهر میشود.
اگرچه علت این بیماری به خوبی شناخته نشده اما به خوبی ثابت شده است که آلزایمر یک بیماری چند فاکتوری مغز است که به عواملی، چون سبک زندگی، ژنتیک و عوامل محیطی مرتبط است. پلاکهای پیری و از دست دادن نورونها از ویژگیهای آسیب شناسی (پاتولوژیک) آلزایمر هستند با این حال، اعتقاد بر این است که از دست دادن سیناپس ، یک آسیب شناسی عصبی عمیق برای ایجاد این بیماری است .
به گفته محققان عصبشناسی ، مطالعات روی موشهای مبتلا به آلزایمر نشان داده است که این مکمل غذایی با موفقیت ، پلاکها را کاهش و فاکتورهای رشد عصبی را برای محافظت از یادگیری و حافظه افزایش میدهد.
درک نحوه عملکرد این بیماری برای تولید داروهای موثر برای محافظت از مغز و جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر مهم است.
نتایج این مطالعه که توسط مؤسسه ملی بهداشت تامین شده ، اخیراً در Cell Reports منتشر شده است.